U istragu oko ulaska virusa u SKB Mostar uključuje se i FUP

ljubuski.info

Navedeni predmet je u fazi istrage i da Tužiteljstvo postupa po istom, te se poduzimaju sve istražne radnje kako je to navedeno u našem ranijem priopćenju, rečeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije na upit o slučaju "unošenja" virusa korona u SKB Mostar.

Naime, već drugog dana nakon što je potvrđeno da je pacijent sa 16. na 17. ožujka mimo procedura primjjen u mostarsku bolnicu, oglasilo se ovo Tužiteljstvo rekavši kako je preuzelo slučaj.

Tužiteljstvo odbacuje navode da ne radi

Navedeno je kako će se izuzeti dokumentacija i snimke nadzornih kamera te da će se, kada se za to stvore uvjeti, i saslušati određene osobe.

Tužiteljstvo HNŽ-a je potvrdilo i kako je za određene provjere angažirana Federalna uprava policije, detašman u Mostaru.
S obzirom da je predmet u fazi istrage, više detalja Vam ne možemo otkriti, a o rezultatima istrage javnost će biti pravodobno informirana. Tužiteljstvo u ovom predmetu postupa krajnje profesionalno, odgovorno i sukladno zakonu, štiteći javni interes uz puno uvažavanje prava građanina, te odbacujemo sve konstrukcije i prigovore o neprofesionalnom radu, navelo je Tužiteljstvo.

Potvrđeno je i iz SKB Mostar kako su se očitovali županijskom Ministarstvu zdravstva. Potvrdila je to za i Vlada HNŽ-a ističući kako su se nakon što su proučili sve okolnosti, odlučili proslijediti ga Federalnom ministarstvu zdravstva na nadležno postupanje radi utvrđivanja eventualne odgovornosti organa rukovođenja i upravljanja.

Smjene i sankcije

Naime, prvi čovjek zdravstva u HNŽ-u, Goran Opsenica, medijima je rekao kako je Federalna vlada nadležna za mostarsku bolnicu te da će ona odlučiti o eventualnim smjenama ili sankcijama vodećih ljudi i uposlenika bolnice.

Podsjećamo, prvi slučaj koronavirusa u Mostaru zabilježen je kod pacijenta koji je primljen na liječenje u mostarsku bolnicu bez sumnje u korona virus. Nakon što je objavljeno da je riječ o virusu u javnosti se službeno iznijela informacija da je on izigrao bolnički sustav, ali se potom govorilo da se pacijentu mora vjerovati. Uz sve to, i sam pacijent odaslao je pismo javnosti u kojem tvrdi kako nije boravio izvan Mostara.

To je pak otvorilo drugu priču kojoj se, osim medija, nitko ne vraća niti tko odgovara na pitanje tko je onda tzv. nulti pacijent ako je već zarazio prvog pacijenta u Mostaru.

bljesak.info

Glas naroda

Evo sto je usao otpozadi ali ko mu dijagnozu dade pa ga na plucno posla?

u svakom normalnom društvu cijela struktura bi bila smijenjena

vrlo važno evo kako vas muljaju, direktor mostarske bolnice ante kvesić uhvaćen u laži danas , evo i da objasnim ,na sastanku održanom danas isti kaže da bolnica ima novca ali na tržištu nema opreme trenutno i nemoguće ju je nabaviti dok u isto vrijeme petar ćorluka vlasnik violete koji je danas objavio da je naručio 6 respiratora i 400000maraka ostale razne opreme za donaciju i pri tome se zahvaljuje doktorima iz bolnice mostar koji su mu pomogli da je izabere i kupi pošto čovjek nije stručan , i dalje kaže da opreme ima i da se njemu jave osobe i poduzeća koja žele kupiti i donirati da će on dati kontakte gdje ima i koje su cijene , znači službeni stav bolnice je da opreme nema a isti ti doktori pomažu privatnicima kupiti opremu , uredniče napravi posebnu temu o ovome

Namjerno prenosenje zaraze kaznene prijave

Pralas je milionaš on je zadnji koji je htio zarazu ali način kako je došao u bolnicu je za smjene

Neprijatelj koji ulazi sazada je opasniji jeli tako drugovi

Triba kaznit ove koji su krivi i gotovo

Zamoljava se FUP da uzme od pralasa izlistaje sa mobitela i bankovne kartice u posljednja tri mjeseca kao i snimke sa graničnih prijelaza i slučaj je riješen i još dodatno poligraf i vještačenje mobitela.

Kvesić laže, laže, smijenit i optužnica za laži, najprije brani Pralasa: " ako čovik kaže da nije biò nije vjerujemo mu, tu laže, nema se di nabavit oprema, a čovik iz violete mu sve nabavijo. On će lovu u svoj dzep, i nema, nema. Laže, laže narode.

U Banja Luci osuđeni pljačkaši zaštitarskog kombija kada će otkriti naše s Dužica

Svi po 10 godina šta kažeš Zoki

nisu se ulice oprale i lova kad te uho boli ti kucas u drvo da ti prođe eto ti dijagnoze

U istragu oko ulaska virusa u SKB Mostar uključuje se i FUP
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari