Optužnica za međunarodno krijumčarenje narkotika iz Ljubuškog

ljubuski.info

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Marijane Bilić (1979.), državljanke R Hrvatske.

Optužena se tereti da je, od 2015. do 2019. godine, na teritoriji BiH, sa ciljem sticanja protupravne imovinske koristi i uvećanja bračne imovine, organiziranim i izvršenim prijevozima veće količine opojne droge "cannabis" iz Republike Albanije, preko Crne Gore u BiH, kao bračni supružnik, pomagala u skladištenju i prepakivanju opojne droge, radi daljnjeg prijevoza i prodaje u R Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, optužena je u prilikama kada je njen suprug na lokalitetu obiteljske kuće, od njemu poznatih osoba preuzimao, organizirao skladištenje i prepakiranje opojne droge radi njenog daljnjeg prijevoza i prodaje, u više navrata bila uključena na način da je osiguravala lokaciju, te pomagala u prijevozu i skladištenju opojne droge.

Optužena se tereti da je, s umišljajem, počinitelju neovlaštenog međunarodnog prijevoza i držanja radi daljnje prodaje supstance koja je propisima proglašena opojnom drogom, uklanjala prepreke za učinjenje kaznenog djela, prikrivala počinitelja, kao i sredstva kojima je djelo učinjeno, tragove kaznenog djela i predmete pribavljene kaznenim djelom, čime je počinila kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Tijekom provođenja istražnih operacija ostvarena je značajna saradnja s partnerskim institucijama R Hrvatske, te su osobe povezane sa optuženom procesuirana u pravosudnim institucijama Hrvatske.

Radi se o međunarodnoj operaciji u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga kodnog naziva "Tebra" u kojoj je sudjelovalo Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama iz R Hrvatske.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Glas naroda

Nepismeni policajci bi trebali znat da nije to bilo u Teskeri vec u Lisicama!

Ah tja, da nije tužno bilo bi smješno....

Cija je ovo nevista iz Lisica

Dje si Zelje ? Ima li je

Kolko je mutava t policija uhapsili i krivog čovjeka bili

Optužnica za međunarodno krijumčarenje narkotika iz Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari