Ključno je raspodjeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu

ljubuski.info

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, koordinacija je uključila aktivnosti dužnosnika HDZ-a BiH u Vladi Federacije, Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH kroz proteklo i buduće razdoblje.

Komentiane su aktivnosti koje se rade na federalnoj razini kao i odgovor koji je ponuđen za posljedice pandemije koronavirusa.

Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji je usvojio Parlament Federacije BiH na sjednici Zastupničkog doma i na sjednici Doma naroda, sa transferima i dogovorenom raspodjelom u narednim danima će biti operativan.

Istaknuto je, kako se moraju pratiti učinci dogovorenog te uraditi maksimum pozitivnih koraka, sukladno tomu ići s novim inicijativama i narednim odlukama i zakonima za pomoć pri ublažavanju posljednica pandemije. Uz racionalna promišljanja, ključno je raspodjeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu i socio-ekonomskom oporavku. Naglašena je društvena i ekonomska dimenzija, kao i zdravstvena, gdje treba vrlo oprezno donositi odluke. Iskazano je zadovoljstvo što se upjelo sačuvati rad zakonodavne vlasti, te je pozdravljena odluka Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH da ubuduće neće podržati, ni sudjelovati u raspravama i odlučivanju o zakonima koji su u žurnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za Federaciju BiH.

Kako je istaknuto, dovodi se u nepovoljan položaj i onemogućuje se vršenje funkcije izaslanika. Skraćenim i žurnim procedurama uskraćuje se mogućnost popravke zakona kroz amandmane stav je Kluba Hrvata u Domu naroda, navodi se u priopćenju za javnost upućenom iz HDZ BiH.

HDZ BiH

Glas naroda

naravno da je vama ključno,narodu je svejedno

Ključno je raspodjeliti sva pristigla sredstva pomoći gospodarstvu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari