Krunica od 50 metara postavljena u Međugorju

ljubuski.info

Na omiljenim međugorskim molitvenim mjestima - oko crkve sv. Jakova, oko kipa Uskrslog Isusa i oko Gospina kipa na Brdu ukazanja bila je postavljena velika pedesetmetarska krunica od papira i stiropora.

Izradile su je akademska kiparica Martina Vasilj i akademska slikarica Anela Korać.

Želja im je bila učiniti nešto kako bi Gospi rekli hvala što ih je u Međugorju naučila moliti. Na poseban način za vrijeme ove izolacije uzrokovane pandemijom korone, kada je svako bio zatvoren u svoj mali kućni prostor - molitva je bila ta koja nas je u duhu otvarala za susret s Nebom, a onda i jedne s drugima.

U Međugorju je pokrenut živi lanac molitve i u svakoj obitelji se kroz ovo vrijeme intenzivnije molila krunica. Molitva je, piše međugorski portal, nekako pomogla svima da ovo vrijeme izolacije i brige lakše prođe. I upravo u to vrijeme, zadnja 2 mjeseca, kada se "izvana" nije moglo ništa, Martina i Anela su započele s izradom krunice.

Napravljena je od papira, a medaljica s Gospinim likom i križ od stiropora.

Istoga dana krunicu su postavile i oko Zvonika mira u Mostaru. U postavljanju krunice pomogli su im njihovi prijatelji i susjedi.

Inače, i Martini i Aneli ovo nije prva instalacija koja nosi neku poruku. Početkom korizme, taman prije početka pandemije - na križevačkom križu postavile su veliku ružu, želeći na taj način zamoliti Isusa da nam udjeli milost milosne korizmene pripreme.

medjugorje.info

Glas naroda

a... sta nam je ostalo u ercegovini nego molit se Bogu ...
pa i cijeli ALU i i smisao njegovog postojanja u Sirkom Brijegu je - IZBACIVATI UMJETNIKE KOJIMA JE NAJVECI DOMET "MOLITI SE ..." aaaaaallllllllliiiiii samo ispred ---- KIPOVA I OBJEKATA HERCEGOVACKE FRANJEVACKE PROVINCIJE ....
cudilo bi me da su napravili neku umjetnicku instalaciju ispred popovskih crkvi sirom nase lipe Hercegovine

To su tebi ostavile,da se i ti možeš pokazat

popovi ne koriste ovakve Public Relations Agency ...

Ovaj stiropor podsiti me kako se po ljubuškom rezala slova druže tito mi ti se kunemo i pravili plakati a ti postavljači priko noći postadoše velike hrvatine i odmah pohrliše u crkve...isto tako tokari priko noći postali doktori rektori ministri generali

Korona lagano prolazi. Zna li neko hoce li sada Vicka I Mirjana narediti blazenoj djevici Mariji da se počne njima ukazivati I slati poruke. Pitam za babu.

Krunica od 50 metara postavljena u Međugorju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari