Istraživanje pokazalo kako je nošenje zaštitnih maskih opravdano

ljubuski.info

Testovi na hrčcima pokazali su kako korištenje zaštitnih maski bitno smanjuje širenje koronavirusa, objavili su u nedjelju znanstvenici sveučilišta u Hong Kongu.

Riječ je o jednom od prvih istraživanja koja proučavaju može li nošenje maski spriječiti nositelje koronavirusa - bilo da imaju ili nemaju simptome - zaraziti druge osobe.

Pod vodstvom profesora Yuen Kwok-yunga, priznatog stručnjaka za koronavirus, znanstvenici su stavili kaveze s prethodno zaraženim hrčcima blizu kaveza zdravih hrčaka.

Kirurške maske su stavljene između dva kaveza uz protok zraka od zaraženih životinjica prema zdravima. Rezultati su pokazali kako je prijenos virusa bio smanjen za više od 60 posto kada su između kaveza bile postavljene maske. Dvije trećine zdravih hrčaka je zaraženo u tjedan dana kada su maske maknute.

Stopa zaraze je pala na malo više od 15 posto kada su maske stavljene na kavez zaraženih životinja i na 35 posto kada su stavljene na kavez zdravih životinja. Jasno je da je najvažnije da zaražene osobe nose maske, rekao je Yuen novinarima.

Glas naroda

Hahhhaha čuj na hrčcima? Eksperiment nije valjan, trebali su im napravit mini zastitne maske i stavit im na usta i nos

Eto šta smo, hrčci u laboratoriju

Dosadi sete više sa maskama, 1,5 m i ostalim glupostima. Korona nije ni postojala nego je izmišljena da se s krene pozornost sa neki drugi stvari koje se rade u pozadini, a vrijeme će pokazati što se to radilo. Neću se ničega pridržavati. Bog je stvorio čovjeka, a ne par svjetski b.u.d.a.l.a sa 20-ak no limit artica.

Bog je stvorio čovjeka kao društveno biće i da pomažu jedan drugom, a ne da drže socijalnu distancu, al sve je to farsa. Gledam one neke voditelje na online euroviziji-drze distancu, a kao da tamo iza kamera nisu normalno popričali kao čovjek s čovjekom.

Jesu li ranije ispitali dali ti hrcci boluju od kronicnih bolesti. Ebali vas hrci i mene manita sto procita ovaj clanak.

Dokazali oni koji žele prodati iste.
A imaju dil sa ovima iz [ * neprimjereno * ]acijs

Istraživanje pokazalo kako je nošenje zaštitnih maskih opravdano
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari