Tužiteljstvo provjerava nabavke respiratora i testova za koronavirus

ljubuski.info

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo formiralo je predmete za provjeru postupaka nabavki respiratora i testova za koronavirus Vlade Federacije, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Tužiteljstvo nakon pisanja portala Žurnal i Fokus provjerava nabavke 150.000 testova i stotinu respiratora, te ulozi koju je u ovoj nabavci imao direktor Federalne uprave civilne zaštite, Fahrudin Solak, potvrdila je za BIRN BiH glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Azra Bavčić.
Izvršit će se provjere navoda kako bi se utvrdilo ima li elemenata kaznenog djela, kaže Bavčić.

Kako se navodi u tekstu Žurnala, Vlada Federacije je od nepoznatog dobavljača, nepoznatog proizvođača i putem nepoznate tvrtke, za nepoznati iznos novca, kupila 150.000 testova za koronavirus i 100 respiratora.

U tekstu Žurnala se navodi kako je Vlada Federacije kupila 20.000 testova za koronavirus od tvrtke Cubicus iz Sarajeva, koji su tijekom ožujka proslijeđeni kliničkim centrima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, a koštali su 400.000 eura.
Federalna uprava civilne zaštite i Federalna vlada nabavljaju testove od kompanije koja se bavi restauracijom namještaja. Testovi su stigli iz Turske a ne Južne Koreje, kako tvrde iz Vlade, navodi se u tekstu Žurnala uz pojašnjenje kako je o vrsti i količini opreme koja će biti nabavljena odlučivao Solak.

Solak je na tiskovnoj konferenciji 8. travnja, na pitanje novinara N1, kazao kako se ne sjeća od koga je kupljena oprema i koliko je koštala, kako bi kasnije kazao kako je 150.000 testova nabavljeno od tvrtke Erkona iz Sarajeva.

Nakon što je u subotu u BiH stiglo 80 respiratora, a premijer Federacije, Fadil Novalić, najavio kako će stići još 20, portal Fokus objavio je kako su iz Uprave za neizravno oporezivanje dobili informaciju da je respiratore uvezla tvrtka "FH Srebrena malina" iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća.

Vrijednost ugovora od 10,5 milijuna KM za nabavku stotinu respiratora dodijeljen je tvrtki u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića koja je iz Kine nabavila respiratore, navodi se u tekstu Fokusa.

bljesak.info

Glas naroda

Komsicevci evo vam je uzoriti uhvacen sa rukama u medu!Sto sutite?

ovo nije za provjere nego po kratkom postupku mimo procedure kao što su i respiratori nabavljeni

Nema Komsic veze sa ovim
Vec nacionalna stranka u Bosnjaka.
Kao I kod nas. Ko je Jamio , jamio

A Komšić je ko neka druga stranka?!

Pa nek mi samo još jednom proba doć inspekcija skupljat pare za ovu mafiju.Sve to treba doobro izdegenečit

Meklaud bi otkrio za 48 sati da je pljačka barem 5 miliona

Tužiteljstvo provjerava nabavke respiratora i testova za koronavirus
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari