Nastava u ZHŽ završava 5. lipnja

ljubuski.info

Iako je dio roditelja u ZH županiji priželjkivao da se djeca vrate u školske klupe, nastava u ovoj godini će, u prvome redu zbog sigurnosti djece, najvjerojatnije biti završena online, i to u petak, 5. lipnja.

Prema riječima ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Ružice Mikulić, planirano je da posljednji novi sadržaji na online platformu budu postavljeni u ovom tjednu, odnosno 22. svibnja.
Nakon toga slijedi ponavljanje znanja, navodi Mikulić, ističući kako je svjesna da odlukom o datumu i načinu završetka nastave neće biti zadovoljni svi, ali da će struka odrediti na koji način je jedino moguće završiti ovu školsku godinu.

Ministrica ističe i kako će tijekom ljeta Ministarstvo raditi na prilagodbi nastavnog plana i programa, kojim će se učenicima na početku iduće školske godine osigurati ponavljanje najvažnijeg gradiva iz ove školske godine. Dodaje kako vjeruje da će se prosvjetni djelatnici prilikom zaključivanja završnih ocjena voditi činjenicama da su djeca sve ovo proživljavala.
Dio njih istraumatiziran je samom činjenicom da se pojavila bolest od koje moraju strahovati, dijelu je roditelj, ili oba, ostao bez posla, neka su djeca imala oboljele u obitelji. Sve su ovo činjenice koje bismo mi, prosvjetni djelatnici trebali imati u vidu prilikom ocjenjivanja, kaže Mikulić.

Istakla je i kako je dogovorena organizacija maturalnih ispita u svim školama ZHŽ-u od 1. do 5. lipnja, a učenici će ispite polagati u školama uz provođenje epidemioloških mjera.

Kada je riječ o državnoj maturi u Republici Hrvatskoj, Mikulić je u stalnom kontaktu s resornim ministarstvima u RH te joj je obećano kako djeca neće biti zakinuta, odnosno da će im se omogućiti odlazak na polaganje ispita u razdoblju od 8. lipnja do 3. srpnja.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Cemu do 5.6.zavrsavaj,svima je priko glave,kakvo ponavljanje,kraj i gotovo

Uvjek su prvasici prije zavrsavali nastavu od ostalih.

A strašne ministrice!

šta oće ova šnajderica i di joj je ona jadranka što godišnje "završi po dva vakulteta u HDZ partiji"
kakova škola svu dicu u HDZ i onda u ševe

Niko ne piše o studentima..evo čitam kako je rektor Zagrebačkog sveučilišta pohvalio Mostarsko sveučilište zbog izvanredno provedene online nastave. Umirem od smijeha. Od pet predmeta koja imam samo je jedna profesorica s nama dva puta imala nastavu putem online nastave...jedna nam je slala samo prezentacije ovi ostali se nisu udostojili i to...imali smo jedan kolokvij koji morate napisati za 15 min.i za svako pitanje imate vremena po minutu...ne snađeš se ni pročitati ga kako treba zbog stresa i ograničenja vremena a ako smatraš da si pogriješio u toj brzini ne možes se vratiti i ispraviti...ovaj semestar malo ce tko proci..nitko nas ne razumije pod kolikim smo stresom..

Nastava u ZHŽ završava 5. lipnja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari