Pripreme za vraćanje rada Doma zdravlja Ljubuški u puni kapacitet

ljubuski.info

Dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški i član Županijskog Stožera Civilne zaštite u današnjem izvješću se osvrnuo na popuštanje mjera uvedenih radi prevencije širenja koronavirusa.

Nije bilo lako izdržati sve ovo zadnjih tjedana i moramo odati priznanje svima koji su poštovali zapovijedi i time doveli do toga da se mjere jednim dijelom popuštaju. Ja sam nekoliko puta upozoravao da je vrlo teško dozirati popuštanje mjera, jer vidimo kako dosta ljudi razmišlja da je sve završilo i da se apsolutno sve može vratiti u normalu. To razmišljanje nije dobro i sigurno će nas vratiti korak ili dva unatrag. Svjedočimo da jučer bilo 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom u BiH, što je vrlo velik broj novozaraženih pokazatelj da nije sve završilo, istaknuo je Landeka.

On je dodao da se time vodio i federalni Stožer Civilne zaštite koji je odlučio vratiti neka od ograničenja, poglavito policijski sat, za razdoblje od 1. do 3. svibnja jer je bilo za očekivati kako bi u tom razdoblju moglo doći do još većeg opuštanja građana i brojnih okupljanja.
Što se tiče Doma zdravlja Ljubuški, mi provodimo prema našem planu testiranja na COVID-19. Bazirali smo se na zdravstvene djelatnike i djelatnike domova za starije i nemoćne osobe. Na sreću, svi nalazi u posljednjih desetak dana su negativni, rekao je Landeka.

On je dodao kako su, sukladno zapovijedi federalnog Stožera Civilne zaštite napravili i plan vraćanja u puni radni pogon Doma zdravlja Ljubuški.
Iza nas je dug period u kojem smo radili sa smanjenim kapacitetom. Tijekom jučerašnjeg dana napravili smo plan kako bi već od 4. svibnja krenuli s radom u svim službama, ali sa smanjenim kapacitetom, bar još tjedan dana nakon toga, istaknuo je Landeka.

Izdvojio je neke od bitnijih stavki.
Svi korisnici Doma zdravlja Ljubuški koji dolaze u našu ustanovu morati će proći kroz šalter trijaže, popuniti upitnik, te će im biti izmjerena tjelesna temperatura. Očekujemo na tom mjestu dosta velike gužve pa molimo za strpljenje naših sugrađana. Isto tako, kad god je to moguće, molimo da se koristi telefonsko naručivanje na dijagnostičko-terapijske pretrage, kao i za preglede liječnika. Svi korisnici naših usluga, kao i svi djelatnici, i dalje će morati nositi rukavice i maske te ulazak u Dom zdravlja bez korištenja zaštitne opreme neće biti moguć, objasnio je Landeka.

Dodao je kako će se rad organizirati na način da će se izbjegavati gužve u čekaonicama.
Laboratorijske pretrage raditi će se u šatoru ispred Doma zdravlja Ljubuški. Sve službe koje inače rade u Domu zdravlja će krenuti s radom. Korisnici naših usluga kojima su prekinute fizikalne terapije će dobiti nove termine. Očekujemo velik pritisak kako na laboratorij tako i na radiologiji. Svi će dobiti svoje termine, ali nemojte očekivati da ćete moći u istom danu obaviti sve što ste zamislili jer to neće biti moguće. Prioriteti će se definirati, dodao je Landeka.

Najavio je kako će se otvoriti i ambulanta obiteljske medicine u Vitini uz proceduru telefonskog naručivanja s trijažom bolesnika na ulazu u ambulantu.
Odjel stomatologije Doma zdravlja Ljubuški ostaje raditi samo u prvoj smjeni za hitne bolesnike jer je takva naredba federalnog Stožera Civilne zaštite. Ukoliko ostane ovako povoljna situacija do 11. svibnja namjeravamo vratiti naše funkcioniranje u puni kapacitet, s time što će svi bolesnici morati proći trijažu na ulazu u Dom zdravlja Ljubuški, rekao je Landeka.

Više poslušajte u zvučnom zapisu:

Radio Ljubuški

Glas naroda

Ne morate raditi nikako a mi ćemo i dalje izdvajati za zdravstvo a liječiti se privatno.

Oće li kuma vršit trijazu

Oće,samo ćeš posle morat na klistiranje.

Imali jutebe trijaze za ulaz Zelje

respekt za ljubuski dom zdravlja,i prije landeke i poslije landeke,najozbiljnija medicinska ustanova u hercegovini,bar u ovom zapadnom dijelu.vise povjerenja imam u ljubuski dom zdravlja vec u mostarsku bolnicu

ukinite izolaciju jvm da mogu lipo doc kuci iz Minkena!

Pohvale ravnatelju

Gdje su maske što su trebali dobiti Hardomiljčani

Jeste Carobni sta sad treba

svim uhljebim doma zdravlja treba dodjelit boračku za ovaj rad od misec dana a ostalo su se slikali šetkajuć po domu zdravlja natenane
tamo je kuma landekina glavni stručnjak i zvezda

Kaže da se koristi telefonsko naručivanje a kad zovneš obiteljskog liječnika on se ne javlja.Primitivizam neviđeni!
Zovem dakle dva puta doktoricu Mladenku Tomić zbog bolesne majke čiji je ona liječnik, gospođa se ne javlja ali je ostao broj s kojeg je zvano dva puta i nije se udostojila nazvati jer se radi o bolesniku.Što dalje pričati? To je stvarnost a ne ono da sebe prave narodnim herojima.

Kaže molimo da se koristi telefonsko naručivanje.Dva puta sam zvao doktoricu Mladenku Tomić kako bi se dogovorio za bolesnu majku.Žena se ne javlja, telefon do kraja zvoni.Ako nije mogla trenutno morala je kasnije nazvati jer se radi o pacijentu koji je bolestan.To je stvarnost Doma zdravlja a ne da sami sebe prave narodnim herojima.Zašto???

u LJUBuškom domu zdravlja adi samo neki stari rengen bačen u njemačkoj i doktori koji pišu uputnice za MOSTAR a Kvesić ih pošalje u ZAgreb .To im je sav rad.Sve ostalo rade privatno i naravno šuška u đžep.

Jedino Ljubuški i sjeverna Koreja su bez korone HDZ i Kim Jong.

Najzdraviji smo

Pripreme za vraćanje rada Doma zdravlja Ljubuški u puni kapacitet
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari