Nove cijene goriva: Pogledajte gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje u Hercegovini

ljubuski.info

Na benzinskim crpkama u BiH posljednjih nekoliko dana došlo je do pojeftinjenja goriva.

Prvo se za pet do šest feninga po litri smanjila cijena, a onda još više.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju u kojoj možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH. Aplikacija se zove "FMT FBiH oil info" pomoću koje donosimo podatke o najjeftinijim i najskupljim cijenama goriva u sedam hercegovačkih gradova: Široki Brijeg, Mostar, Grude, Posušje, Ljubuški, Čitluk i Čapljina.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji "FMT FBiH oil info" do 15h 7. travnja 2020. godine.

Ljubuški

Antunović AGS ima najnižu cijenu Dizela D5, cijena mu je 1,96KM po litri, dok je najskuplje na benzinskoj crpki AT Kerametal gdje mu je cijena 2,06KM.

Antunović nastavlja s najnižim cijenama goriva u Ljubuškom jer ima najnižu cijenu kod Super 95 i Super 98 s cijenama od 1,91KM za Super 95 i 2,06KM za Super 98. Na benzinskim crpkama Holdina i Ero je Super 95 najskuplji s cijenom 2,01KM po litri, a Super 98 ima najveću cijenu na PRO-GASU gdje se naplaćuje 2,41KM po litri.

Autoplin s najnižom cijenom od 1,06KM je na benzinskim crpkama: Ero, Holdina, Antunović, Perić, AT Kerametal, MB Ivanić i PRO-GAS. Najskuplje je na K-Benzu gdje mu je cijena 1,16KM.

Široki Brijeg

Najjeftiniji Dizel D5 u Širokom, prema aplikaciji FTM FBIH, je na benzinskim crpkama Gudelj i Vaske gdje je cijena DIZELA D5 1,96KM, dok je najskuplji na Petrol BH OIL-u s cijenom 2,11KM.

Super 95 je najjeftiniji na 10 benzinskih crpki gdje je cijena 1,96KM. Među tih 10 ubrajamo: Miškić Bus, Mepas, Vaske, Bagarić, ZDB, ABC Petrol, ZOIMPEX, Gudelj, TI Oil, i Jam-M. Na ostalim benzinskim crpkama se cijena penje i do 2,06KM po litri.

Super 98 je najjeftiniji na Mepasu gdje mu je cijena 2,21KM, najskuplji je na Petrol BH OIL-u gdje je litar 2,31KM.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj Petrol BH OIL s cijenom od 1,11KM dok je na benzinskim crpkama Holdina (INA) i Bagarić cijena 1,16KM.

Mostar

Uvjerljivo najjeftiniji Dizel D5 u Mostaru je na benzinskoj Mustapić Frigo s cijenom 1,81KM po litri, dok je najskuplji na Gazpromu, HIFA Petrolu, Energopetrolu, Holdina (INA) i Petrol BIH Oil gdje je cijena 2,11KM.

Super 95 je također najjeftiniji na Mustapiću gdje mu je cijena 1,81KM po litri. Najskuplji je na benzinskim crpkama Petrola BH OIL-a, Holdine, Gazproma, Energopetrola s cijenom od 2,06KM po litri.

Super 98 ima najmanju cijenu na benzinskim crpkama: Centrum, Energy, OIL-AC i TANK OIL gdje mu je cijena 2,06KM. Najskuplji je na Petrolu BH OIL s cijenom od 2,31KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na BSP Oil-u i Selex-u s cijenom od 1,01KM dok mu je najveća cijena 1,16KM na benzinskim crpkama: OIL-AC, TANK OIL, Lamina, Centrum, Energy Commerce.

Grude

U Grudama najnižu cijenu Dizela D5 drži DAKMA OIL s cijenom od 1,91KM po litri, najskuplje je na ostalim benzinskim crpkama odnosno na: HIFA Petrol i TI Oil, Mina, HIFA Petrol, Perišić, Ero, Grafotisaks cijenom od 1,96KM po litri.

U cijenama Super 95 je ista situacija, DAKMA OIL ima najmanju cijenu od 1,91KM po litri dok je na benzinskim crpkama HIFA Petrol, TI OIL, Mina, HIFA Petrol, Perišić, Ero, Grafotisak najveća cijena, odnosno 1,96KM po litri.

Super 98 je najjeftiniji na benzinskoj ERO s cijenom od 2,06KM po litri, dok je na Grafotisku najveća cijena od 2,16KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj crpki HIFA Petrol s cijenom 1,06KM dok je na Perišiću i Grafotisku najskuplji s cijenom 1,16KM

Posušje

HIFA Petrol je još više spustila cijenu Dizela D5, sad je na 1,66KM po litri, a najskuplje je na Verdić Commerce gdje je cijena 2,26KM po litri (*iz ove benzinske crpke su se javili na redakciju portala Jabuka.tv s napomenom da je kod njih dizel 1,96 KM po litri, iako na aplikaciji stoji cijena od 2,26 KM).

Super 95 je najjeftinije na TI OIL-u s cijenom 1,86KM po litri dok je najskuplje na Holdini s cijenom 2,06KM po litri.

Svi koji imaju u ponudi Super 98 imaju cijenu od 2,11KM po litri a to su: Lager, BGL Commerce i HIFA Petrol.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj crpki Lager gdje mu je cijena 1,06KM. Najskuplji je na ostalim benzinskim crpkama koje ga imaju u ponudi odnosno kod: Holdina, HIFA Petrol i BGL Commerce s cijenom od 1,11KM.

Čitluk

U Čitluku gotovo svi imaju najnižu cijenu Dizela D5 od 1,96KM, radi se o benzinskim crpkama: Mališić, Holdina, Circle, Selak, Marinčić Benz, Oil Međugorje. Najskuplji je na benzinskoj Barbarić Benz gdje je cijena 2,06KM po litri.

Za Super 95 je identična situacija s identičnim cijenama. Super 95 s najnižom cijenom od 1,96KM se nalazi na benzinskim crpkama: Mališić, Holdina, Circle, Selak, Marinčić Benz, Oil Međugorje. Najskuplji je na benzinskoj Barbarić Benz gdje je cijena 2,06KM po litri.

Što se tiče Super 98, cijene su iste na svim benzinskim crpkama koje ga nude. Mališić, Circle, Selak i Oil Međugorje ga nude po cijeni od 2,06KM po litri.

Usklađeni Čitlučani imaju iste cijene i autoplina kojem je cijena 1,16KM. Možete ga pronaći kod benzinskih crpki: Selak, Holdina, Mališić, Marinčić Benz, Circle, Oil Međugorje.

Čapljina

Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 1,91KM po litri na Gaz d.o.o. Najskuplji je na Gazpromu i Holdini s cijenom od 2,11KM po litri.

Super 95 s najnižom cijenom od 1,91KM se nalazi na: Gaz, Gazprom i Ero. Najskuplji je na Holdina benzinskim crpkama s cijenom od 2,06KM.

Super 98 je najjeftiniji na Rebac Benzu i Mališić MP gdje mu je cijena 2,06KM po litri. Najskuplji je na benzinskim crpkama: Ero i Gazprom s cijenom od 2,21KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na Sušak Benzu s cijenom od 1,01KM dok je najskuplji na benzinskim crpkama: Rebac Benz, Holdina i Mališić MP s cijenom od 1,16KM.

Reagiranje tvrtke Pro-gas d.o.o.

Obraćam Vam se u ime tvrtke PRO-GAS d.o.o. Ina partner koja više od 28 godina posluje na području Ljubuškog točnije u mjestu Proboj i isključivo goriva nabavlja od Ina-e Zagreb što isti mogu potvrditi.

Molimo Vas da ažurirate članak s naslovom "Nove cijene goriva: Pogledajte gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje u Hercegovini" vezano za naše poduzeće jer istaknute informacije nisu točne tj.:

  1. Antunović nije najjeftinija benzinska crpka, svaka crpka na području općine ima jednake cijene Super 95 i Dizel D5
  2. Za super 98 ne možemo reći cijenu jer isti nemamo u ponudi već godinama

Sama aplikacija nije ažurna i dosta greška (Bug-ova) ima. Unatoč upitu prema tvrtki koja je napravila aplikaciju dana 23. srpnja 2019 o ispravci informacija i pogrešnom prikazivanju lokacije vezano za naše poduzeće nismo dobili odgovor.

jabuka.tv

Glas naroda

Sad točio na Kerametalu Super 95, cijena 1.96

T-oil 1.91

FMT FBiH aplikacija objavljuje cijene,ne novinari.

Ima Oil info u F BiH pa pročitaj cijene pa ceš manje režit na Kerametal.

Iznosite ne točne informacije a znate da se to može kazniti. Sve pumpe u Ljubuškom imaju istu cijenu osim INE

TI Oil najjeftiniji uvik bio samo kod njega točimo.A kerametal piše pisma kao pravi pijesnik pise pijesme...

TI Oil najjeftiniji uvik bio samo kod njega točimo.A kerametal piše pisma kao pravi pijesnik pise pijesme...

TI Oil najjeftiniji uvik bio samo kod njega točimo.A kerametal piše pisma kao pravi pijesnik pise pijesme...

T-OIL,je li to onaj što prodaje bio dizel...od repice.Odličan za Aran..Tomo Vinković i IMT.

Ags ljubuški jedini pravi poslodavac i gazda sve u fullu i sve na banku,šta god treba ljudi su za 5 radio uvjerio se....
I ekstra kvaliteta goriva ....

Pa samo gorivo palo 40 do 50 feniga a sve ostale cjene iste il su digli a uvjek se izvlačili na gorivo .šta je drugo pojeftinilo.

Kad su dizali cijene prehrambenim proizvodima izgovor bilo gorivo. Kad će ta pojeftinjenja id 20% i više

Danas sam na gredi u Periča nasuo 50 km. i pogledao sam na digitalnom satu i tako sabrao usuta sa predhodnim stanjem i rezultat 2 litra manje nego štobi tribalo biti. Znači smanjule se cjene ali i litre.

Trebala bi biti lančana reakcija da svi proizvodi pojeftine. Još kad bi pojeftinila električna energija onda bi to bilo odsjetno

Nove cijene goriva: Pogledajte gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje u Hercegovini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari