Sindikat MUP-a ZHŽ neće pristati na rezanje plaća

ljubuski.info

Sredinom mjeseca ožujka, 2020. godine, situacija oko koronavirusa se "zakuhava", Županijski stožer civilne zaštite već kreće s uvođenjem konkretnim zapovijedi.

Pred djelatnicima MUP-a ZHŽ stvara se sve veći pritisak i sve veća zaduženje koja trebaju obavljati.

Kako su dani prolazili, tako su se i gomilale zadaće. Policijski službenici su uz sve svoje redovne zadaće dobivali sve veći opseg posla od čega izdvajamo - policijski sat, terenske provjere osoba koje su u samoizolaciji, nadziranje poštivanja svih zapovjedi Stožera, kontrolne točke, nadzora putnika, asistencije Hitnoj pomoći i Vatrogasnim službama…. sreća nisu trebali čuvati političare.

Tim povodom, svjesni zadaće pred kojom su se našli policijski djelatnici ZHŽ, napravili smo intervju s predsjednikom sindikata MUP-a ZHŽ Vjekoslavom Markotom, koji nam iz prve ruke otkrio većinu detalja koja javnost nije baš znala, otkrio kako se policijski djelatnici snalaze u ovim izvanrednim okolnostima.

Doznat ćemo s kakvim su se problemima susretali, i s kojima se još susreću. Uvidjet ćemo stvarno stanje kroz izravna pitanja i bez cenzure kako se Vlast prema njima ponašala i kako se i dalje ponaša ne shvaćajući koliki je veliki teret trenutno na njih stavljen.

Gospodine, Markota. U ovo vrijeme pandemije koronavirusom policijskim službenicima se uz redovne zadaće povećao opseg posla, policijski sat, terenske provjere osoba koje su u samoizolaciji, nadziranje poštivanja svih zapovjedi od Stožera i dr. Stignu li policijski službenici odgovoriti na sve sigurnosne izazove koji su pred njima?

Stignu. Međutim, gori I bojim se da bi mogli "pregorjeti". Pritisak je svih 8 sati konstantan, a opet kad se dođe kući nastavlja se pritisak svakodnevnog života. Baš zbog toga što iznosimo zadaće u punini, boli nas u srcu odnos Vlade I MUP-a prema svima nama. Pa obične stvari nije moguće tečno riješiti, takve stvari čovjeka demotiviraju. Međutim, siguran sam da ćemo izdržati. U samom početku u Posušju je bilo više od 240 osoba u samoizolaciji I stizali smo ih sve obići unutar 24 sata, a sada je taj broj drastično opao, ali je došla zadaća blokiranja općina. Okrenuli smo se mislima I fokusom na našu ulogu u svemu ovome a to je; zaštita zdravlja, zaštita svih naših građana, a sami odnos građana prema nama daje nam elan. Zaista su korektni, pridržavaju se mjera, odnose se prema nama baš onako kako bi se trebali odnositi i u redovno vrijeme. Zahvaljujem se i njima na takvom odnosu prema svojim policajcima. Evo to nam je motiv.

Jesu li policijski službenici, državni službenici i namještenici MUP-a ZHŽ u ovo vrijeme ugroze koronavirusom adekvatno opremljeni sa zaštitnom opremom (maskama, rukavicama, zaštitnim odjelima, dezinfekcijskim sredstvima…)

Ovdje moramo, što mi nije drago odvojiti državne službenike i namještenike od policijskih službenika, ne zato što ja osobno ili sindikat to želimo, već zato što to radi Vlada, MUP i Uprava policije. U početku, svi zajedno nismo bili opremljeni zaštitnom opremom, međutim malo po malo dolazila je oprema. U toj podjeli su zaboravljeni DSiN, na njih se baš nije gledalo kao dio zaposlenika koji uopće rade i kao da nisu dio MUP-a. Pojedinačno smo zvali i inzistirali da se i njima podjeli pristigla oprema. Dezinfekcijskih sredstava i rukavica sada ima dovoljno, a maske su oskudne, odnosno koristimo maske za višekratnu uporabu. One opreme, koja služi za direktni kontakt s osobama-maske i rukavice sa svjetskim certifikatima,zaštitnih odjela i zaštite za obuću nemamo uopće. Sad me pitate, ima li dovoljno zaštitne opreme, odgovaram da Nema ni sada niti se nadzire da će biti. Postavljamo pitanje, što ako zaražena osoba počne stvarati nekakva djela za koja je nužna hitna i neodgodiva policijska intervencija te lišavanje slobode. Da li postupiti s ovakvom maskom i rukavicama ili ne? To su pitanja koja postavljaju policajci a protokola i adekvatnog naputka nema, jer vjerojatno nitko ne zna.

Prema informacijama iz policijskih redova policijski službenici su prvih 14 dana ugroze koronavirusom u ZHŽ zadužili samo po jednu platnenu masku, te im je posljednjih dana još po jedna. U PU Posušje ste čak dobili i donaciju od 50 maski od lokalne krojačice. Kako komentirate nebrigu MUP-a ZHŽ o svojim djelatnicima s posebnim naglaskom na stav WHO da platnene maske nisu nikakva zaštita od koronavirusa?

Istina je to što ste naveli, da su prvih 14 dana djelatnici obavljali svoje dužnosti s jednom maskom. Kasnije se to popravilo. Snalaženja je bilo na svakakve načine. Službenici Općinskih stožera CZ su vršili dezinfekciju službenih prostorija i vozila, a kasnije to radimo sami. Istina je i to da je PU Posušje dobila 50 skrojenih maski. Maske su jako praktične, jedine su adekvatne za policijski posao jer ne smetaju za obavljanje poslova, postavljaju se oko glave pa ne spadaju , peremo ih svaki dan i najradije ih koristimo. Zahvaljujem se u ime svih djelatnika PU Posušje Mirjani Penava na donaciji. Sve maske koje smo dobili su višekratne, imamo što imamo i to koristimo, a da li je to učinkovito zaista ne znam. Moram ovdje naglasiti na je pored izostanka medicinske opreme, već dulje vrijeme kronično nedostaje redovne policijske opreme. Većina to ne zna, ali evo ovim putem ću reći nekoliko činjenica, pa prosudite sami. Trenutno, policijski službenici nose zimsku odoru, s jednim jedinim hlačama, a zimsku obuću smo zadnji put zadužili 2014.godine. Zaista je riječ o čarobnjacima-policajcima i njihovim obiteljima kada uspiju oprati i osušiti jedne hlače svaki dan i biti spremni za narednu smjenu te kako mogu nositi svaki dan obuću već punih 6 godina, a da je ostala na nogama. U svibnju će otpočeti nošenje ljetne odore, također s jednim hlačama i obućom zaduženom 2017 godine. Dakle, vidimo nebrigu i u vrijeme corona-virusa a također i u redovno vrijeme. Inicirali smo veći proračun za uniforme i dobili ga za 2019.godinu. Proces javne nabave je trajao punih 9 mjeseci 2019. godine da bi u mjesecu studenom dobili nove uniforme, koje su zaista bolje, međutim problem je u količini. I s time se evo snalazimo, a jasno je vidljiva nebriga. Takav status je zaista demotivirajući, jer kada je to veliki problem našeg Ministarstva, onda možete misliti kako se rješavaju teški problemi.

Jedan policijski službenik PU Posušje je zaražen koronavirusom, a veći broj djelatnika je u samoizolaciji. Imate li informaciju o njihovom zdravstvenom stanju?

Načelnik PU je svaki dan u kontaktu s našim kolegom, a ja sam povremeno. Imamo i organiziranu grupu na aplikaciji u kojoj su skori svi djelatnici pa i on. Sada je njegovo stanje i stanje njegove obitelji dobro, međutim to nije bilo tako u početku. On i njegova obitelj su se susreli zaista s nečim što nije moguće da izdrže mnogi. Već mu mogu čestitati na stoičkom i hrabrom držanju, znali smo da je se susreo kroz život i policijsku karijeru s mnogim stvarima, al ovo je nešto što nas je ipak sve iznenadilo. U fazi privikavanja na novonastalu situaciju na njegovu mnogobrojnu obitelj je jurišao virus, kojeg je pobijedio i taj zadatak je besprijekorno odradio. Ponosni smo svi na njega i njegovu obitelj.

Koje mjere je Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ predložio u cilju zaštite djelatnika od koronavirusa?

Sindikat se dva puta obratio Vladi, Kriznom stožeru i MUP-u s inicijativama i prijedlozima no nije bilo sluha za naše prijedloge. Imam osjećaj kao da ih nitko nije niti pročitao, kao da ih nitko nije niti zaprimio.

Po uredbi Vlade MUP ZHŽ je donio odluku kako će se slobodni dani državnim službenicima i namještenicima, dodijeljeni zbog preventivnih mjera i organizacije službe odbijati od dana godišnjeg odmora. Jeste li po tom pitanju razgovarali s ministrom i komesarom?

Vlada ZHŽ je donijela zaključak, a na temelju zaključka Ministar je donio takvu odluku. Razgovarali smo na tu temu s ministrom i komesarom, međutim ništa nismo postigli, tražili smo sastanak s Premijerom, no on nas nije htio primiti. Bez obzira, ta je odluka nezakonita i bit će posljedica po tom pitanju. Skupljamo dokaze o ovome pa ćemo tražiti intervenciju Federalne inspekcije za rad, Ombudsmana za ljudska prava i druge korake. Paradoks je da se u zadnjih nekoliko godina traži da se ide na godišnji prema Rješenju o godišnjem odmoru. Tako su i za 2019/20 izdana već Rješenja te stupila na snagu. Nitko ih nije stavio izvan snage. Daju ljudima slobodno zbog koronavirusa, da bi nakon toga upisali dane godišnjeg odbora izvan vremena važećeg Rješenja. Dakle, bio si na godišnjem a to uopće ne znaš. Tragikomično. Predložili smo pismenim putem rješenje za ovu problematiku, no Vlada već dulje vrijeme postupa prema nama slično kao 2015 i 2016 godine. Stroga eliminacija.

Policajci su uz ostale najizloženiji zarazi od koronavirusa, opseg poslova se maksimalno povećao a Vlada FBiH u svom prijedlogu "korona zakona" predviđa i umanjenje plaća MUP-ovima. Koji je stav Sindikata po tom pitanju?

Vlada F BiH jeste najavila umanjenje plaće djelatnicima u MUP-ovima, no kroz Savez sindikata policije i djelatnika MUP-ova u F BiH smo reagirali jednim dopisom i nekim sastancima, pa je Vlada odustala od te najave, a ako ipak nastavi s tom idejom angažirat ćemo sve resurse prema Parlamentima.

Simptomatično je za sve Vlade, pa tako i za Federalnu da prilikom povećanja prihoda u proračunu to plaće ne prate, a kada je umanjenje prihoda odmah se poseže za rezanjem plaća. Što se tiče Vlade ZHŽ nije bilo službenih najava rezanja plaća. Ako se donese odluka o rezanju bit ćemo spremni da to spriječimo, posebno kada su policajci u pitanju. Manje je poznato, a činjenice govore same za sebi, da je policajcima trenutno ista visina plaće kao u vremenu iz 2010., 2011., 2012. godine uz dva povećanja plaće od ukupno 10,50%. Kada je proračun bio nešto veći od 60 milijuna plaća je ista kao i sada kada je proračun preko 90 milijuna. Pitanje se postavlja, da li je naša plaća pratila to povećanje ili nije? Naš odgovor je da nije, ostala je ista. Vidljivo je sve kako Vlada ima ogromne dugove osobito kada su u pitanju doprinosi i tužbe upravo po radno-pravnom osnovu. S obzirom na to da je netko dužan ogromne iznose, stavka neobveznih davanja iz proračuna se povećava. Što znači ta stavka?. Pa znači da se dijeli novac i to višemilijunski iznosi; političkim strankama, udrugama, stipendijama i td itd, dakle neobvezno se isplaćuje a obvezno se ne isplaćuje i svjesno se propuštanjem obveznih isplata stvara povećanje iznosa zbog kamata. Skraćeno rečeno; dužan si a razbacuješ se. Kakav je to način, evo pitam se?. Pored toga, gdje su druga rezanja privilegija. Službena vozila se u ovo vrijeme se ne moraju koristiti 24h, telefoni i druge privilegije koji "posebni" imaju. Zašto se ne bi dolazilo na posao kao i svi drugi s privatnim vozilima, a u vrijeme radnog vremena koristiti službeno. To su počeci rezanja i podižu se na sve veći nivo, pa se tako dođe do plaće.

S obzirom na to da je nastupilo "šuškanje" da će se rezati i u našoj Županiji, mogu reći da ćemo to sigurno poduzimanjem spriječiti. Zbili smo već redove, pričamo i kreiramo eventualne akcije, a ostvarujemo i suradnju s prosvjetom. Mislim da nas ne vide,možda ćemo se morati pokazati.

Najava

U sljedećim danima donosimo 2. dio intervju s predsjednikom sindikata MUP-a ZHŽ Vjekoslavom Markotom, koji će nam iz prve ruke otkriti nove i još zanimljivije informacije iz policijskih redova koje niste imali baš prilike čuti iz "režimskih medija".

Pokušat ćemo doznati koji je to novi prijedlog kolektivnog ugovora, uplaćuje li se redovito doprinosi za djelatnike MUP-a, je li na mjesto glasnogovornice u MUP-u instalirana osoba bez provedbe natječaja, kakva je suradnja Sindikata s novim ministrom Davidom Grbavcem i komesarom Milanom Galićem.

sirokibrijeg.info

Glas naroda

Sad ni njima ne paše hahahahaha...ćutite i vi i radite kako tata kaze ko i do sada

da ste radili svoj posao i da ste uhitili i sklonili sve kriminalce sa političkih funkcija sada bi vam o budućnosti odlučivali pametni i obrazovani ljudi , ovako sjedite i šutite i dalje slušajte partiju jer ne smijete ni pisnuti zbog toga jer vas je pola sudjelovalo u kriminalu sa ovima iz partije , zato sjedi i čovića slušaj on će vam otkinuti iz svojih usta

Ovaj ministar veze nema ni ocemu gori od Zdravka samo slusa zalizanka Tonia dno dna

Ma nije Zdenko zadovoljan bas sa Grbavcom ocekivao je vise tako se price od bliski ljudi

Super da ste se sjetili javiti sad kad je prosvjeta izisla prva..Naravno uvijek vam oni prociste put. Ali recite javnosti da uniformiranoj policiji se nece rezati placa. .

Nije točno, dan prije prosvjete 1. članak, ovo je 2. u nizu.

treba rezat
službena vozila
tajnice
mobitele
administraciju
koja on lajn sada bili na godišnjem što neko treva platit
korona tek dolazi sve osim karantene staračkih domova je besmisleno,Šveđani nisu ludi no oni se ne zadužuju ko pijani milijarderi do pred bankrot!

Ako vlast misli rezat plaće Policiji to je istovremeno i rezanje zajedničke grane na kojoj sjede. Zna se koje ministarstvo je jedino koje može i direktno i indirektno da održi vlast na vlasti. Kada vlasti zagusti i dodje voda do grla naspram nezadovoljstva naroda i protesta ta nepomažu tada vlasti Učitelji sa olovkama oštrlima trokutima i šestarima ili možda Doktori sa Tlakomjerima i andolima nego Zna se ko pomaže onaj tko ima oružije Pendrek suzavac šok bombe zna vlast koga neće dirat to je njihova glavna grana na kojoj zajedno sjede zato Mupovci bez brige najača karta je u vašim rukama nemogu vam ništa.

Ma daj molim te, tko je s državnih jasli do sada dobio otkaz? Nitko. U privatnom sektoru do sada 20000 otkaza a u javnom nitko. Mene samo zanima odakle pare za plaće i sve troškove u javnom sektoru za slijedeći mjesec? Od zaduženja koja će vraćati ovi iz privatluka? Ako se svi ne budemo odrekli dijela svojih prihoda, bojim se da prihoda uopće neće biti za dva mjeseca htjeli vi to ili ne.. Jao uhljebima nakon korone.. Nezadovoljni policajci uvijek mogu dati otkaz i vratit se nazad na njivu..

Dijelom si u pravu Ali ima rezanja prije plaće, recimo topli i prijevoz, recimo ukidanje službenih vozila, recimo razbacivanje

sjedi i šuti uhljebu prosipaš se , koja to policija na svijetu može održat vlast , vlast se dobiva i gubi na izborima , a policija je korektiv vlasti , svaka policija koja je pokušala silom vlast sačuvati nestala je skupa sa tom vlasti , od Rumunske , Jugoslavije i tako dalje

Zasto bi mi kao sluzbenici i namjestenici koji radimo u policiji morali pristati na smanjenje place kad nam jos nisu vratili ni ono sto su nam prije skidali,jedan dio jesu ali nisu sve,dalje uzmite sve prosle javne nabave i vidite ko ih je vodio i koliko je novaca otislo a koliko je zavrsilo u privatnim dzepovima,hapsi sve zamrzni im sve racune i vrati novac u proracun,dalje poljoprivrednici su dobili poticaje za zemlju,za plastenike,za najlone i folije pa sad kad je mraz odnio krompir i jagode daj im opet isplati stetu iz proracuna,to sto oni rade je rizik posla a sad u ovoj pandemiji korone nema ih nigdje a mi moramo raditi,ministre Kraljevicu obustavi im isplatu i bit ce novca da se daju place ljudima koji su ostali bez posla,ovako nece biti dobro uvijek nastradaju i naj........u isti,obustavite voznju sluzbenih vozila u privatne svrhe,obustavite sluzbene mobitele,obustavite jela pojedena na trosak proracuna i bit ce novaca.E sad nek se ljuti ko god hoce na ovaj moj komentar ali svi znaju da je ovo istina i da se ovako radi ali vise nemoze.

Jeste se umorili od silnog lezanja u autima

Mi OVLASTENI budimo uz NE OVLASTENE ako im dođe u pitanje rezanje dohotka. Prosvjeta i obicni pripadnici MUP-a sad zajedno, oni s vecim cinovima u policiji nece se pobunit . . .ucijenjeni su

Tako je. Uz to predložiti da većim činovima skinu barem 20%

Šta bi to trebalo da i policiji smanji plaću,ma daj,može nek nastavnici rade malo u smjenama noćne,intervencije itd,pa neće im uzet ti mizerni 10% o čemu kukaju.

Neka tebi uzmu, [ * neprimjereno * ]m i takvim kao ti ne damo ništa, što se uzme policiji završi na dernecim Hdz a

Davat plaće što rade u privatnika,što se nisu oni sitili prosvjete i policije kada je plaća bila 300km a u privatnom sektoru 1,000 km,gdje su kupovali vozila,i gradile kuće,a mi dolazili naz posa u raspalom vozilu.

Drago mi da Markota napokon je izišao u javnost u vrijeme Korona epidemije, ali trwvao je i prije toga.
Puno razočaranja članstva sindikata je šutnja čelništva sindikata koja nema smisla a trajala je do danas.
Zašto se šutilo i time se zanemarili problemi koji su bili prisutni i prije Korone, zašto se podilazilo ministru Borasu, zašto su zanemarene sudske presude koje Vlada nepoštuje?
Zašto na formiranoj Facebook grupi članstva sindikata od strane Markote postoji cenzura koja se između ostalog očituje blokiranjem članova sindikata koji ne mogu iznijeti svoje mišljenje, sugestije i sl. , dok oni koji nisu članovi imaju pristup objavama itd.?!
Znamo zašto!
Imali ste korist za šutnju, podilazili ste Borasu jer ste istih ili sličnih načela, a time direkt ugrozili interese članstva, dovodeći policajca na razinu plaće čistačice!

Zato što se ti i takvi još bavite sami sobom, a ne s onim što bi trebali

Bavit ću se tobom, sada imam vrijemena, budi siguran da će tvoja spletkaroška posla izići na vidjelo bez obzira što si se zakamuflirao pod plaštom predsjednika sindikata!!!
Tuii tvoj mentor Boras će dobiti zasluženo!

Sad kad imaš vremena možda bi se trebao baviti onim koji ti režu plaću a ne onima koji su ti je povisili, onima što su te izbacili, onima koji ti čine nepravdu, onima što ti odlučuju o sudbini, Al ne ti opet o sebi.

Nitko ne smije pristati na smanjenje plaća koje su ionako male,pa i oni na županijskom ili gradskom proračunu. Ako svima smanje plaće kako onda da se digne privatni sektor.Ko će kupovat,ko će trošit. Sve je povezano tako da su sve mjere donesene bez veze,bez ikakve gospodarske računice.

Rezat se treba ali poslije krize
Nasem javnom sektoru je potrebna temeljita reforma
Od smanjivanja placa u ovim vremenima se samo nakuplja bijes
Place u javnom sektoru se trebaju povecat ali treba preispitat potrebu placanja raznih upravnih i nadzornih odbora, komisija, treba javne nabavke uciniti transparentnima, dugorocno razmatrati ukidanje nepotrebnih radnih mjesta , uciniti transparentnim transfere novca sa visih nivoa vlasti, donacija , kartice izabranih duznosnika prije i poslije mandata i primanja za vrijeme istog, novce sa svih razina za raznorazne udruge sto vladine sto nevladine, place u javnim poduzecima ucinit vidljivim na web stranicama tih poduzeca, imovinska kartica u JP od sefa skladista do generalnog direktora , evo par natuknica , a prije svih ovih mjera na drzavnom nivou donijet zakon o sukobu interesa i zakon o porijeklu imovine
Pa za par godina mozda krenemo prema gore

Sve će ovo završit u Štrazburu hoće hoće neće ovo više moći ovako kako je netko zamislijo dirati nećija zajamčena prava gdije to ima molim vas ljepo nije ovo Grčka Bugarska ni Albanija.

Haha,u pravu si,ova drzava sa ovim uhljebima je gora i od Grcke,Bugarske i Albanije zajedno.

Podrška policiji, a ovi što pljuju sve što se objavi na portalu dovoljno govore o sebi kakvi su to profili ljudi.

Pa krivci su vam političari kad se pregovaralo sa MMF-om nisu vam rekli istinu 333 mil € kredita a uvjet je rezanje javne potrošnje ili otkazi u javnom sektoru.

plaće vratiti na 800 km!

Treba vam samo represija

Sta ste mislili preko veze doc u policiju(mislim na ove na putu) i da ce tec med i mljeko,digli kredite ,kupili nove aute,i treba da vam gradjani to vrate,otimate na svakom koraku

Nekad je bilo puno manje policije a bilo je puno manje kriminala i ljudi su bili sigurniji. Daj Bože da se mogne sve financirati inače bankrot sustava.

naravno da smo bili sigurniji kad je prije policija štitila narod a danas ga pljačka

Nacelnici Uprava i komesar neka se odeknu sluzbenih vozila i mobitela..kao i.nacelnici Sektora..prodajte visak vozila..eto ustede..nema prekovremenih i izvanrednih..dajte slobodne dane..eto ustede..smanjite zderacine u restoranima i reprezenaciju..eto ustede. Itd..smanjite grijanje i hladenje..preko vikenda u uredima nepotrebno..eto ustede..smanjite sve neportrebno. Sve troskove..tako u svim tijelima vlasti..ministarstvama..

Bravo

čim ovo proće bit će ih s lizalom iza svake krivine i naplaćivat će kazne zbog prekoračenja brzine oa 0,7 kmh , proslaska kroz treptajuće zeleno ili čak zbog mušice na tablicama

došlo [ * neprimjereno * ]o jutro uhljebim i oni se boljem nadaju koji je to luđački optimizam
tek je propast počela i dugo će potrajat

otpustite višak a to je bar pola i bit će para za sve

Bravo majstore za komentar!
Vi ste dakle konstantno protiv naroda, pljačkate gdje stignete.Što sada hoćete?
Sad očekujete da vas narod razumije.Nek vas razumiju oni koji su vas slali na zaboravljene branitelje.

Može se uvest porez na imovinu kao u Americi stambena zemljišna pokretna nepokretna. U Americi prosječan stambeni obijekat od 100 kvadrata Državi mora godišnje da plati oko 7 do 10 000 dolara poreza na nekretninu u svom privatnom posjedu vlasništvu bez ikakvog gospodarskog obrta. Kod nas neka bude simbolično 10 puta manje gdišnje puta stambenih jedinica po Županiji pa ćete vidjet kolika je to cifra samo po tom osnovu naplate. Novca bi bilo više nego i dovoljno za sve ove predhodno navedene resore samo zakon treba izglasati po žurnom postupku na nivou Županije Kantona.

Kako ti ne kontaš?!
Pare su tu,samo su godinama djeljene stranačkim pasovim zato danas nema za zdravstvo ni policiju ni prosvjetu!
Udri još 100 poreza,para opet neće biti jer vlast krade,to su lopuže!
Društvo prosperira kad se ukidaju porezi i nameti a ne kad se nadodaju!

Ljeci se od alkohola kod nas u posusju ko kod bude nacelnik kucu napravi za 3 godine

Hallo sis smiri se, malo ti se ogrlica popustila,pjenis...
Nigdje ali nigdje na svijetu narod nije na strani policije i to nije bez razloga. Vojska ste u sluzbi drzave a kad polazete zakletvu polazete je narodu. Ja govorim cinjenice a ti sa svojom trgovackom skolom i sredenom akademijom neznas sta je cinjenica ni kad se podapnes preko nje.
Cinjenica je da nebitno koji rezim,koja vlada i diktatura,lijevi ili desni,oni sto vam nareduju su vam uvijek iza leda a onima kojima dajete zakletvu ste i uvijek cete biti okrenuti licima,bilo u Jugi tako je i danas,od Balkana do Afrike.sta mislis zasto Ljubuski specijalci cuvaju skupove po sirokom i grudama a njihovi po ljubuskom???pa ako se zakuha nesto lakse je pendreciti stranca neko komsiju ili rodbinu jbga

Apsolutno se slažem! Al evo vidiš problem je što ih akademija izobrazi od normalnog čovjeka do u ovako nešto kako si opisao/opisala!
Oni su duboko uvjereni da čine dobro i ljudi rade svoj posao a kad se pogleda malo šira slika,kako funkcioniraju,jasno se vidi tko drži lanac a tko laje na koga!!
Samo uđi u pol. stanicu,iz banalnog razloga,na šanku te već dočeka gospodin sa čudnim pogledom pa vidiš druge gospodine i u njih isti pogled i svi gledaju šta si došao

Sindikat MUP-a ZHŽ neće pristati na rezanje plaća
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari