Gordana Tadić: Istraga o respiratorima je prioritet!

ljubuski.info

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić rekla je kako je slučaj sporne nabave 100 respiratora iz Kine u BiH prioritet.
S obzirom na značaj ovog predmeta, dan je prioritet u radu te je od dana kada je predmet preuzet u nadležnost Tužiteljstva BiH, formiran tim od troje tužitelja koji aktivno provodi istragu, potvrdila je Tadić.

Ovaj tim koordinira rad SIPA-e i drugih agencija koje rade na predmetu. U dosadašnjem tijeku istrage prikupljena je materijalna dokumentacija od svih relevantnih institucija, a u svezi s postupkom javne nabave koja je predmet istrage. Započelo se sa saslušanjem svjedoka te će navedena saslušanja biti nastavljana u sljedećim danima - kazala je Tadić.

Kako je potvrdila, u određenim dijelovima istraga je intenzivirana i žurno je provedeno potrebno vještačenje, koje će, u ovisnosti od drugih rezultata istrage, biti dopunjeno.
Od prvog dana preuzimanja predmeta pokrenute su aktivnosti u okviru međunarodne pravne pomoći, s partnerskim tužiteljstvima u regiji, te prikupljeni dokazi u kratkom vremenu, što pokazuje stupanj odlučnosti, kako BiH tako i država iz regije, da se ovakve pojave intenzivno istraže. Ovaj predmet je značajan, jer se prvi put radi o istrazi o kaznenom djelu u okolnostima pandemije, što su svakako izvanredne okolnosti - rekla je Tadić.

Dodala je kako će tužitelji pratiti i procesuirati sve događaje koji mogu izazvati opasnost za zdravlje stanovništva i ugroziti živote građana.
Formirano je više predmeta, za neke javnost zna zbog same prirode predmeta, a također postoje predmeti na kojima se intenzivno radi, a koji nisu puno eksponirani u javnosti. Pratili smo odluke kriznih stožera, situaciju s obdukcijama, pojave klastera iz kojih se širila zaraza i koji su rezultirali smrću građana BiH, kao i nezakonito ponašanje djelatnika Granične policije u svezi s kršenjem odredbi koje su propisale nadležne institucije - rekla je Tadić.

Još sredinom ožujka formirala sam koordinacijski tim za postupanje u svezi s problematikom prevencije i suzbijanja širenja koronavirusa, navodi tužiteljica Tadić.

Avaz

Glas naroda

Ne komentirajući na ovakve članke komentatori su pokazali u čijem interesu rade.

Sta se ima komentirat kad drpi neko kokos ide u istrazni zatvor a ovde melioni se okrenu.i nitko nista pa zasto po ovome i sudstvo je umjesano.inace bi trazili krivce

Respiratori su SDA kriminal Ševo je HDZ kriminal a gdje UNO i ratni zločinci ova Tadićka je nula a plaća joj je s puno nula

Pa u nje je moć

Ništa ti nećeš otkriti

Gordana Tadić: Istraga o respiratorima je prioritet!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari