U Splitu predstavljena knjiga "Herceg- Bosna - kulturni, politički i državnopravni identitet"

ljubuski.info

Knjiga "Herceg- Bosna, kulturni, politički i državnopravni identitet " u kojoj autor, publicist Mate Kovačević analizira položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kroz višestoljetnu povijest, predstavljena je u četvrtak navečer u Splitu.

Kovačević kroz razne druge knjige i publikacije, koje se bave identitetom Hrvata u BiH kroz stoljeća, daje gotovo enciklopedijski prikaz na tu temu, istaknuo je na predstavljanju u dvorani Dominikanskog samostana novinar i publicist Josip Jović.

Po Jovićevim riječima, autor ne ostaje samo na prikazu drugih knjiga nego iz svake od njih izvlači neke svoje zaključke te je ova knjiga dobra podloga za razmišljanje što su Hrvati u BiH - što su oni bili i što je od njih ostalo te kakva im je budućnost.
Ovdje naslov knjige 'Herceg Bosna ne znači ono što je značila teritorijalna jedinica devedesetih godina, nego se naziv odnosi na cijeli prostor BiH, kazao je Jović.

Jović smatra kako su sada Hrvati u BiH stiješnjeni između srpsko-ruskog separatističkog koncepta i s druge strane unitarističkog bošnjačko-turskog.

Autor Kovačević je istaknuo kako je njegova knjiga osobna iskaznica Hrvata u BiH, njihovog duhovnog, politčkog i državno-pravnog identiteta kroz povijest.

Hrvati u BiH su sastavni dio cjelovitog hrvatskog naroda i integralni su dio cijele hrvatske kulture, rekao je Kovačević

Po njegovim riječima, u posljednjih dvadesetak godina ta hrvatska komponenta u BiH je zanemarena te je bila svojatana od srpske i bošnjačke strane.

Knjigu je izdao ogranak Matice hrvatske iz Čitluka.

HINA

Glas naroda

jeli u knjigu stavljeno i sve ono što je opljačkano i uništeno za vrijeme iste

Herceg Bosna je kao firma osnovana za izvalacenje novaca iz svoje maticne firme a oni koji su je vodili su danas tajkuni multimilioneri a od 750 tisuca Hrvata danas je 300 vecinom siromasnih koji robuju ovim tzv.vodjama tako da postavi knjige o projektu koji je nas narod raselio od posavine srednje Bosne sad i Hercegovine je iluzija nacionalni projekt za Hrvate u BiH nikad nije postojao nazalost svi ljudi koje smo izgubili su dali zivote za moram reci par kriminalaca itd.jer mi svoje pitanje u bih nismo rjesili a kako stvari stoje necemo nikad

Vidiš kako vam je žuč otekla na samo spominjanje Herceg Bosne.Čovik vam u testu lipo kaže da se ovaj naziv koristi za cijelu BiH a vi ko gladni vukovi.

ne možeš ti cijelu Bih nazvati herceg-bosnom niti je to ikad bila , tačno se sve zna što je što bilo , a to ti je isto da istranin cijelu Hrvatsku zove istrom ili slično

Zašto ne mogu ?I kakve to veze ima sa bilo čim?

Sad je nasa da predstavlja knjigu?

Može snjom obrisat g....u

Herceg Bosna bankomat za tajkune

Herceg Bosna raselila Hrvate,,prodala Bosnu i narod preselila u sela u kamenjaru koja su dobila nazive po dvi udbaške spodobe koje su učinile najveće zlo Hrvatima trgujući s četnicima ljudskim životima

herceg bosnu su izmisli
hercegovačke lopine i njihove sluge
izopačene fratrine
jel tak il ne tak

Danas vidimo šta je Herceg Bosna

Jesi li ti izbjeglice ,slučajno,išta izmislio ili se samo tuđim stvarima baviš?

Izborna godina. Poceli su se braniti vitalni nacionalni interesi. Zaboravili smo tko je ubio Lutka, Blaža, Antu, i još stotinjak nevinih duša s ciljem ucvrscivanja moci i kontrole novca. Molite Boga da ne zagrmi. Kopali bi vi rovove prid napacenim narodom kojeg pljackate 30 god.

Zanimljivo je da crkva vjerno prati ovu pljačkašku ekipu,što novcem što drugim uslugama. Uvijek na strani kontrarevolucije!!!

Autoru pojma ti nemaš što se radilo u Grudama tih godina

Ovi Građani su i u Sarajevu vriću brašna za 1000 dm prodavali.E baš su pokvareni.

Korona virus će ostavit min.posljedice spram hdz parazitima. Oni su dotukli hrvatski narod gore od svih osvajača i svih virusa i bolešćurina skupa. Hdz parazite smicat triba.

A šta ćemo sa islamistima i njihovim simpatizerima?

Isto ko i sa osvajačima vukovara i škabrnje i srboljubima koalicijskim im partnerima.

Samo pogled na sliku sve govori fratar isturio u prvi red 5 curica i dvije gitare tj.mladež u prve redove tako je i ratu bilo tuđu dicu gurnu u rov kradezeovci i ratni profiteri da izginu a svoju pošalju u inozemstvo ili na studij u zagreb oni u dubokoj pozadini pljačkaju kradu

Ma kakovi tekst bio u toj " knjizi"
Pod nazivom u bilo kom kontekstu "Herceg-Bosna" je promašaj ili gotovo promašaj ?
Još na vašu- našu žalos ima živog puka koji je to vrijeme "proživio" do dana današnji i vrlo su živa sjećanja na ta vremena?
Ma kako upakovali,zamotali,ukrasili go-v-no ono je to što je!

Herceg Bosna ne može ali Alija predsjednik može.

Herceg Bosna nije velikohrvatski već velikosrpski projekt

HOS je bio velikohrvatski projekt zato su ga u Sarajevu volili

U Splitu predstavljena knjiga "Herceg- Bosna - kulturni, politički i državnopravni identitet"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari