Osumnjičeni za pokušaj ubojstva u Posušju na slobodi dok traje istraga

ljubuski.info

Dana 29. travnja 2020. godine osoba inicijala K.G. iz Drinovaca, općina Grude, ničim izazvana i oštećena, je naoružana lovačkom puškom s metkom u cijevi krenula u mjesto Rastovača, općina Posušje, s namjerom i umišljajem lišiti života žensku osobu koja nije ni u kakvom srodstvu s osobom K.G. a koja živi zajedno sa svojom obitelji, prepričavaju članovi uže obitelji koji su dobro upoznati svim detaljima ovog događaja.

Po dolasku u mjesto Rastovača djelatnici PU Posušje su uhitili osobu K.G. i odredili joj pritvor od 24 sata.

Sutradan, dana 30. travnja 2020. godine napadnuta ženska osoba i jedan član obitelji su na okolnosti pokušaja ubojstva dali svoje iskaze u PU Posušje, nakon čega je ta ženska osoba otišla u pratnji u Hitnu Doma zdravlja Posušje zbog šoka i stresa koju su ona i njena obitelj doživjeli prethodne noći. Njeni nalazi su potom službenim putom predati u PU Posušje poradi kompletiranja predmeta o počinjenju kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Osumnjičeni na slobodi

Nakon 24 sata pritvora, dana 30.travnja 2020. godine, negdje oko 22 sata, osoba K.G. je puštena na slobodu čime je nanijeta još veća šteta napadnutoj ženskoj osobi i njenoj obitelji, jer im, zbog postupanja djelatnika PU Posušje, prijeti još veća opasnost.

Kako se uopće moglo dogoditi da takva osoba bude puštena na slobodu nakon 24 sata pritvora premda su ispunjene sve zakonske pretpostavke za njegovo zadržavanje u pritvoru, a postavlja se i opravdano pitanje je li izvršen pretres obiteljske kuće osobe K.G. u mjestu Drinovci, općina Grude kako bi se pronašlo oružje kojim bi počinitelj eventualno mogao počiniti započeto kazneno djelo.

Dana, 1. svibnja 2020. godine, kontaktiramo dežurnu tužiteljicu, Tužiteljstva ZHŽ u Širokom Brijegu Nataliju Marić koju je "zapao" ovaj "slučaj" i koja bi više informacija trebala imati o ovome događaju, ali izgleda kako više informacija imamo mi, nego ona sama!

Tužiteljstvo nije informirano o pokušaju ubojstva

Ne navodeći odmah informacije koje posjedujemo od članova obitelji, pitali smo ju koliko je upoznata s detaljima samog događaja, i pretpostavljajući kako je dovoljno upućena, zatražili odgovore, radi čega nije zatraženo duže zadržavanje osumnjičenog od strane Tužiteljstva jer se vjerojatno radilo o pokušaju ubojstva.
Tužiteljstvo je obaviješteno o događaju, a policija poduzima daljnje istražne radnje koje treba poduzeti. Tužiteljstvo nije obaviješteno da se radilo o pokušaju ubojstva, nego samo da je osoba sprovedena u policijsku prostoriju i da će biti nad njom sprovedena kriminalistička obrada - govori dežurna tužiteljica Natalija Marić, koja izgleda nema dovoljno informacija o samom slučaju i koje dobiva od nas, a ne od policije!

Tužiteljica Natalija Marić čak izgleda nije niti obaviještena kako je osumnjičeni imao oružje sa sobom i tako stvarao ozbiljnu prijetnju ponavljanja "zacrtanog cilja" i potrebe da se osumnjičeni zadrži u pritvoru dok se istražne radnje ne dovrše, kako osumjničeni ne bi, nakon izlaska iz pritvora, utjecao na svjedoke.

Kako je kazala tužiteljica Marić, unutar policijskih ovlasti je zadržavanje do 24 sata, a dokazi se prikupljaju sada… Pa naravno da se prikupljaju. To je standardna procedura, to je dio posla, ali se sad ne može ponovno zatvoriti ta osoba, džaba što se prikupljaju dokazi.

Zanimljivo, kako 24 sata nakon što je osumnjičeni pušten na slobodu, tužiteljica nije imali niti saznanja kako je osumnjičeni pušten na slobodu i prvi puta to čuje od nas. Naravno, ona bi mora znati da se nakon 24 sata mora pustiti na slobodu ako ona ne traži zadržavanje.

Čija je odgovornost

Pitali smo ju tko će biti kriv ako se dogodi ubojstvo zbog puštanja na slobodu. Tužiteljica Natalija Marić, nije mogla dati odgovor na to pitanje.

Dodajmo, kako će svim daljnjim događanjima isključivu odgovornost za sve eventualne posljedice bit odgovorni djelatnici PU Posušje i Županijsko tužiteljstvo ZHŽ, a posljedično i MUP-ŽZH koji su o svemu pismenim putem na vrijeme obaviješteni.

Isto tako o svim daljnjim postupanjima i ponašanjima prozvanih mi ćemo pravodobno obavijestiti javnost.

sirokibrijeg.info

Glas naroda

GK.GD.IT. ....Sta je to sto se ne stavi puno ime i prezime.

stani malo , pa zar policija nije oduzela oružje ovome

M*ar*ija Ju*kic..zena iz Ljubuškog udata u Posušje. 1979 godiste. Mislim da je djevojačko Matić.

Pa jeli barem široka lajsna....

Ni slicno al dobro

Sta bi tebi znacilo necije puno ime i prezime u textu . . .da mozes vise blatit. Sta da se radi o tvom bratu ili sestri u ovom slucaju . . .kako bi se osjeca

Jel ovo posušaci jedni druge ruše

Svakako u Drinovcima ima retardiranih,zamislite pustiti nekoga na slobodu za pokusaj ubojstva onda znaj kakvo nam je tuziteljstvo i sudstvo,tek sad su mu dali povoda da to napravi,vjetar u ledja

Zašto ne ime i prezime,pa god.iz Širokog,kao glasnogovornik,da uvijek ime i prezime,ako nisi u HDZ u,jel tako poštenja čine,i ako je droga inicijali,jel tako moralisti 21 stolj.Iiii šta je pravda u katolika ZHŽ.

Majko moja retar..dirane tužiteljice...jel ona normalna?? Treba napraviti čistku...provjeriti joj diplimu. Zato žene ne prijavljuju nasilnike, siledžije i manijake... Ili se možda b9ji da podigne optužnicu pa se pravi MU..TAVA? Živimo u zemlji retar..da, lopova, neradnika i para..zita, licemjera a narod šuti i trpi...ljudi ostaju bez posla, ubrzo ce ostati i bez struje i vode jer nece imati čime platiti račune, gdje Korona profiteri zgrcu milione na kvazi respiratore i lijekove opasne po život. ZAR NAM NIJE DOSTA??? JEB..U NAS U ZDRAV MOZAK!! RECITE MI STO ČEKAMO?

Šta pjeniš, biti će jos puuuuno gore samo se trebaš strpit, u čemu ti je frka?

Nije tužiteljstvu ili policiji ovo prvi put!
Ne očekujte zaštitu od njih osim sko ste članovi ili "dio službe".

Tužiteljica je imenovana do mirovine, niko joj ništa ne može! Diploma, iskustvo, moral, etika, pištenje koga briga.
Ne tražite pravdu, tražite put za iziđete iz ovog društva.

Nije mi jedno jasno iz drinovaca doc nekog pokusat ubit u rastovaci 50 kilometara dalje i bit puscen na slobodu jadno

Sreca vasa niste imali posla s tuziteljima sto oni kazu tako je

Mozda ovdje netko ima nesto protiv policije.il protiv ovog tzv ubice s predumisljajem.il netko od ostecenih ima orasa u dzepu.al da je policija bas ovakva kakvu je se prikazuje kroz ovi slucaj,ne vjerujem.mada znam da u nasem mupu ima svasta.

tuziteljica Natalija bivsa Sušac, jure susca iz aluminija imal iko bolji
A vicu dobra suradnja policije i tuziteljstva hahah

Tako samo je hvali..nemoj ništa protiv nje ružno pisati...takve komentare briše portal...

Momak Otisao s puskom curi svoga pokojnog brata, koji se proslu jesen utopio na jezeru. Uvijek ima neka poveznica, ne mora biti krvno srodstvo.

Ma koga će Kiko ubit majke ti? Niti je pucao niti je ciljao u nekoga, a kažu pokušaj ubojstva. Pokušaj ubojstva bi bio da je isti pucao iz navedene puške, te time ozbiljno ugrozio ili nanio ozljedu drugoj osobi. kakav pokušaj ubojstva? Došao pred kuću s puškom u ruci i tražio da razgovara sa osobom. I odma pokušaj ubojstva. More bit prijetnja ili ugrožavanje sigurnosti

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva u Posušju na slobodi dok traje istraga
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari