Vlada ZHŽ naložila - sve nadležne institucije moraju biti na raspolaganju!

ljubuski.info

Jučer je u Širokom Brijegu održana hitna 45. sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije u sastavu proširenom s predstavnicima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačke županije, gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u Zapadnohercegovačkoj županiji i predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačke županije.

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području Zapadnohercegovačke županije uzrokovana pandemijom koronavirusa - COVID 19, te su u vezi s tim doneseni sljedeći zaključci:

  • Zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačke županije da se u suradnji s nadležnom inspekcijom jedinica lokalne samouprave u Zapadnohercegovačkoj županiji i ostalim nadležnim tijelima, odmah stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačke županije sukladno svojim nadležnostima, te osigura epidemiološku kontrolu graničnih prijelaza, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa - COVID 19.
  • Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije sukladno svojim nadležnostima, osigurati kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora, za osobe kojima su iste određene.
  • Zadužuje se Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije da se u suradnji s nadležnim tijelima lokalne zajednice u Zapadnohercegovačkoj županiji povodom novonastale epidemiološke situacije, stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačke županije.

Obavještavaju se građani Zapadnohercegovačke županije da sve korisne informacije u svezi postupanja povodom trenutne epidemiološke situacije mogu pronaći na službenoj stranici Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije: civilnazastita-zzh.gov.ba

Novi nalog Kriznog stožera ZHŽ

U okviru aktivnosti na sprječavanju pojave i ranog otkrivanja eventualnih slučajeva oboljenja izazvanog novootkrivenim virusom COVID-19, koji je Zaključkom Vlade FBiH broj: 164/2020 od 31. siječnja 2020.godine proglašena zaraznom bolešću čije je sprječavanje i suzbijanje od interesa za F BiH, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačke županije na sjednici održanoj 14. ožujka 2020. godine donosi:

Nalog:

  1. Nalaže se Upravi za inspekcijske poslove ZHŽ, u suradnji s općinskim/gradskim inspekcijskim službama, tiosigura potreban broj sanitarnih inspektora za kontrolu ulaska građana i stranih državljana u ZHŽ.
  2. Nalaže se Ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ, sukladno svojim nadležnostima, osigurati kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora za osobe kojima su iste određene.
  3. Za nepoštivanje izdanih rješenja o zdravstvenom nadzoru i kućnoj izolaciji kao i poštivanje naloga Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi u skladu s čankom 70. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ("Službene novine FBiH", broj: 29/05) utvrđuje se kazna u iznosu od 1.000 KM.
  4. Nalaže se općinama i gradovima u Županiji Zapadnohercegovačkoj da poduzmu odgovarajuće mjere u prevenciji širenja koronavirusa, sukladno Zaključku Vlade ZHŽ broj: 01-278/20-45 od 14. ožujka 2020. godine i nalozima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ.

Ovaj nalog stupa na snagu danom donošenja.

Vlada ZHŽ

Glas naroda

Pa zar nije stozer civilne zsstite glavni u ovakvim situacijama.Martinovicu podnesi ostavku. Primate naknadu za svoj nerad.

Gdje je nas stozer civilne zastite???Mario Bajto pobjegao u misiju rupu!

Najveća sramita

virus korona poslan je od boga
da skrati muke starcima sa malim penzijama
jrl tsk il ne tak šala šala jedna mala mala šala

Malo ti je bez veze ta šala!

Ma cijeli ti je on bez veze.

Nije mi jasno zašto se ne zatvore kafići restorani butici i sve osim ljekarni banaka i policije .ionako sve je u kolapsu.

Sramota županije nesposobnjakovići točka

Nepotrebna institucija idite kući kopat deb.ili.

Šta je sa kladijonican jeli tamo sigurno od korone.

Sta je sa nasim dobrocinteljem? .vidi li ga itko?.

A od kada to krizni stožer propisuje sankcije? Hihi. A mogli bi malo razmisliti i o ograničenjima u radu kafića, trgovina, kladionica i sl.

Jedna pozitivna stvar,nema policijskih haračlija po cestama

Podjeli zastitne maske i rukavice Martinovicu djelatnicima Mup a djeli ti neke zahvalnice bravo.

Vlada ZHŽ naložila - sve nadležne institucije moraju biti na raspolaganju!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari