Vice Nižić iz HDZ1990 preuzima Općinsko vijeće

Vice Nižić, vijećnik u OV Ljubuški iz reda HDZ-a 1990 na sutrašnjoj će sjednici, ako se ispoštuje dogovor koalicijskih partnera HDZ1990, HSP i NSRZB, postati novi predsjednik Općinskog vijeća. On će zamjeniti dosadašnjeg predsjednika Ivana Bebeka, koji dolazi iz redova HDZBiH. Zamjenik predsjednika će biti Josip Grbavac, vijećnik NS-a Radom za boljitak. Sve to je plod dogovora triju stranaka koje čine koaliciju na razini ŽZH, a koje su odlučile županijsku koaliciju preslikati i na razinu općina. 

Na redu je općina Ljubuški, te bi se koalicijski dogovor već sutra trebao ispoštovati. Predložene su točke razrješenja dosadašnjeg predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća, te imenovanje novog vodstva zakonodavne vlasti u općini.

Ta promjena ni na koji način neće značiti bokadu rada načelnika Nevenka Barbarića iz HDZBiH, - kaže predsjednik ŽO HDZ1990 Ivica Gašpar. OV ima značajne ovlasti i može puno toga napraviti, ali biti i korektiv rada načelnika, mišljenja je Gašpar.

Kako ističe dopredsjednik NSRZB Jerko Ivanković Lijanović, sljedeća promjena općinske vlasti bi se trebala dogoditi u Grudama. Pregovori još traju i za sada nema konkretnih pokazatelja kada će se to dogoditi.

Da se razgovori intenzivno vode, potvrdio je i Stanko Primorac Ćane iz HSP-a Đ-J . No ni on što se Gruda tiče nije mogao biti konkretan.

Zadnja u nizu promjena u pogledu većine bi se trebala dogoditi u Širokom Brijegu, gdje se u biti predsjednik vijeća ne bi mijenjao (jer je iz HSP-a), nego bi došlo do promjene na mjestu zamjenika. Inače, zamjenici u te tri općine bili bi iz reda NSRZB.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari