Održana konferencija za medije županijskog stožera Civilne zaštite

ljubuski.info

U prostorijama Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili zapovjednik Županijskog stožera i predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić, član Stožera i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ Tomislav Pejić, dr. med., te načelnik Stožera i ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

Ministar Pejić je u uvodu kazao kako je trenutno je u ZHŽ 145 osoba u samoizolaciji, iako se te brojke mijenjaju iz minute u minutu. Oni su dobili rješenja od federalnog inspektora i županijskih inspektora pri prelasku granice. Na razini Županije su testirani tri osobe na koronavirus i sve tri su bile negativne, ipak u idućem periodu za očekivati je i pozitivne slučajeve. Ministarstvo zdravstva, rada, socijalne skrbi će imati savjetodavnu ulogu unutar Kriznog stožera ZHŽ. Moramo naglasiti kako unatoč epidemiji koronavirusa život mora teći dalje, da će biti i drugih bolesti infekcija i o svemu tome moramo voditi računa.

Oko mjera koje Civilna zaštita ZHŽ poduzima u slučaju epidemije koronavirusa COVID-19 više je otkrio ravnatelj Uprave Civilne zaštite ZHŽ Drago Martinović. Sve sigurnosne i zdravstvene službe na području županije stavljene su službu Kriznog stožera ZHŽ.
Drago mi je da se određeni ugostiteljski objekti i ranije zatvorili svoje radnje i objekte prije naše službene odluke, što znači da postoji sve veća svijest među građanima oko ozbiljnosti ove situacije. Molim vas sve građane da budu slobodni kontaktirati nas na službene telefone, a mi svi ćemo poduzeti sve što je u našoj moći kako bi umanjili mogućnost širenja epidemije koronavirusa, kazao je između ostaloga Martinović.

Predsjednik Vlade ZHŽ i zapovjednik Županijskog kriznog stožera civilne zaštite ZHŽ Zdenko Ćosić se osvrnuo na pojedina kršenja građana mjera samoizolacije na području ove županije.
Imali smo već nekoliko slučajeva koji su kršili mjere o samoizolaciji i te osobe snosit će se kaznene i prekršajne odgovornosti. Sve te građane mogu prijaviti drugi građani koji su ih primjetili, a isto tako naši policijski inspektori idu kontorlirati ljude koji su dobili rješenja o samoizolaciji na granici. Naglasio bih kako će dimenzije ove epidemije ovisiti o disciplini, poštivanju propisanih mjera od strane svih građana. Ova epidemija je naš novi nevidljivi neprijatelj i protiv njega se moramo svi zajedno izboriti, rekao je predsjednik Ćosić.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

Samo 145 osoba u samoizolaciji? Samo u Ljubuškom je skoro 300 ljudi u zadnjih 10 dana došlo iz Njemačke, Austrije, Italije...

svaka čas ovom ćosiću dobro čovik stigne obnašati sve funkcije, imali izere slobodna vrimena za kućnu čeljad posveti se i njima nemoj se samo borit za rvacki narod pomozi i kući

ne može ovom ćosiću virus ništa u njemu uvijek 3 promila , tako da je on dezinficiran iznutra

Održana konferencija za medije županijskog stožera Civilne zaštite
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari