Danas isplata svih braniteljskih naknada bez umanjenja

ljubuski.info

Isplata za sve korisnike mjesečnih braniteljskih naknada iz proračuna Federacije BiH, koje su i ovog mjeseca bez umanjenja, počinje danas, najavljeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

To ministarstvo je u suradnji s općinskim službama braniteljsko-invalidske zaštite uradilo svoj dio posla, odnosno izvršilo obračun i unos u trezor naknada za travanj, što znači kako se očekuje da Federalno ministarstvo financija novac za isplatu naknada braniteljskoj populaciji doznači bankama prema krajnjim korisnicima.

Resorni federalni ministar Salko Bukvarević ističe kako je to djelo koje pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije društva, a posebno uz branitelje i članove njihovih obitelji.

Vlada FBiH i resorno Ministarstvo ranije su zauzeli stav kako je isplata naknada toj kategoriji prioritet i da će biti učinjeni svi napori kako ne bi došlo do umanjenja.
Riječ je o osobnim i obiteljskim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i razvojačenim braniteljima, za čije namjene je ukupno osigurano 26.321.507,22 KM. To znači da će za travanj naknade dobiti 102.628 braniteljskih obitelji, i to 83.518 korisnika osobnih invalidnina, 4.814 dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja te 14.296 razvojačenih branitelja naveo je Bukvarević.

On je pozvao korisnike starije od 65 godina naknade preuzeti u razdoblju koje je dopušteno od nadležnih institucija te da se i dalje, u uvjetima pandemije koronavirusa, svi pridržavaju donesenih mjera u cilju zaštite osobnog i zdravlja sugrađana.

Zahvalio je građanima koji su pokazali visok stupanj odgovornosti u ovoj teškoj situaciji, kao i onima koji su na prvoj crti od samog početka, posebno zdravstvenim radnicima, policiji, trgovcima, ali i svim kriznim stožerima i institucijama koje rade na zašititi građana.

Glas naroda

Jel to liga danas il sutra

Legla već

TOOOO legla invalidnina i prvi izostaci nakon 8 godina Hvala častim pajdo

Ja sam se borio za Herceg Bosnu i hoću od nje mirovinu

Od nje i dobivaš ta nebi te se ovi drugi spomenuli.

I moj ćaća je bio u ratu od prvog do posljednjeg dana kao i drugi dobri skromni LJUDI. Pa evo ja u Njemačkoj radim, a umjesto da sam u Ljubuškom. Žali bože nevini života i prolivene krvi nizašto. Grude i Široki imaju tvornice, a mi betonski ruglo od nekadašnjih tvornica. Postavio bi samo jedno pitanje, a ono glasi ovako:
GDJE JE NESTAO ČOVJEK???

Koji covik?

U Širokom i Grudama su privatnici stvorili nove i dobre firme. U našem Ljubuškom su ratni profiteri sve popljačkali i uništili.

Marinko ti si uvik gleda priko plota i mirio tudje.Ljubuski nije nista gori od ostalih i ti to dobro znas ,samo ajmo zugat

Di su te tvornice?

Di su te tvornice, hahaha...
Grude: Violeta, Grafotisak, Lumen, Frank i Delux;
Široki Brijeg: Feal, Soldo metali i 3A;
Di su tvornice u Ljubuškom???

Posušje: Meggle

parkovi naj jaca firma u Ljubuskom

Ma super, extra, baš mi je drago da jesu.
Nego daj mi molim te izbaci točne podatke pa da usporedimo koliko je u zadnjih 5 god napustilo svoj dom i otišlo trbuhom za kruhom u Austriju, Njemačku i Irsku, a usporedbu radi 3 na prema 1 tj koliko ih je otišlo iz Ljubuškog, a koliko iz Širokog, Gruda i Posušja.

Danas isplata svih braniteljskih naknada bez umanjenja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari