Klub kulture "Libuša" ide na turneju

ljubuski.info

Ljubuški glumci amateri, okupljeni u Klub kulture "Libuša" za vikend putuju u Retkovce u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje će sudjelovati na Retkovačkim susretima kazališnih amatera.

Ljubušaci mogu biti posebno ponosni jer je njihova predstava "Mrginji su u glavi" prepoznata kao dovoljno kvalitetna da bi bila uvrštena u izbor ove manifestacije.

Konkurencija je bila jaka, kako navodi izbornica Selena Andrić, akademska glumica i umjetnička suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, odabrati kojih će 11 predstava biti prikazano bio je zadatak teži od očekivanog.
Putem raspisanoga javnog poziva prijavljeno je za selekciju čak 28 predstava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Bilo je zaista teško izabrati 11 najboljih. Pri odabiru, vodila sam se kvalitetom predstave, razigranošću ansambla, primamljivošću sadržaja, trudeći se ispoštovati posebnost svakoga prijavljenog kazališta.

Ljubušaci će svoju predstavu izvesti u nedjelju, 8. ožujka, s početkom u 20 sati, u novoobnovljenoj kazališnoj dvorani Doma kulture u Retkovcima, koja je modernoga izgleda, u novome ruhu i tehnički iznimno opremljena.

Inače, Retkovci su mjesto stoljetne kazališne tradicije, a na ovogodišnjim 31. po redu Retkovačkim susretima pozornicom će tamošnjeg Doma kulture kročiti oko stotinu glumaca-amatera.

Uoči dolaska u Retkovce, Ljubušaci su dogovorili i gostovanje u Orašju pa će "Mrginje" u subotu izvesti u tamošnjoj kinodvorani, tako da će ovo za klub Kulture "Libuša" biti jedna prava mini međunarodna turneja, što je velik uspjeh ako se zna da je riječ o mladoj udruzi koja je počela ozbiljno raditi prije tri godine, a već su prikupili pozamašan broj kazališnih izvedbi po Hercegovini, ali i šire.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Hdz-cirkus

Klub kulture "Libuša" ide na turneju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari