Počinje suđenje zbog ubojstva mostarskog ugostitelja

ljubuski.info

Sunita Hindić (22) optužena za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića, 21. travnja će se naći na optuženičkoj klupi u Županijskom sudu u Mostaru.

Odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa obranu optužene potvrdila je za Dnevni list da je Vijeće Županijskog suda zakazalo ročište na kojem će se optužena izjasniti o krivnji.

Donosimo tri moguća scenarija sudskog procesa.

Mogući ishodi

Naime, u slučaju da se Hindić izjasni krivom za kazneno djelo koje joj se optužnicom stavlja na teret, Vijeće suda će ispitati njeno izjašnjenje i u slučaju da se takvo i prihvati protiv iste se neće voditi klasični sudski postupak saslušanjem svjedoka i vještaka te izvođenjem materijalnih dokaza već će se odmah izreći i kazneno pravna sankcija.

U slučaju ako se optužena izjasni da nije kriva po optužnici, vodit će se klasičan sudski proces na kojem će se saslušati svjedoci Tužiteljstva i obrane, vještaci i izvoditi materijalni dokazi koje je tijekom istrage prikupilo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Treća mogućnost je sklapanje sporazuma između optužene i Tužiteljstva u kojem slučaju se opet ne bi izvodili materijalni dokazi niti saslušavali svjedoci. Sva tri scenarija otvorena su do početka glavne rasprave i ostaje za vidjeti kako će se slučaj na kraju završiti.

Što se dogodilo?

Podsjećamo, Sunita Hindić (22) tereti se za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića koji je ubijen 4. listopada prošle godine u njegovom objektu 'Vila Ivanković'. Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete.

Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina. Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije. Mostarska policija je odmah uhitila jednog muškarca i krenula u potragu za Sunitom, za koju su sumnjali da je upletena. Blokirali su kvart u kojem je živjela, a zatim i ceste na izlazima iz grada. Tijekom studenog je nekoliko puta bila u bolnici na pregledu, a tada je novinarima prijetila štakama.

Tijekom istrage rekla je da nije htjela ubiti Ivankovića i da je sve bio splet nesretnih okolnosti. Krajem prosinca 2019. godine na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Županijski sud u Mostaru produžio joj je pritvor. Zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kazneno-popravnog zavoda Mostar, Suniti Hindić je Županijski sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, izrekao disciplinsku mjeru zabrane posjeta na period od 30 dana.

Hindić je, 29. veljače, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi i psovke.

Dnevni list

Glas naroda

Nece vise da je zivaju rad Corone sad je osudit

Nije ona kriva ona je bila samo čistačica. Jeli jadna skinnula gips

bi'e to povjesno sudjenje

Nepustajte nadrogiranu ludaru iz ćelovine

Počinje suđenje zbog ubojstva mostarskog ugostitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari