Vrgorčani će zatvoriti špine selima Crveni Grm i Prolog u Hercegovini

Hercegovačka sela u općini Ljubuški Crveni Grm i Prolog dužna su Gradskom komunalnom poduzeću Vrgorac 330.000 kuna za vodu. Ako se dug ne podmiri do kraja godine prijeti im obustava isporuke pitke vode. Ova mjesta spojena su na vodovodnu mrežu grada Vrgorca još za vrijeme bivše države, kad je građen vodovod u kojemu su i oni sudjelovali svojim doprinosima.

Do 2004. godine održavanje vodovoda i naplatu u tim mjestima obavljalo je Komunalno poduzeće u Vrgorcu, a dogovorom između grada Vrgorca i općine Ljubuški, te njihovih komunalnih tvrtki, ta je nadležnost prebačena na Komunalno poduzeće iz Ljubuškog. Svakoga mjeseca predstavnici tih dvaju komunalnih poduzeća, zajedno s carinikom, očitavaju na brojilu na Velikom Prologu isporuku vode za ta mjesta, koja iznosi oko 10.000 kubičnih metara.

Doznajemo da se dug od 330.000 kuba nakupio za protekle četiri godine, a sve zbog parcijalnih plaćanja računa. Kako je komunalno poduzeće Vrgorac već dulje vrijeme u financijskim problemima , želi što prije naplatiti svoja potraživanja kako bi osigurali plaće zaposlenicima.

O ovoj temi razgovarali smo i s direktorom Komunalnog poduzeća Vrgorac Borisom Ercegom.

"Na osnovu dogovora s općinom Ljubuški i njihovom komunalnom tvrtkom obećano nam je da će se dug podmiriti do kraja godine, a ako dp toga ne dođe, mi ćemo u skladu s ugovorom zatvoriti vodu" - rekao nam je Erceg.

Neslužbeno doznajemo da je u nekoliko navrata načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić razgovarao s vrgoračkim gradonačelnikom Borisom Matkovićem o ovom problemu i od njega tražio da se ne obustavi isporuka vode.

Mate.P./EPEHA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari