Elektronske zdravstvene iskaznice kasne zbog koronavirusa

ljubuski.info

Uvođenje elektronskih zdravstvenih iskaznica u Zapadnohercegovačkoj županiji kasni zbog koronavirusa.

Zdravstvene iskaznice dolaze iz Kine pa nam je obustavljena njihova nabavka. One će sigurno ići u narednom razdoblju čim se zaustavi virus i problematika oko njega, izjavio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ Tomislav Pejić.

Iako je krajem listopada 2019. na 11. sjednici Skupštine ZHŽ ministar Pejić najavio uvođenje elektronskih iskaznica od 1. siječnja 2020. godine, to se još nije dogodilo zbog koronavirusa, ali i usuglašavanja nadležne federalne institucije oko konačnog izgleda iskaznice.

Ipak, od početka 2020. godine Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ distribuira elektronske premije zdravstvenog osiguranja - markice.

Kad budemo mogli uvesti još jedan određeni broj koji nam nedostaje krenut ćemo s distribucijom elektronskih zdravstvenih iskaznica. Uspjeli smo provesti dio s markicama koje su od ove godine elektronske, a druga etapa su nam bile elektronske iskaznice, međutim to nam je 'zapelo' zbog navedenih razloga, zaključio je ministar Pejić.

Kako je u listopadu prošle godine pojasnio ministar Pejić, na elektronskoj iskaznici će biti određeni podaci koji moraju biti na njoj, a koji će liječnicima i medicinskim sestrama dati informaciju o pacijentu.

Izbjeći ćemo ovjeravanje svaka tri mjeseca te ćemo imati kvalitetniju evidenciju o uplati zdravstvenog osiguranja. Također, smanjit će se čekanje na šalterima u domovima zdravlja s obzirom da će se kartica skenirati na čitaču te će automatski dati potrebne informacije o pacijentu, kazao je tada ministar Pejić na 11. sjednici Skupštine ZHŽ.

jabuka.tv

Glas naroda

Lažovi!

jJst sad će sve na jadni virus svalit.Evo ljudi odseliše u Njemačku isto zbog virusa

Elektronske zdravstvene iskaznice kasne zbog koronavirusa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari