Dokazana nekompetencija nadležnih dužnosnika

ljubuski.info

Hrvatski narodni sabor BiH traži žurnu izmjenu Odluke Vlade Federacije BiH sukladno kojoj je imenovala novi saziv Kriznog stožera Federalne civilne uprave, poručeno je.

Jednostranom odlukom, bez znanja svih nadležnih institucija te bez najave i konzultacija s Ministarstvom pravde, Ministarstvom financija i Uredom za zakonodavstvo, bošnjački politički predstavnici samovoljno su donijeli odluku usred krize koja je u potpunosti zaokupila naše društvo po cijenu zaštite života žitelja Bosne i Hercegovine, navode iz HNS.

Dodaju kako je dokazana nekompetencija nadležnih dužnosnika koji su proglasili raspuštanje saziva Kriznog stožera, a kojoj posljednjih dana svjedoči cijela regija, kao i moralna i društvena neodgovornost te osobno nepridržavanje uputama upućenim žiteljima BiH još su jedan dodatak političkom ponašanju koje, u trenutku kada su stabilnost i suradnja imperativ, ozbiljno narušava uspješno vladanje trenutnom epidemiološkom situacijom.

Hrvatski narodni sabor upozorava kako nije vrijeme za političke obračune koje uporno bošnjački politički dužnosnici iniciraju prema Hrvatima. Stoga, apeliramo na razum i zaštitu svih žitelja te ističemo kako je naša primarna odgovornost osiguravanje opstojnosti zdravstvenog sustava na prostoru cijele Federacije BiH. Imajući ovo u vidu, snažno osuđujemo ponašanje bošnjačkih političkih predstavnika koji u trenucima najveće globalne krize s kojom se svijet suočava u suvremenoj povijesti koriste sva sredstva za neprimjerene političke obračune, ističu u priopćenju.

Iz HNS-a dalje davode kako za one koji se u ovim izvanrednim vremenima umjesto zdravljem i zaštitom žitelja bave osobnim političkom dobitkom te prenošenjem nadležnosti pri donošenju ključnih odluka, izuzimajući političke partnere u vlasti, uz pogrešno raspoređene prioritete, u ovoj državi na političkim funkcijama nema mjesta.

Hrvatski narodni sabor upozorava bošnjačke dužnosnike kako nije vrijeme za jednostrane poteze, niti donošenje samovoljnih odluka koje će za posljedicu imati izravnu ugrozu života svih naroda u Bosni i Hercegovini za vrijeme trajanja ove krize, stoji u priopćenju.

Prenošenje nadležnosti pri donošenju ključnih odluka, kao u ovom slučaju, smatramo nedopustivim ponašanjem. Poštivajući Ustav, sustav i zakonodavstvo Bosne i Hercegovine, Hrvatski narodni sabor apelira i poziva nadležne na svjesno i odgovorno donošenje odluka u ovim teškim trenucima za sve stanovnike Bosne i Hercegovine, zaključuju iz Hrvatskog narodnog sabora.

Tko su novi članovi Federalnog stožera Civilne zaštite?

Federalni stožer civilne zaštite, kojeg je na 162. žurnoj sjednici imenovala Vlada FBiH, održao je sinoć u Sarajevu 7. izvanrednu sjednicu. Stožer je u prethodnom sastavu imao 21 člana a izmijenjenom Uredbom Vlade FBiH sada broji devet članova. Razlog ove izmjene je stav Vladde FBiH kako se Stožer nije pokazao učinkovitim kod donošenja žurnih Odluka koje će zaštiti stanovništo i osigurati potrebnu medicinsku opremu.

Zbog toga je Vlada FBiH smanjila broj članova Stožera na devet, računajući da članovi Stožera moraju biti iz institucija koje su u ovom trenutku najrelevantnije za donošenje ovih odluka.

Za načelnika FŠCZ postavljen je dosadašnji načelnik Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Za članove FŠCZ postavljeni su: Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, Ensad Korman, zamjenik direktora Federalne uprave policije, Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo, Tončo Bavrka, direktor Federalne direkcije robnih rezervi, Namik Hodžić, tajnik Crvenog križa F BiH, Sanita Alagić i Mustafa Kadribegović, pomoćnici direktora FUCZ.

Članovi novog FSCZ upoznati su s Rješenjem o postavljenju zapovjednika, načelnika i članova Stožera kojeg je jučer na žurnoj sjednici donijela Vlada FBiH. Novi (stari) zapovjednik FSCZ je Jelka Milićević, inače zamjenik premijera/predsjednika Vlade FBiH i federalni ministar financija.

Glas naroda

pitanje za hns i velike glavonje , zašto u državi samo hrvatske županije nemaju svoje županijske robne rezerve pošto ste ih dužni bili osnovati 2005-06 god. i gdje je novac što ste dobivali za osnivanje i punjenje istih , pošto svi ostali kantoni i republika srpska imaju svoje zalihe van državnih koje su vrlo malo i opet se dijele među svima

Svaka čast dobro pitanje, hajmo sad podrepaši odgovor.... Jesu li i ovo pokrali Sarajevo i Komšić?

30 000 tona žitarica BiH traži od Srbije,toliko o tim tvojim rezervama i čisto Hrvatskim županijama.A tek je počelo..

rezerve za podobne su prebačene u Hrvatsku a novci na stranim bankama tako da nema zime bar za "rvatine"

Znali ko,gdje ima brasna da neodam bezveze

Evo konačno dočekašmo da se o izbijanja krize Korona Virusa javi naš dragi HNS.I naravno ne javlja se kako i na koji način organizirati obranu od virusa,na koji način ojačati službe,izvještavati svakodnevno o toj borbi,HNS ostaje na starim pozicijama.To je slati medijski spin o ugrošenosti hrvata,pa tako to sada rade i kroz smjenu očigledno nesposobnog kriznog stožera.Briga HNS borba za narod i to hrvatski,oni se samo javljaju kad su ugroženi njihovi osobni interesi.Ne vide neorganiziranost stožera u HNŽ i HNŽ.Ne traže pomoć za bolnicu u Livnu već to rade umjesto njih pojedinci koji uplaćuju sredstva.Kako nemate obraza pozivati se na hrvatski narod koji je ugrožen jedino od Vas i Vašeg vladanja zadnjih 30 godina.Posljedice su vidljive na svakom koraku kud god se okrenete,sada je to još više izraženo.Nikad više ako ovo ikad prođe nećete moći vladati nama,jer je vaše vrijeme gospodo draga isteklo.U novim okolnostima bog će dati da isplivaju drugi ljudi,koji nadam se neće biti kao Vi.
Neka nam je bog na pomoći.

Hapački Narodni Savez

Dokazana nekompetencija nadležnih dužnosnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari