HDZ1990 i HSP Đapić-Jurišić preuzimaju vlast u Ljubuškom

ljubuski.info

Jučerašnjim završnim dogovorima, a današnjim potvrdama u strankama oformljena je nova koalicija i vladajuća većina u OV Ljubuški koju čine HDZ1990, HSP Đapić – Jurišić i NSRZB. Nakon devetnaest godina u Ljubuškom ne postoji apsolutna vlast jedne stranke, koju je do sada obnašao HDZBiH. Novom vladajućom većinom potpuno se mijenjaju centri moći u općinskoj vlasti i načelnik Nevenko Barbarić više nego zasluženo dobiva politički i institucionalni korektiv u vladanju općinom.

Stranačkim dogovorom dogovorene su i promjene u vođenju cjelokupne vlasti koju obnaša OV Ljubuški. Izgledno je da su pregovori koji su trajali dosta dugo, uvažili stranačke želje. Na narednoj sjednici općinskog vijeća doći će sigurno do smjene predsjednika OV Ljubuški Ivana Bebeka i na njegovo mjesto će doći osoba iz HDZ1990. Ovakav ishod političkih odluka je očekivan i za HDZBiH, čiji su čelnici u prvom redu predsjednik OV Ljubuški Ivan Bebek iskazali veliku nervozu ili kako bi «pametni» rekli mudro «jamijo otpremninu».

Da bi se cijela situacija učinila konfuznom, a pokušala osujetiti nova koalicija, pismonoše su krenule s objavom informacija o prelascima vijećnika iz jedne stranke u drugu, točnije HSP-a u HDZBiH. Iz HSP-a smo dobili demanti ovakvih informacija s tim da su kako je kazao naš sugovornik učinili maksimum da se priča o prelascima što se tiče njihove stranke ne ponovi, te da nikada neće dopustiti da neka nova «tica» napravi problem u vlastitom gnijezdu.

HDZ1990 u koaliciji je zatražio maksimalnu opredjeljenost potezima koji će donijeti pomak prema razvoju općine, smatrajući da koalicija treba stvoriti nove rezultate koji bi je čvrstom držali do slijedećih općinskih izbora za tri godine.

m.ch.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari