Užurbano se radi na poddionici Počitelj - Zvirovići

ljubuski.info

Intenzivno se radi na izgradnji 11 kilometara poddionice Počitelj - Zvirovići koja je dio autoputa Počitelj - Bijača. Na kompletnoj dužini trase izvršen je površinski kop i trenutno se rade zemljani radovi i temelji pojedinih objekata. Čitava poddionica podijeljena je na dva lota, a rok za završetak radova je 24 mjeseca za lot 1, odnosno 30 mjeseci za lot 2.

Na sekciji jedan imamo tri propusta, dvije petlje su predviđene za izgradnju, predviđen je i veliki most počitelj, a pored njega još tri mala mosta, tunel koji vidite iza mojih leđa i jedan potputnjak, rekao je voditelj projekta Vanja Podhradski.

Počeli su i pripremni radovi za izgradnju mosta Počitelj koji će a predviđenom dužinom od 945 i visinom od 100 metara biti najduži na koridoru Vc. Iskopani su i prvi metri izlazne strane tunela Počitelj koji će biti dužine oko 1100 metara. Na iskopu tunela radi se u tri smjene austrijskom tunelskom metodom, što znači da se radi iskop punog profila tunela.
Na ovoj lokaciji predviđene su određene kaverne koje se mogu javiti i te kaverne se moraju sanirati, a ostali dio smatram da ne bi trebalo biti zapreka za završetak, kaže nadzorni inžinjer za tunel Počitelj Hrvoje Antičević.

Antičević navodi kako bi tunel trebao biti gotov do kraja ove godine. Na drugom gradilištu u Hercegovini na poddionici Buna - Počitelj radovi se odvijaju predviđenom dinamikom. Trenutno se radi na ukopavanju podzemnih instalacija.
Do sada su završeni grubi radovi na iskopima i nasipima također su riješene sve kolizije s postojećim dalekovodima i vodovodnim instalacijama. Svi objekti su uglavnom završeni još se radi na nadvožnjaku Kevčić, pojasnio je voditelj projekta Bože Tadić.

Završetak radova na ovoj poddionici predviđen je u trećem tromjesečju ove godine.

Izgradnja poddionice Počitelj - Zvirovići financira se sredstvima osiguranim u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom, u visini od 100 milijuna eura, dok su sredstva za poddionicu Buna - Počitelj osigurana od EBRD-a, u iznosu od oko 25 milijuna eura.

BHRT

Glas naroda

Užurbano al polako

Pod hitno zatvoriti putove grude i sve slične firme i dati Kinezima

Nikako mi nije jasno zašto su uvedene akacije a onda ipak dižemo kredite.Nikako ne shvaćam logiku.

Akacijama će Željo uvalit pet komada samo neka dođu...

Pozurite dok nije stigao korina virus

Lako ti je balat dok ima džabni para.

1 km asfalta milion €
Menjamo profesiju !

Užurbano se radi na poddionici Počitelj - Zvirovići
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari