Nove odluke u vezi umirovljenika i djece

ljubuski.info

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je kako se neće uvesti potpunu karantena za stanovnike Federacije BiH te da su danas na sjednici tog stožera usvojene nove izmjene zapovjedi u vezi s kretanjem mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

Istaknuo je kako sljedećeg tjedna počinje isplata mirovina u FBiH te da će stariji od 65 godina od 8 do 12 sati moći otići po mirovine.
Ostale građane molimo da smanje kretanje u tom razdoblju, naglasio je Solak.

Govoreći o kretanju mlađih od 18 godina, Solak je kazao kako su zapovjedi izmijenjene tako da će se svi maloljetnici moći voziti u automobilima s roditeljima s jedne lokacije na drugu.

Također je naglasio kako će s radom početi i trgovine bijelom tehnikom, jer se veliki broj građana žalio kako nemaju gdje popraviti ili kupiti neki kućanski aparat.

Solak je istakao da su prema Ministarstvu zdravstva FBiH uputili zaključak o razmatranju Odluke o 28-dnevnoj karanteni u Studentskom domu Bjelave u slučaju negativnih nalaza na koronavirus za studente iz Italije te da im se omogući kućna izolacija od 14 dana.

Pratit ćemo situaciju i donositi nove mjere. Potpuna zabrana kretanja je krajnja mjera i ako nijednom drugom mjerom ne budemo mogli spriječiti širenje zaraze, to će biti posljednja mjera, zaključio je Solak u obraćanju.

Glas naroda

Ove zabrane za starce i za maloljetnike,su van pameti.Djecu čuvaju roditelji a bake i djedove djeca.Zar je grijeh izvesti ih da prošetaju na distanci.Narode kažu u Bijelom polju čobanici policija naplatila kaznu.Strašno,ali drugovi to je strašno,ili mislite da su ove mjere normalne.U svim zemljama normalnog svijeta sve radi po kriterijima,samo kod nas i Vučića diktatura.Smanjite svoje dojmove.

Uzas i strava slazem se s vama u potpunosti...u njemackoj npr.porodicno se izlazi znaci moze porodica cjela...otac majka djeca...ovo je katastrofa jedini nam spas sta ih na selo vodimo..redom vidim dica pice na selo da skacu vas dan...onda ni zakon nije isti na selu i gradu...presmjesno..i jadno..svakako

Ma smješno, aj vi fino ukinite sve "zapovjedi" nešto radite i nas pustite na miru da živimo i radimo.
Zamisli slučaja od države, starci ce se pustit da dođu po penzije, vi ostali ostanite kući u tom razdoblju, kad da dezinficiraju banke ili pošte i kao da ne može biti...
Majstori

Nove odluke u vezi umirovljenika i djece
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari