U sljedećih petnaest do trideset dana vrhunac epidemije u BiH

ljubuski.info

Mostar, na jugu Bosne i Hercegovine, jedan je od najugroženijih gradova u BiH kada je riječ o broju oboljelih od korona virusa.

Doktor Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klinike za infektivne bolesti Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar (SKB) kaže kako se epidemija u Bosni i Hercegovini "zahuktava", te da će trebati još petnaestak ili trideset dana da dođe do vrhunca.

Kakve su prognoze kada je u pitanju dalje širenje korona virusa u Bosni i Hercegovini?

Epidemija se u Bosni i Hercegovini zahuktava i sigurno će trebati još petnaestak ili 30 dana da dođemo do nekog vrhunca, a onda će se sa pooštrenim mjerama morati građanstvo uozbiljiti. Mislim da i sada građanstvo ima ozbiljan pristup i mislim samo da uz poruke 'ostani doma', poštovanje samoizolacije, da nema migracija između gradova i općina, posjete obiteljima starijima, ako se to poštuje, prije ćemo doći do vrhunca i prije ćemo izaći iz ove pandemije.

Jesu li postojeće mjere dovoljne za građane kako se virus ne bi širio?

Mislim da je najvažnije spriječiti nepotrebno kretanje. Virus se širi Afrikom, Australijom, prema tome, ne bih rekao da će toplo vrijeme uticati na njegovo smanjenje. Toplo vrijeme će biti naš prijatelj, međutim, da će ono promijeniti trenutnu epidemiju bez našeg napora i ograničavanja nepotrebnog kretanja, to neće baš tako ići. Vrhunac u BIH ne znam kada će biti, sve ovisi o nama. Škole su prestale s radom, fakulteti, nema migracije djece, zabranjena su putovanja djeci. Međutim, ako se sjetite, bilo je kršenja takvih mjera. Ne smijemo dopustiti da građanstvo krši te zapovijedi, a građanstvo moramo svakodnevno informirati o novim mjerama i trenutnom stanju u državi.

RSE

Glas naroda

Znaci kraj za mjesec dana bravo Jurica

Sta ce ljudi jest , ti kasiras svaki misec bija potres,virus,rat,poplava vama je isto

Narodu je i ovako dosta, domalo će govorit pusti nam kugu samo pusti da radimo.
Zapišite komentar slobodno, pa mi se rugajte za nekih mjesec dana: Ovaj virus je odavno među nama, i većina ga je prebolila, ako britancima dopuste da uvezu testove na antitijela isto će se pokazat. Međutim od 3 milijuna naručenih već su stopirali milijun i po.. e sad zašto? Ovo će se riješit sve u idućih 15 dana jer sve puca po šavovima.. nije kuga, nije kolera, nije sars..prirodna selekcija bolje nego selekcija: mi na proračunu ćemo živit a vi ostali pocrkajte. Zašto sad ovim viškovima po državnim ustanovama ne skinete plaću 50 posto? Ionako su preplaćeni a ne rade.. Zašto se sad financiraju stranke? Zašto se HDZ ne odrekne tog novca i preusmjeri ga u bolnicu? Tj ne HDZ nego svi? Ko će tolika usta nahranit? Ko će nam djecu hranit? Od čega [ * neprimjereno * ]i?? Umjesto da sad domaći poljoprivrednik proda sve (i opet bi falilo) unutar BiH oni ne mogu prodat ništa. Ovi se mladi krumpiraši pitaju di ćemo izvest? Šta bolan di ćeš izvest to ti sve može Mostar u pomfritu pojest. Nego ne smije se reć: ubili ste nam proizvodnju, ubili ste seljake, ubili ste mladost. Nije korona nego vi.

Bravo,svaka čast.

korona će u svim zemljama kad tad proći ali ovaj naš ne prolazi ima skoro 30 godina

vrhunac za mjesec..pa potrajat ce onda do gospojine

Za mjesec dana pola ce nas ovisit o crvenom krizu,ako nam imadnu i oni sta dat

posle korone dolazi adeze glad koja nas uništava odkad vladaju

Od kud od kad i do kad ovih adz azavaca

U sljedećih petnaest do trideset dana vrhunac epidemije u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari