Nakon Hebranga, generalski zbor napustili i Glasnović, Šiljeg, Lasić, Primorac...

ljubuski.info

Četiri generala, dva brigadira i jedan pukovnik istupili su iz Hrvatskog generalskog zbora nezadovoljni ponašanjem te udruge u aktualnim događajima.

Pismo su HGZ-u poslali 2. svibnja 2020. godine. Kako prenose hrvatski mediji, u pismu navode:

Poštovani članovi udruge građana Hrvatski generalski zbor, sukladno Statutu HGZ-a i odnosu udruge prema situaciji i društvenim pojavama ne osjećamo više svrhu i potrebu našega članstva i djelovanja u udruzi građana kojoj smo dragovoljno pristupili te naše članstvo smatrajte završenim s datumom naznačenim na dopisu.

U potpisu stoje generali: Željko Glasnović, Željko Šiljeg, Miljenko Lasić, Ivica Primorac; brigadiri: Stjepan Gašljević, Ivan Ančić i pukovnik Ivica Tomić.

General Glasnović je napomenuo ako nije do sada isključen iz udruge da ovim dopisom i službeno prestaje njegovo članstvo u HGZ-u.

General Željko Šiljeg kratko je potvrdio informaciju o istupanju iz udruge HGZ.
Točno je kako sam napustio Hrvatski generalski zbor, a kako je navedeno u pismu i to su isključivi razlozi napuštanja HGZ-a i nikakvi drugi, kratko je komentirao general Šiljeg.

General Pavao Miljevac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora također je komentirao predmetno pismo.
Kao što znate, mi se sada nismo mogli sastajati, rad nam je otežan jer nema okupljanja, a i potres nam je porušio prostorije. Ja sam se konzultirao s nekim ljudima iz Upravnog odbora i mislim kako u onim intervjuima koje sam dao nisam nikoga povrijedio, nego sam rekao svoj stav. Imam nekakvo iskustvo i imam pravo nešto reći o onome što se događalo od 1990. na dalje. Prošao sam sve razine zapovijedanja uključujući Bljesak i Oluju kao šef tima, tvrdi Miljevac.

Što se tiče samog pisma i načina na koji su Generali istupili iz udruge Miljevac kaže kako njega nitko od njih nije kontaktirao, a kako nisu bili niti aktivni u radu same udruge, tako da nisu niti imali namjeru pokušati nešto pomjeriti, ako su već smatrali kako udruga ne ide u dobrom smjeru.
Ovo pismo je sve što su poslali, mene nitko nije osobno kontaktirao, a svi koji su navedeni kao potpisnici tog pisma gotovo nisu niti dolazili na sastanke, toliko o tome i sudjelovanju u radu Udruge. Ulazak i izlazak iz udruge je dragovoljan, dakle nitko nikoga ne drži i to je njihova dobrovoljna odluka. Ako oni smatraju kako udruga ne ide u pravom smjeru, to se da riješiti na Upravnom odboru, ili na izbornoj Skupštini, gdje se bira onda novo vodstvo koje će voditi udrugu drugačije. Oni da su imali ozbiljne namjere, trebali su to sačekati, na godinu je izborna Skupština. Dakle postoje legalni, Statutom osnovani organi Hrvatskog generalskog zbora, Nadzorni odbor, Upravni odbor i Skupština gdje se mogu stvari mijenjati, kaže Miljevac.

Ja moram napomenuti kako su većina njih koji se potpisuju na ovo pismo, su si stavili sami činove, koje onda mi prevodimo na naše činove. Većina njih su brigadni generali, a nisu generali pukovnici, zaključuje Pavao Miljevac.

Podsjetimo, nakon incidenta u Okučanima, kada je na obljetnicu akcije nekadašnji pripadnik HOS-a položio vijenac u majici 'Za dom spremni', a s kojeg se iz tog razloga udaljio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, došlo je i do potresa u HGZ.

Naime, prof.dr.sc. Andrija Hebrang, ujedno i pričuvni general-bojnih Hrvatske svojske, podnio je neopozivu ostavku na članstvo u HGZ jer ga je Zbor izvjestio da se neće javno oglasiti na, kako je istaknuo, najteže blaćenje legalne braniteljske postrojbe HOS-a od strane predsjednika Zorana Milanovića.

On je rekao kako je razlog njegovog istupanja iz HGZ višekratno kršenje Statuta Zbora i temeljnih principa zbog kojih je Zbor i osnovan i zbog kojih je i postao njegov član.

Podsjetimo da su prošle godine ostavke u HGZ podnijeli generali Ivan Tolj, Ivan Kapular i Željko Sačić kao i Davor Domazet Lošo te da je od svih visokih časnika u HGZ-u iz BiH ostao samo još - Ljubo Ćesić Rojs.

otvoreno.hr

Glas naroda

Bivsi ministar obrane P. Miljevac je u pravu. Pocetkom Domovinskog rata HOS je bio stranacka vojska koja je štetila Hrvatskoj i dobro je dosla Srbima i ostali. Neprijateljima u Evropi da nas dodatno optuze za fašizam. U HOS su usli vrlo hrabri decki sto se kasnije u borbama i potvrdilo. Nikad mi nece biti jasno zasto odmah nisu pristupili ZNG.-u Kasnije ih je Tuđman ubacio u HR vojsku. . Milanovic je regularno izabrani i sluzbeni predsjednik RH bez obzira sta ko mislio o njemu osobno. Neki generali imaju nedostatno soli u glavi za politiku

a velike štete što su ovi izašli

Najveća greška politike, HOS je trebao biti brigada i nikakvih problema ne bi bilo tko može nešto reći protiv Tigrova Puma Pauka...

Daleko su ovi od generala...malo je zasluzenuh generala...ostali su samo nadopisani..u mutnom se lovilo..znamo to svi..

Čuli nadopisati , koda su u pitanju izmišljenje zapovjedne dužnosti u HVO.....

pa tko je ubio generala hos-a i pratnju , bit će vanzemaljci , isti ti danas koriste hos za izbore

Odakle ti pojam "general" HOS-a za kraljevića.Kad je on postao general?Misliš na ono, kad mu je Alija dao,iz podruma u opkoljenom Sarajevu.

HOS je kukavicije jaje HSPa i obadvoje su radili protiv interesa Hrvatske,i to i danas rade.Svi su oni najvise radili samo za interese Srba i danas to cine.Steta za zavedene momke.

Nije valjda HOS prodavao naftu cetnicima

Zbog te nafte je postao Kiseljak,Kreševo i Žepče,također neka sela oko Konjica.Da god nije bilo dosta bi još Hrvata izginulo.
Živjela nafta.

Zbog te nafte je opstao Kiseljak,Kreševo i Žepče,također neka sela oko Konjica.Da tog nije bilo dosta bi još Hrvata izginulo.
Živjela nafta.

To Ante ti bar priznas prodavali smo naftu

To je nebitna udruga rojsa i nekog komunjare točka

Ovo su polupismeni ljudi koje ne treba uzimati kao relevantne.

Od kad je Ivica Primorac general

Od kad i keza

Dao bog da nisu ni bili generali sramota za nas što smo bili u ratu

Smeta im "zds" a ne smeta im "kuna" ili bijelo polje na crkvi sv.Marka.Stvar je ovdje jasna kao i kod pjesama "ustani Bane" ili "Vilo Velebita" koje su zabranjivali a danas ih više nitko i ne pjava a i mnogi mlađi i ne znaju da te pjesme postoje i da si radi njihovog pjevanja morao odguliti 2 god.Zenice a tako je i oko ovoga pozdrava koje su nametnule jugofilske snage koji u biti ne prestavlja ništa ali je bit podijeliti društvo a ako ćemo već o ustašizaciji pozdrav bi glasio "Za dom i za poglavnika"..

To nesto ko" ave Cezare".Sta fali "pozdrav Domovini"?

Ne fali ništa pozdravu " za dom spremni ",a ni" pozdrav domovini" jer niti jedan a niti drugi ne spominju poglavnika..,ovdje je cilj oko gluposti podijeliti društvo..

Srbi su cjelo vrime prid rat u toku rata (a i danas)htjeli Hrvacku drzavu prikazat kao fasisticku tvorevinu nasljednicu NDH.HSP je svojom pplitikom a HOS svojim obiljezjima i ponasanjem samo isao njima na ruku,a idju i danas.Zaboga sta vam triba to kad je mudar covik FT na pametan nacin odradio posa.Komu vi i ovaki pomazete sa tim provociranjem?Hrvatima sigurno niste.

Slažem se ne bi Hrvatsku pod vodstvom Paradžika i Kraljevića nitko priznao i Tuđman bi završio u Hagu da nije umro a bio je za EU

Bi i Alija a Sloba vec je.Zar je tebiHag vjerodostojan kad je Praljka osudio,Gotovinu optuziva za prikomjerno granatiranje Knina ili Blaskica u onim okolnostima po zapovjednoj duznosti?

Pa viste sa cedama svercovali naftu mozda ne ti mislim na VASE vodje dogovarali podjelu u karadjordjevu privatizacijsku pljacku odradili dok je neko gnjio po mrazu i kisi na ratištu prodali Vukovar za medjunarodno priznanje pricali bajke o Herceg Bosni kao o državi izazvali rat sa muslimanima pa nakon rata gurnuli ih u federaciju sa njima izašao bi roman netreba dalje

Sve si u pravu

Hrvatski partizani se nisu borili za komunističku Hrvatsku već za Jugoslaviju režim u NDH je bio zlo ali je bio i u Njemačkoj Italiji Bugarskoj Albanji čak i Finskoj pa nijedna od navedenih država nije prestala postojati 1945. godine devedesete godine donose promjene opet u Hrvatskoj griješe zbog BiH pa tko je napao JNA i četnici jer svi Srbi hoće da žive u jednoj državi a mi bi tada Banovinu znači spašavamo agresiju JNA i Srbije na BiH idemo u rat s muslimanima a pomaže ih Hrvatska mi se dijelimo na HVO i HOS ostalo se zna i nema nijednog Hrvatskog povjesničara da opravda ove greške

Za Hrvate je opasnija petokraka od kokarde

Što nije tvoj dični Alija diga pobunu kad je napadnuta Hrvacka već je čekao da vidi šta će se desit i slao Tunjku u Beograd da Srbima iskaže lojalnost a oni ga od[ * neprimjereno * ]i jer znaju da on ne može lojalan bit i šta bi oni sa 2mil.Albanaca i 2 mil.Bošnjaka u državi?.Navedi mi samo jedan primjer di je Alija pokaza naklonost prema Hrvatim a mi smo ko njima nešto dužni i mi smo nešto za njih morali učinit.Šta su oni učinili za nas!

Kako to za dom spremni pola Hrvata vani kuće prazne kako to. Da nije prikladnije ZA VAN SPREMNI.

brigadir Ivan Ančić i general Primorac..potrčko dok je bio u Vojnoj policiji čuvao Grgića , naudili više hrvatima nego iko, obične ulizice i udbaši.

Vecina ovih tzv. generala, brigadira i pukovnika su ratni profiteri. Nisu oni vidjeli rata. Sve je to profiterska bagra.

Sve s pravom, tko je zasluzio , borbom, znojem, strahom, zalaganjem nek ima cin, al ovi iz Tihaljine nisu bas nesto posebno zasluzili, love imaju a koliko se vidi i cinova, Ancic ima cin a nesmi u BIH u svoju maticnu drzavu kakav je to Hrvat, samo privatni i novcani intetes

Duljeg, Antic,Tomic,Primorac,koji likovi,gdje su oni zavrsili vojne skole pljucccc

A nek mi neko kaže gdje je Miljavac završio vojnu školu a pogotovo gdje se to iskazao u ratu?
Po podvijanju repa i bižaniji je vrlo poznat!
Što još ima doušnički vrlina!
Naj sličniniji Plenkoviću i Milanoviću u odnosu na ratne dane!
Samo pitam?

Šiljeg i Glasnović su djeca partizana i sami odabrali svojim svjetonazorima komunistički put da im sjaji petokraka i JNA je njihov vrh. Nisu smjeli biti dio Hrvatskog ratnog puta i neovisnosti.

Vi sto pljuljete po komentarima vjerovatno sjedite po Ljubuskom i gledate tko ce Vam kavu platiti. Za Vas je svatko lovpov tko ima marku u dzepu. Da nema za kave i vozi golfa jedan ne registrianog tada bi bio dobar covjek. Vi ste drzava i nacitani i skolovani i vi cete odlucivati tko ce biti general tko časnik.. polupispeni [ * neprimjereno * ]i.. Ti znas koga su cuvali ancic i primorac jesu li grgica ili nekog drugoga.. Znate gdje ih obojicu mozete pronaci pa dodjite i raspravite o takvoj temi. Nego se krijete iza tipkovnice “internet mafijo” Sram vas moze biti. Kad ih vidite bjezite i poginjete glavu. Potrckala ljubuska nepismena.

Nakon Hebranga, generalski zbor napustili i Glasnović, Šiljeg, Lasić, Primorac...
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari