Majčino selo: Nismo žarište zaraze

ljubuski.info

Uvažavajući opravdano zanimanje javnost i poštujući novinarsku potrebu za izvještavanjem, a u nemogućnosti svima odgovoriti, ravnatelj Majčina sela, fra Dragan Ružić obratio se javnosti priopćenjem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezano za pojavu virusa u općini Čitluk, u nekoliko posljednjih dana Majčino selo se počelo neočekivano i neopravdano spominjati u javnosti i medijima u kontekstu i s naglascima koji bi mogli iskriviti stvarno stanje i zasjeniti činjenice.

Naime, istina je da su se tri djelatnice Majčina sela, inače časne sestre, pokazale pozitivne na virusnom testiranju. Do tog testiranja, uz sve poduzete mjere opreza i zaštite, zadnjih deset dana, u Ustanovi nitko od djelatnika niti od štićenika nije imao simptome koji bi ukazivali na moguću zarazu. Stoga je neopravdano i neistinito pripisivati Selu da je 'žarište ili izvorište' zaraze.

Nakon što smo doznali za spomenute rezultate testiranja, po preporuci iz županijskog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi odmah smo izvijestili općinsku epidemiološku službu te je mjerodavni epidemiolog odredio mjeru izolacije za cijelu Ustanovu.

Istoj službi poslali smo popis djelatnika i štićenika koji su bili u kontaktu s testiranim djelatnicama. Stupili smo u vezu s Domom zdravlja u Čitluku kao i s Općinskom sanitarnom službom. Svi Centri za socijalni rad koji su nam povjerili štićenike uredno su obaviješteni o novonastalim prilikama kao i o stanju štićenika. U iščekivanju smo daljnjih uputa i preporuka nadležnih tijela.

Imajući u vidu posebno poslanje ove Ustanove kao i dobrobit štićenika, koja nam mora svima biti na prvom mjestu, sve molimo za razumijevanje i posebnu osjećajnost.

Štićenici, iako se nalaze u ovoj Ustanovu, zaslužuju poštovanje i imaju pravo na dostojanstvo. Stoga svi smo u ovoj (ne)prilici pozvani odgovorno djelovati i svojim postupcima pomoći da se nadiđu nastale poteškoće.

Svima koji su nam u ovom vremenu iskazali potporu i spremnost za pomoć, od srca hvala. Posebna hvala našim odgojiteljicama koje su spremno prihvatile četrnaestodnevnu danonoćnu službu i ostale sa štićenicima. Našim djelatnicama želimo brz i uspješan oporavak!

Glas naroda

Pokažite testove svih koji su bili u kontaktu. Vaša ustanova može bit atomska bomba za širenje virusa jer su tu uglavnom mlađi žitelji čiji imunitet podnosi coronu ali mogu prenositelji virusa i da mnogi stariji stradaju.
Dok god se ne utvrdi testom ko ima a ko nema, potencijalno žarište virusa na veliko.
STROGA KARANTENA uozbiljite se, nemojte ko ovi dosadašnji primjeri u županiji, možda neki ne bi umrli da se postupalo oprezno i odgovorno.
A prava i dostojanstva su u idealnim situacijama, to malo u stranu dok smrtonosna bolest ne prođe.

Dragane (ime ti nevaIja) puno napriča a nizašto. Je li fra Kornelije i sestra mu u zivotu?

Pa nije valjda italija donila virus kod nas?

Pa nije valjda italija donila virus kod nas?

Džaba priča moj fratre. Da se ispoštovala procedura i propisi, puno manje bi bilo opasnosti donošenja i širenja zaraze u Hercegovini. Ovako se preko nekih veza i vezica coronavirus donio u bolnicu Mostar a evo sad i u Čitlučku općinu. To nije nitko nije napravio namjerno nego iz nehata. Posljedice mogu biti pogubne za ovo malo naroda što je ostalo u Hercegovini.

Da časne ne hodaju okolo po gradovima samostanima i po međugorju i domovima zdravlja za vrijeme pandemije korone kao da su na nekakvoj turneji do ovoga ne bi došlo

Časna a laže dobar primjer svima šta onda rec na izjavu ravnatelja bolnice mostar samo lovu kupe

Šta kaže Vicka Marija
Sve se bojim da cemo za ove grjehe Mednugorja
Svi debelo platit

Ja bi Talijanin za uvik zabranija da dolaze u Međugorje.

Tek za 10ak dana ce se vidit posljedice ovog nepromisljenog cina,nadamo se da nece bit pogubne

Majčino selo: Nismo žarište zaraze
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari