Krizni stožer FBiH preporučio objavu imena osoba koje krše rješenja o izolaciji

ljubuski.info

Krizni štab FBiH izdaio je preporuku županijskim tijelima za inspekcijske poslove i unutaršnjih poslova da za osobe koje krše mjere izolacije, pored prekršajnih mjera, koriste i odredbe Kaznenog zakona FBiH za djela protiv zdravlja ljudi i širenja zaraze te sprječavanja službene osobe u vršenju dužnosti i napad na službenu osobu.

Kako je kazala federalna ministrica Jelka Miličević, Krizni štab je preporučio i javnu objavu imena i prezimena osoba koje ne postupaju po mjerama izolacije, te da se osiguraju prostori za smještaj tih osoba.
Vlada intenzivno radi na aktivnostima kako bi što brže donosili odluke. Građani trebaju znati da su oni važna karika i oni su ti koji trebaju prijaviti sve one koji se ne pridržavaju naredbi, kazala je Miličević.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija, do sada su u Konjicu potvrđena 22 slučaja zaraze korona virusom. Riječ je o dva žarišta vezana za događaj u Konjicu i konstatirana su tri generacijska kontakta. U Mostaru je šest potvrđenih slučajeva, a USK su utvrđena tri žarišta.

Do sada je na području FBiH testirano 446 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri nova slučaja zaraze. Ukupno su zaražene 52 osobe, a tri su umrle.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je kako su 84 federalna zdravstvena sanitarna inspektora raspoređeni na 15 graničnih prijelaza i Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Evidentno je da imamo znatno manji broj putnika koji ulaze u BiH. Još imamo veliku koncetraciju na graničnim prelazima Orašje, Kamensko i Nosanska Gradiška. Većinom je riječ o robnom prometu. Želim naglasiti da se pored osoba, kontroliše i zdravstvena i kvalitativna ispravnost svih roba, rekao je Ajdinović.

Građanima je poručio kako ulaze značajne pošiljke roba što ukazuje da životnih namirnica ima i da nam police u trgovinama neće biti prazne.

Do sada su izdali 14.821 rješenje o mjerama izolacije za putnike, a zaprimljeno je 157 službenih zabilješki o osobama koje krše mjere izolacije.
Mi ćemo objaviti imena i prezimena osoba za koje se utvrdi da nisu poštivali mjere izolacije, rekao je Ajdinović.

Do sada je izdato 65 prekršajnih naloga trgovinama koje su prekršile Odluku kojom se zabranjuje povećanje cijena.

N1

Glas naroda

Više me je strah ovih iz kriznog stožera nego virusa

Jelka javi se

Gledam na HRT Beroša (Iako je i kod njih nered) bolestan bi ozdravio a kad vidim ovu zdrav bi obolio

Ti kao da bi love sto ti zena smeta obavlja svoje posle za opce dobro a ministrica je vaznog - ministarstva financija

Da nije od love ne bi bila uz Čovića ovo je situacija za doktore i policiju a ona neka nabavi respiratore i hranu za sirotinju kojih su puni stanovi u BiH

Da nebi udbasima nestalo posla neka prijavljuju svoje bližnje koji prekrše izolaciju.
Mora se sistem održati na životu,Prijavi muza,brata,susjeda!

sad će korona otkrit sve što nam je napravila HDZ korona koja je sebe kućila a narod uništavala i raselila tako da smo koronu dočekali ekonomski razoružani

Tko je zaražen u samostanu Rama Šćit?

Mi koji smo u inozemstvu koji bi htjeli ići kući dajte nam na granici mogućnost da kupimo test na koronu jedino tako donekle možemo bit sigurni mi a i obitelji u koje dolazimo neka bude 100-200e nebitno koliko je zdravlje nema cijenu,a ne postavit neke tamo šatore kreveti u razmaku od metra pa ako i nemam virus tu ću ga pokupit

ko će ti prodat testove kad ih nemaju to treba platit kešom testiraj se gore ima testova i sa papirom doma
kud ćeš kući biće ti ko Murteru

Ja neću nikud ostao sam gdje jesam za tvoju informaciju,pa šta ja drugo pišem nego da se plate kešom biseru kakva korist da se testiram u Njemačkoj onda prođem kroz tri države i dođem u BiH kao četvrtu

Ma ostani di jesi jer ces odmah u sator

kažu da korona ne ide na HDZ iskaznice
priložite iskaznice u maskice

Jelka Miličević smijenjena zbog uvoza 150 tisuća testova e moja gospođo nije ti ovo ko u Grudama devedesetih godina ili Soko Žitopromet Hepok hoteli u Mostaru Aluminij i ostalo

Što su sa adz domoljubi naprolamali iz tih firma zato su sad i zatvorene. E ostala je još elektroprivreda da radi pa domoljubi i veliki vjernici šta se čeka? u mutnu se riba lovi rat i ovo stanje vam pogoduje.

Di joj je jaranica Borjana Krišto, dala za udrugu svojoj nevisti Žena Livna 100000KM, samostanu Kraljeva Sutjeska 1000km, bolnici Livno 0 Km.!!!! Strašno!!!!

Krizni stožer FBiH preporučio objavu imena osoba koje krše rješenja o izolaciji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari