Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji bit će online

ljubuski.info

Sedma revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održat će se online 10. srpnja u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatske matica iseljenika.

Budući djevojke ne mogu putovati zbog epidemije virusa covid-19, ovogodišnja revija i izbor održat će se uživo online 10. srpnja 2020. godina u 20 sati na YouTube kanalu, priopceno je iz Udruge "Stećak".

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu gdje je održano prošlogodišnje natjecanje s tim da će se sudionice koje se prijave za izbor izravno uključiti u prijenos i pozdraviti nazočne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Što se tiče nagrada, iz Udruge su informirali kako će pobjednice dobiti lente i nagrade, replike tradicijskog nakita, kao i pobjednice u dosadašnjim natjecanjima koje će biti poslane poštom na kućnu adresu.

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a za isto je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od minute i trideset sekundi do maksimalno 2 minute.

U videu se djevojke trebaju predstaviti, poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci, kao i druge podatke koje smatraju bitnim za svoje predstavljanje na ovom izboru.

Uz video zapis treba poslati i jedan portret u narodnoj nošnji gdje će se fotografija koristit za online izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge "Stećak".

Sudionice ovogodišnjeg online izbora imat će pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili na nekom od budućih izbora, stoji u priopćenju Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak".

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Glas naroda

Mislim da mozete i miss svijeta i euroviziju obavljat online, svakako je to glu.post koja se odrzala i opijum za narode
Ovo ajd i nekako

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji bit će online
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari