U ZHŽ 64 osobe pozitivne na koronavirus

ljubuski.info

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije su izvijestili o jednoj pozitivnoj osobe na korona virus koja je testirana tijekom jučerašnjeg dana.

Tijekom jutra su nastavljena testiranja. Do sada su u ZHŽ 64 osobe bile pozitivne na prisustvo koronavirusa. S područja Širokog Brijega je 49 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 790 osoba na prostoru ZHŽ, najveći broj na području Širokog Brijega, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ZHŽ.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo kako nije bilo prekršitelja u protekla 24 sata. Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Zapadnohercegovačke županije osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za iste.

Apeliraju na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

Glas naroda

Imajući u vidu da blagajnice u trgovinama i prodajnim centrima su najizloženije mogućem djelovanju virusa, pa prijedlažem ovim službenicima što vrše testiranje da ih obiđu i uzmu uzorke od njih.

Je neko je manit pa će testisat nji
Svaki test je sto Oira moj jaranen

Ljubuški će biti karantena uskoro, lažu da nema zaraženih. Jadni mi , sve kao u izolaciji a šetaju se po gradu, pa malo na selo .

Ako i bude corone, a ne daj Bože, šta znači liječenje u bolnici? Jesu li ikoga zaraženog izliječili ili su ih samo strpali u sobe i ko osta, osta? S čime ih liječe? Ima li lijeka? I ovako doktori liječe bolesne od
" normalnih" bolesti na daljinu,a kad čuju za koronu biže ko đava od tamjana.

U ZHŽ 64 osobe pozitivne na koronavirus
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari