Šest tvrtki u ZHŽ počelo proizvoditi zaštitnu opremu

ljubuski.info

U Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) do pojave koronavirusa u Bosni i Hercegovini niti jedna tvrtka nije proizvodila zaštitnu medicinsku opremu.

Nakon pojave virusa šest tvrtki na području te županije preusmjerile su se na tu djelatnost, po dvije iz Posušja i Širokog Brijega, jedan iz Ljubuškog, kao i jedan obrt iz Ljubuškog.

Do pojave ove pandemije nitko u Županiji zapadnohercegovačkoj službeno nije proizvodio zaštitnu medicinsku opremu poput rukavica, zaštitnih maski i slično. Prilagođavajući se novonastaloj situaciji, imamo informaciju da je nekoliko poduzeća preusmjerilo vlastitu proizvodnju i odlučilo pomoći svima nama, kazao je županijski ministar gospodarstva Dario Sesar.

Tiskara "Olovka" iz Posušja krenula je u proizvodnju vizira te imaju u planu proizvesti njih 15.000, dok tvrtka Michieli-Tomić d.o.o., također iz Posušja, proizvodi troslojne zaštitne maske, kombinezone i zaštitna odijela.

Tvrtka "Arox" iz Ljubuškog planira proizvoditi zaštitne maske, oko deset tisuća komada dnevno, širokobriješi Biteks d.o.o. proizvodi pamučne maske, medicinske hlače, mantile i kombinezone, dok druga širokobriješka tvrtka - Sarteks d.o.o. proizvodi pamučne zaštitne maske, kao i ljubuški obrt LOLA tees.

Ministar Sesar kazao je kako će nakon okončanja pandemije resorno ministarstvo uložiti napore kako bi barem jedna od tih tvrtki trajno nastavila s proizvodnjom te robe.
Prema informacijama s terena, postoji i veliki broj fizičkih osoba koje su u ovim teškim vremenima odlučili šivati zaštitne maske i na taj način pomoći sebi i svojim bližnjima. Nakon što se trenutna situacija smiri svakako ću zajedno sa svojim suradnicima uložiti maksimalan napor da jedno od ovih poduzeća, ili neko novo, nastavi s proizvodnjom ovakve vrste opreme, rekao je Sesar.

FENA

Glas naroda

Namirisali laku zaradu bez puno truda

Sto je vise maski manja je cijena

Sesaru ti i toni zajedno napravit e tvornicu baš ste oba za ovo pametni!

Eto ti si pametan ti ćeš napravit okani se ovih ljudski veličina naših ministara

adeze je sve realne tvornice uništija i proda a znaju samo napravit šverc poduzetništvo što je "špekulativna privreda" od danas do sutra popodne-lopovluk

Šest tvrtki u ZHŽ počelo proizvoditi zaštitnu opremu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari