Drugo žarište koronavirusa u Širokom Brijegu?

ljubuski.info

Trinaesti slučaj zaraze korona virusom u Širokom Brijegu otvorio je najvjerojatnije novo žarište u ovom gradu.

Dok je dvanaest zaraženih imalo izravni ili neizravni kontakt s prvozaraženom osobom s područja Jara, trinaesta zaražena osoba s područja središta Širokog Brijega, preciznije Pecare, po dosadašnjim spoznajama, nije imala kontakata sa spomenutim zaraženim osobama.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o muškarcu srednjih godina kojem je pregledom u KBC Mostar utvrđena zaraza korona virusom. Nakon pregleda i testiranja isti je upućen kući u Široki Brijeg u samoizolaciju. No, kako biti u samoizolaciji kada živiš zajedno sa članovima svoje brojne obitelji u stanu prosječne veličine.

O trinaestom slučaju zaraze korona virusom na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorio je i ministar zdravstva Tomislav Pejić:

Liječnici su nakon uzimanja anamneze i epidemiološkog izvida utvrdili da nema rizika za korona virus. Međutim kad su došli u Mostar na sveučilišnu kliničku bolnicu i također se to potvrdilo. S obzirom da je ta osoba plućni bolesnik, zbog ove cijele epidemiološke situacije, kako na nivou Županije tako i šire, ipak se napravili testiranje i potvrdila se korona virus. Liječnici su u KBC Mostar zaključili da ta osoba nema indikacije za hospitalizaciju, da se takav slučaj plućne bolesti može liječiti u kućnim uvjetima. Članovi obitelji su dobili obavijest da ta osoba ide u karantenu, kućnu izolaciju, a svi članovi obitelji će biti testirani. Ja kao liječnik smatram da su i ostali članovi obitelji zaraženi, tako da je to obiteljska karantena - izjavio je Pejić.

Ovdje jedino nije jasno zašto se zaražena osoba nije hospitalizirala dok se ne testiraju svi članovi obitelji s kojima živi i zašto se unaprijed zaključuje kako će svi članovi biti pozitivni.

Također je bitno istaći kako nemaju svi mogućnosti biti u samoizolaciji, odvojeni od ostalih članova obitelji.

Kako se doznaje, epidemiolozi sačinjavaju popis osoba sa kojima je zaražena osoba bila u kontaktu, tako da će se popis osoba u samoizolaciji vrlo vjerojatno povećati.

sirokibrijeg.info

Glas naroda

Stozer civilne zastite treba po svim selima u županiji vidjeti gdje ima kuca u kojima niko ne stanuje pa ih uzeti kao mjesta za izolaciju oboljelih,ovako kad ih vrate kucama mozemo samo ocekivati jos vise zarazenih koronom.ako je potrebno da se ljudima i plati neka se nadju novci za to bit ce bezbolnije i lakse nego da imamo oboljelih kao u prici i mislim da bi se puno lakse nosili sa ovom pandemijom na ovakav nacin.

Na ove izjave stozera CZ,suvisan je svaki komentar. [ * neprimjereno * ]uku nigdje kraja.

pa što vam to govori nego da postoji lokalna transmisija virusa i da se širi slobodno

Ma hajde,, bas si inteligentan.. ti sa svojom kucom radi sta hoces, al nemoj drugima koji su sebi kucu napravili da bi je za sebe i svoju familiju imali pametovat..

Glavna tema Corona virus,ok,ali gdje su gospodarske mjere.Šta će biti za pola godine.Dali ćemo imati hrane.Projek hitno napravite,sijati žito i pokrenut proizvodnju hrane....Ovo je veća igra veliki [ * neprimjereno * ]a....

Pajdo moj kad te bujica ponese samo gledaš kako ćeš do obale kad se spasiš onda planiraj

Policiji i medicinarima povećati plaće a ostalim proračunskim korisnicima smanjiti do 40%!

Ljubuski je tolko nerazvijen grad da ni koroni nismo zanimljivi,sad i ko je zarazen nek sjedi doma i nek ne prijavljiva,sramota je da se sad neko zarazi..kad smo izdrzali ovoliko nadam se da cemo do kraja korone ostat jedini grad u Europi koji nije imao zarazenu osobu..jedino se tako moze cut za nas u pozitivnom smislu..

ako ne bankrotira država a po svemu sudeći hoće , pa će im svakako u javnim službama biti plaća 100 maraka , jer neće imati tko uplaćivati ništa niti trošiti kao prije

A kaj CES dobra i Stoja ili daj sta das

Kažu da ima 430 raznih policajaca to je poprilicno puno.Tek smo sad kao zajednica dobili oznaku p o l i c i j s k a. Austrougarska država u cijeloj Bosni i Hercegovini poslije Aneksije (1908.god.) _imala je 500 policajaca.

Kako ministar sve zna poput babe vange gdje, kad i koliko će trajati može li mu netko dati kontakt od WHO oni će sve platiti za ovakve informacije.
Ovo je strava

Drugo žarište koronavirusa u Širokom Brijegu?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari