Vlada zadovoljna cijenama goriva

ljubuski.info

Vlada FBiH se na sjednici u Sarajevu, kako je priopćeno, upoznala s informacijom o učincima propisivanja mjera izravne kontrole cijena utvrđivanjem marži u veleprodaji i maloprodaji naftnih derivata.

Informacija se odnosi na maloprodajne cijene naftnih derivata na benzinskim crpkama u Federaciji BiH nakon donošenja Odluke o prepisivanju mjera izravne kontrole cijena, kojom je gospodarskim društvima koja obavljaju trgovinu na veliko i trgovinu na malo naftnim derivatima propisana maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu u visini od 0,06 KM/litru derivata i maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu u visini od 0,25 KM/litru derivata, navedeno je.

Vlada navodi kako se u ožujku 2020. godine, i pored značajnog sniženja rafinerijskih cijena u regiji, u Federaciji BiH se nije desilo odgovarajuće sniženje veleprodajnih i maloprodajnih cijena.

Naime, trgovci su i u okolnostima proglašenja stanja nesreće u Federaciji BiH i dalje imali nerealno visoke cijene derivata i veoma visoke marže. Nakon Odluke Vlade FBiH je učinak uštede na prosječnom rezervoaru od 50 litara 77,5 posto za benzin BMB 95 u odnosu na iznos uštede koji je trebao biti 18.3.2020., a za dizel na prosječnom rezervoaru od 50 litara efekat uštede je 81,5 posto, priopćila je Vlada Federacije BiH.

Glas naroda

Svaka cast ovo je za pozdravit da se pita Covic nikada se nebi pojeftinilo

Naći će on načina da nas odere

Vlada zadovoljna cijenama goriva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari