Isplate braniteljskim kategorijama neće biti umanjene

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Salko Bukvarević kazao je da je Vlada FBiH zauzela stav da sredstva u proračunu sa pozicije isplate naknade braniteljskim kategorijama neće biti umanjena.

Vlada FBiH je u jeku pandemije ostala uz svoje građane, a posebno uz braniteljsku populaciju. Izvršila je preraspodjelu sredstava u proračunu te učinila dodatne napore kako bi osigurala neophodna sredstva za borbu protiv koronavirusa, izjavio je Bukvarević u obraćanju u Vladi FBiH.

Dok god postoji bilo kakva mogućnost uštede s drugih pozicija, poručio je Bukvarević, Vlada FBiH ostaje pri opredjeljenju ne umanjivanja postignutog obujma prava za tu kategoriju.

Istaknuo je kako je to ministarstvo izvršilo obračun za sve braniteljske naknade te da će biti na istoj razini kao za veljaču, a da se isplata očekuje kao i svakog mjeseca, oko 10. travnja.

Bukvarević je kazao kako će za mjesec ožujak naknade dobiti 102.507 braniteljskih obitelji, i to 83.589 korisnika osobnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 razvojačenih branitelja.

Podsjetio je da u proteklih šest godina nije bilo umanjenja naknada braniteljskoj populaciji niti kašnjenja, što je rezultat opredjeljenja Vlade FBiH da je to kategorija koja je najzaslužnija za obranu BiH te da je potrebno učiniti sve napore kako bi te ranjive kategorije društva osjetile što manje posljedice novonastale situacije.

Pozdravio je aktivnosti Zeničko-dobojske županije koji je usvojio Uredbu o egzistencijalnoj naknadi za razvojačene branitelje mlađe od 57 godina te pozvao i druge županije ubrzati donošenje zakona i da na sve raspoložive načine pomoći braniteljima.
Među njima je veliki broj starijih i oboljelih, što znači da su jedna od rizičnih skupina. Apeliram na sve građane da se pridržavaju svih mjera i uputa i da vjeruju u liječnike i institucije te da pomognu onima kojima je pomoć neophodna, posebno roditeljima naših šehida i poginulih branitelja i ratnim vojnim invalidima koji su u stanju potrebe, poručio je Bukvarević.

Pozvao je sve braniteljske udruge i organizacije da u lokalnim ograncima obiđu suborce i članove njihovih obitelji, jer svi moraju biti jedinstveni i solidarni.
Naš narod je pobijedio onda kad se nitko nije nadao, zahvaljujući hrabrosti i jedinstvu građana. Vjerujem da ćemo i iz ove krize izaći ubrzo, ako se budemo pridržavali svih mjera, naglasio je Bukvarević te zahvalio svi građanima koji pomažu potrebitima.

Glas naroda

ovi alin mozgovoda daje penzije presudenim ratnim zlocincima

Salko nezaboravljaj nas.

Isplate braniteljskim kategorijama neće biti umanjene
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari