Vidimo se prijatelju!

ljubuski.info

Drugačije i nije moglo biti jer drugačije i ne znamo. Iznenađenja dakle nema jer se dogodilo ono što je u našim životima zapisano kao ono što nas oslikava, ono što o nama govori i otkriva bit našega postojanja.

Očito je kako sve što radimo i skupljamo nije sjeme koje izrasta ovdje i ovdje dozrijeva, nego svoj kraj ima negdje daleko od ljudskih očijuž. Ovdje smo posijali, bogatoj žetvi se nadamo, ali vremena ne znamo i zato smo budni i nestrpljivi. Život je ljudski kao iskra upaljena rođenjem i ugašena smrću i samo je vrijeme ono što nas dijeli.

Otišao je Petar u susret tome vremenu, naš Pero koji je i dalje branitelj ali više nije zaboravljeni jer je pozvan na mjesto gdje više neće trebati brinuti za bolju budućnost.

Otišao je u susret vremenu za koje obično mislimo da prolazi, a ono u stvari dolazi i čini nas sretnim.
Sretnim, jer znamo da nam donosi sve ono za što smo se godinama borili skupa s našim Perom koji je otišao pročistiti staze uspona prema našem cilju, koji je tako čist i savršen.
Otišao je Petar tiho i samozatajno, kao da je htio da nas još jednom iznenadi i da nam poruči:
Odavde se mora poći, važno je biti tamo gdje jesi.
A mi tebi Petre kažemo: Ne boj se što si već tu, jer život nije prošao, tebi se tek otvorio, on tek dolazi.

Život se ne može izgubiti, on se ipak stostruko dobiva. Tvoja budućnost je hod prema nagradi za koju si se srčano borio i koju si zaslužio. Tamo gdje ti odlaziš čekaju te svi oni za koje si mislio da su te zauvijek ostavili, a oni su samo prije tebe stigli na cilj i čekaju te.

Mi, tvoji zaboravljeni branitelji čvrsto vjerujemo da čovjek ne umire kad fizički ode s ovoga svijeta i kad ga se pokopa nego onda kad ga se zaboravi, a mi tebe zaboraviti nećemo jer si ti to za života kod nas osigurao. Živjet ćeš Petre u našim srcima, to je sigurno.

Nosit će nas dani zajedničkog druženja u dobru i zlu, dani provedeni na mjestima i vremenu kada je trebalo pokazati zube i karakter s kojim se rađaš, a ti si prijatelju te odlike pokazivao kao primjer svima i kao takvoga će mo te pamtiti jer si to zaslužio.

Sada ne možemo pobjeći od činjenice da smo tužni jer smo ipak ljudi, ali ono što je jače u nama je ponos da smo te imali. Bio si dio nas i onda kad su mnogi pobjegli od nas, kad je bilo teško i neizvjesno, a mi će mo na krilima tih uspomena živjeti i dalje sa novom snagom.

Vidimo se prijatelju!

Gospodine, Tvojim se vjernima život mjenja, a ne oduzima! "Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre živjet će!" (Iv 11,26). Utješeni ovim Isusovim riječima javljamo svoj rodbini, prijateljima i znancima da je naš dragi

Petar Ereš pok. Blage

1962.-2020.

nakon kraće bolesti preminuo u ponedjeljak, 04. 05. 2020. god. u 58-oj godini života. Sprovodni obred počinje u utorak, 05. 05. 2020. god. u 17.00 sati na mjesnom groblju "Sv. Ivan" u Gornjim Studencima gdje će biti i pokop. Obitelj prima izraze sućuti od 16.00 sati u mrtvačnici groblja.

Ožalošćeni:

supruga Mara, sin Blago, kći Kristina, zet Goran, unuka Elena, brat Ante, sestre: Mirjana s obitelji, Jasna s obitelji, Ljilja s obitelji i Kristina s obitelji, punica Stojka, šure: Jure s obitelji, Marko s obitelji, Miro s obitelji, svastika Ružica s obitelji, te obitelji: Ereš, Luburić, Kutle, Pehar, Jelčić, Martinović, Šutalo, Mišić, Bazina, Pranjić, Kusanović, Zimmerman, Šamija, Kraljević, Jurković i ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Udruga Zaboravljeni branitelji Ljubuški

Glas naroda

Pokoj ti dusi prijatelju sa sotonom je tesko ratovati rano ti zivot uzese

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Tihomir Bradvica

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu sja! ZDS

Slika korisnika Krešo

Dragi Petre!

Netko je davno rekao:
"Brodovi odlaze rano u zoru a prijatelji kad prestane sjećanje na njih!"

Dragi prijatelju, svi brodovi mogu odploviti ali tvoja će plemenita djela trajno ostati usidrena među nama!

Krešo

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Obitelji iskrena sućut. Pamtim ga kao izuzetno smirenog i realnog čovjeka.

pokoj ti duši moj pero nadam se da tvoja borba za istinu i pravdu neće biti uzaludna i da će oni istinski pravi branitelji bar neki od tvojih prijatelja dočekati pravdu. iskrena sućut tvojoj familiji.

Spokoj vječni daruj mu Gospodine!

Pokoj vječni daruj mu gospodine , počivao u miru božjem. Obitelji iskrena sućut

Bio si kakav treba biti u ova vremena i za pravdu. Takvog ću upamtiti po dobru i takav treba biti na jeziku sa ovima sto misle da bogovi na zemlji i da će biti zauvijek. Hvala za pravednost i pokoji vječni. Vidimo se!

Pokoj ti duši, neka ti svjetlost vječna svijetli
Počivao u miru Božijem!
Laka ti rodna gruda bila!

Bio si pravi i kad je drugima nezgodno i kada nemaju vremena i slicno i nisi mucao kada je trebalo reći kako je pa nekome i krivo ali istina je neumoljiva.Hvala prijatelju! Branitelj!

Počivaj u miru !

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
Bio je dobar čovjek!

Krasan covjek! Valjda Bog uzima sebi najbolje! Pokoj vjecni! Obitelji iskrena sucut!

Dragi Pero,
nosit cu te u srcu i sjecanju kao dobrog, plemenitog, casnog covjeka koji je bio spreman uvijek pomoci. Sjecati cu te se po tvojoj gostoljubivosti, cestitosti, srcanosti i po jos puno lijepih osobina, koje covjeka, covjekom cine kakav si bio ti.
Mirno spavaj, pocivaj u miru!
Iskrena sucut tvojoj obitelji!

Pokoj mu duši obitelji iskrena sućut!

Pokoj ti duši prijatelju pr zadnjem susretu smo pili kavu

Počivaj u miru Božijem, obitelji sućut

Počivaj u miru Božjem!! Obitelji i prijateljima iskrena sućut!!
Branitelji su zaboravljeni, ali njohovi suborci nikada ih neće zaboraviti, a ni oprostiti onima koji su ih zaboravili. Umiru jedan, po jedan, kao da čekaju u redu dodjelu streljiva, a nikoga nije briga!! Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili!!

Pokoj ti duši. Osjeća li iko grižnju savjesti, ako mu je i dan života uzeo zbog nepravde što je bio zaboravljen i što je neko dobivao što je on trebao dobivati po pravu i pravdi.

Pokoj mu duši,Pikojni Perica nije bio zaboravljen ni ukom smislu,naprotiv.

U raj poveli te anđeli, na dolasku tvome primili te mučenici! I odveli te u sveti grad, nebeski Jeruzalem. Zbor anđeoski te primio i ti s Lazarom, nekoć ubogim, pokoj vječni imao! Obitelji iskrena sućut.

Počivao u miru ratniče!!
Tvoja prerana smrt ulijeva nadu da će možda "slijepci" progledati!! Boriti se s vjetrenjačama i tražiti pravdu nije lako!!
Prijatelju, svi smo mi za ovu vlast odavno mrtvi, samo čekamo u redu i vrlo brzo dolazimo tebi!!

Počivao u miru!! Ako je istina da pok Pero bio u Mostarskoj bolnici, te da mu nisu obavili adekvatnu pretragu, molio bi' branitelje da upute peticiju svih članova, te da se njima i obitelji očituje bolnica zašto mu nije napravljen UZ srca, zašto su ga vratili kući da umre??!! Oni koji su zaslužili najbolju skrb, nitko ih ni ne pogleda, već vraća kući da umiru ko životinje... tko je slijedeći?? Ja?? Sramota

Bitno je da je testiran na "covid-19" i da je prošao kroz sve moguće šatore. Dva tjedna se moj pokojni otac žalio na osjećaj nedostaka daha, umor (doslovno bi jedva prehodao 5 stepenica i poceo bi se rušit od umora), osjećaj dušenja i nedostatka zraka, aritmiju, osjećaj nelagode u prsnom košu, povišen tlak, ali to im očito nije bio dovoljan alarm da bi problem mogao biti u kardiovaskularnom sustavu ili nešto u tom smjeru. Hitno mu je trebala kardiološka obrada, a ne mrcvarenje pitanjima o koroni, bezbroj provjera temperature, vucaranje po šatoru ili o tome imamo li ovce od strane JURICE ARAPOVIĆA koji svakodnevno na televiziji sere o covid plandemiji dok pacijenti zapravo umiru od drugih bolesti. Ali pravda će biti zadovoljena, na ovaj ili onaj način.

Sinko vjerujem ti nemaš razloga lagati ovo je ubojstvo Peri pokoj duši

Vidimo se prijatelju!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari