Možda će biti spajanja općih i lokalnih izbora

ljubuski.info

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je jučer u Sarajevu kako parlamentarna većina ne postoji, te da su stavovi svakim danom sve udaljeniji.
Moguće je da uočite da neke stranke nešto dogovore, ali uzmite današnju i jučerašnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, prethodnu sjednicu i vidjet ćete da nema dogovora koji zastupa parlamentarna većina. Ide do toga da se svjesno krše zakoni, konkretno Izborni zakon BiH, pa i Ustav kad se imenuju recimo tijela i smjenjuju članovi Središnjeg izbornog povjerenstva - rekao je Čović prilikom druženja s novinarima u Sarajevu.

Na pitanje o možebitnom odgađanju ovogodišnjih lokalnih izbora, Čović je naveo kako bi u tom slučaju BiH prolognirala proces koji je ustavno definiran i ponavlja se svake četiri godine.
Nadam se da ćemo imati sve preduvjete da se organiziraju lokalni izbori uvažavajući sve kriterije koje bi stožeri i eksperti trebali dati u sljedećih par mjeseci kad je riječ o panademiji - dodao je Čović.

On je rekao kako se ne bi zanosio promišljanjima da je sada prilika za postizanje dogovora i o staroj ideji o objedinjavanju općih i lokalnih izbora.
Da bi se to uradilo treba mnoge stvari promjeniti, možda čak i ustavno a nisam uvjeren da imamo za to kapacitet. Da bi se Ustav promjenio treba dvije trećine u Parlamentu. Ne bih se zanosio. Moramo naći ambijent kako organizovati izbore u sada prihvatljivim zakonskim i ustavnim okvirima - kazao je Čović.

On je najavio kako će sljedećeg tjedna, 28. svibnja, biti održana sjednica Doma naroda o čemu je odluku donio Kolegij ovog doma.

Glas naroda

Milosna ga i slava bila.

Nigdi složenijeg ustrojstva države: predsjedavajući doma naroda....pa onda imamo vijeće ministra, nekakvog kvazi predsjednika FBIH??? Tisuće duznosnika, ministara, savjetnika...Gdje je puno baba, kilavo je dijete. Upravo nam treba neki strani diktator, koji nije iz reda ni jednog "konstitutivnog" naroda da to malo upravci

Bolje da se spoje izbori, na istim izborima kazniti nevenka i tonija... ne procjenjivo

Trebate to pitati coeka bakira mozda i dadne

ako ovo zlo i HDZ ne ode sa vlasti svi će mo djecu gledat na fejzbuku
uirskoj
šveckoj
njemačkoj
a ovi uhljebi HDZa će za penziju moć kupit
jedan burek
i jedan voltaren

Ovo nema nigdje nego kod nas dva HDZ-a, četiri HSP-a, dva HSS-a, tri HKDU-a i još par malih stranaka. Nas Hrvata jedva 300 tisuća u BiH.
Umjesto da imamo tri stranke desnicu, lijevicu i centar, a oni kontra rasparčaj da samo jedan vlada. Pa evo što dobismo ekonomija na bolesničkom krevetu prikopčana na aparatima, mirovine i plaće gotov samo što nije im sprovod, narod se iseljava. Neće se u BiH nikad ništa nabolje pokrenuti. Političari su kravu izmuzli, a ona je sada pala s nogu od gladi i žeđi. Stiglo im je mlijeko u prahu od muzomata zv. MMF. Jadniti li su oni što ostanu 40 generacija će vraćati kredite. Fujjj

Spoji nek te djava lipi nosi..mamlaze.

Što nisi izbrisa i ovaj komentar ili se ponosiš snjim??? Pjesniče s kratkom kosom

Boban Jelavic Covic ...dobro nas uopce ima

Možda će biti spajanja općih i lokalnih izbora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari