Mirovine i braniteljske naknade su prioritet u proračunu FBiH

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević istaknuo je prilikom jučerašnjeg obraćanja predstavnika federalnih institucija kako braniteljska populacija i umurovljenici neće biti oštećeni za vrijeme epidemiolške krize zbog koronavirusa.

Tome u prilog, kako je istaknuo, ide i činjenica da su nekoliko dana ranije isplaćeni braniteljski dodaci za 102.507 braniteljskih obitelji na području Federacije BiH. S tim u vezi, imajući u vidu mjeru zabrane kretanja, Bukvarević je pozvao 35.600 pripadnika braniteljske populacije koji su stariji od 65 godina da na vrijeme, odnosno do petka ovog tjedna preuzmu svoje braniteljske naknade.

Na prijedlog predstavnika branitelja jučer smo u sjedištu Vlade FBiH održali sastanak sa izaslanstvom koordinacije braniteljskih saveza i organizacija Armije RBiH, te smo uputili zajedničku čestitku povodom godišnjice formiranja teritorijalne odbrane RBiH. Predstavnici branitelja iskazali su podršku resornom ministarstvu i Vladi FBiH koja je uz branitelje te su pozdravili odluku da braniteljske naknade i obim prava ovoj populaciji ne bude umanjen, kazao je Bukvarević.

Federalno ministarstvo za pitanje branitelja je uputilo prijedlog prema Vladi FBiH da se iz ministarstva preusmjeri 20 milijuna KM u Fond za borbu protiv virusa Covid-19, ali Bukvarević ističe kako su te uštede i rezovi napravljeni u skladu s opredjeljenjem Vlade FBiH i ministarstva da se naknade braniteljima i članovima njihovih obitelji ne umanjuju, što su predstavnici branitelja podržali.

Posebno želim naglasiti kako su mirovine i braniteljske naknade prioritet u isplati proračuna Federacije BiH i tako će biti u sljedećem razdoblju. Resorno ministarstvo i Vlada FBIH opredijeljeni su da na sve moguće načine pomognu svim građanima u krizi, istaknuo je Bukvarević.

Glas naroda

Za Alijine vojnike moraju biti pare svaka čast svima koji su iz HVO-a sredili mirovine ja nisam vidim da sam dalabu

veterani 317 sbbr zenice predlažu salki da nam vrati 3,5 posto na penzije kao i svim za usklađivanje godišnje .vrati nam i leks specijale vlader 15 posto što je rahm mujezinović umanjio . izjednaćinam mirovine iz vf - osbih koeficijente 1,82. pozdrav domovini i sretni nam vam 26 god 7 k- a te 28 god arbih.

Mirovine i braniteljske naknade su prioritet u proračunu FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari