Dom zdravlja traži karantenu za Mostar!

ljubuski.info

Dom zdravlja Mostar sinoć je na svojoj Facebook stranici uputio dramatičan poziv u kojemu, između ostalog, traži stavljanje grada Mostara u karantenu.

Poštovane sugrađanke i sugrađani Mostara, predstavnici vlasti, predstavnici medija, drage kolegice i kolege, čini se da mnogi ne razumiju kako je ovo kod nas samo početak i da je jedini, trenutno raspoloživi, lijek protiv Koronavirusa **ostati kući**

Djelatnici Doma zdravlja Mostar se lavovski bore i pokušavaju učiniti sve kako bi spriječili talijanski scenarij, ali vrlo mali broj ljudi nas shvaća ozbiljno. Uz sve napore koje činimo - upućujemo i ovaj "vapaj" tako što ćemo svim svojim kontaktima poslati poruke da poštuju naredbu o zabrani kretanja i zamoliti ih da nas podrže u molbi kako bi se proglasila zabrana svih aktivnosti i Grad Mostar stavio u karantenu! Za dobro svih nas - stoji u objavi koju je mostarski Dom zdravlja objavio na svojoj facebook stranici.

Također, danas ranije, iz Doma zdravlja pozvali su sve kontakte zaraženih da se odmah jave zbog davanja uzoraka u svrhu testiranja na koronavirus.

Zbog novonastale situacije u gradu radi epidemije Corona virusa, Dom zdravlja Mostar upozorava sve građane koji se trebaju testirati na ovu infekciju da kad im je rečeno da budu pri telefonu i u kući kako bi tim za uzimanje uzoraka došao i uzeo uzorke, da poštuju tu naredbu. Nažalost, zbog pojedinih slučajeva koji ne poštuju ovu proceduru, bit ćemo primorani da iste proslijedimo nadležnim organima. Također, svi oni koji su imali kontakt sa zaraženim osobama su u obvezu javiti se svomu obiteljskom liječniku odmah.

Glas naroda

Karantena svak u svoj grad kordinirano se brinuti za pojedinca dobar potez

Dajte više ne miješajte nadležnosti,ne zbunjujte ionako zbunjeni narod. Valjda je jasno tko i na koji način može donijeti odluku ove vrste. Najlakše je mlatiti praznu slamu i davati prijedloge koje ne mogu provesti ni puno razvijenije države. Mi nemamo službi koje bi mogle podržati uvođenje ovakvog karantina,u protivnom bi nam pola naroda pomrijelo od gladi ili od nedostatka osnovnih lijekova tipa insulin,hipertenzivi i sl. Podržavam sve mjere izolacije,molim sve da ih se pridržavaju. Budimo mirni,vidimo da uvijek može gore,pogledajte jutros zagreb. Budite zahvalni Bogu što možete biti u svojim kućama i sa svojim obiteljima.

Situacija u Mostaru je puno gora nego se govori

Dom zdravlja traži karantenu za Mostar!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari