Mijenja se infrastrukturna slika Hercegovine i južne Dalmacije

ljubuski.info

Do kraja sljedeće godine, infrastrukturna slika Hercegovine i južne Dalmacije stubokom će se izmijeniti, Autocesta od granice s Hrvatskom stići će nadomak Mostara, Neum će biti povezan s unutrašnjošću BiH modernom magistralnom cestom, a jug Hrvatske će biti povezan s ostatkom te zemlje Pelješkim mostom.

Već do jeseni, iduće godine trebala bi biti izgrađena dionica autoceste na Koridoru Vc kroz Bosnu i Hercegovinu Zvirovići- Počitelj, uključujući i most Počitelj, a dionica od Počitelja do južnog mostarskog prigradskog naselja Buna koja se počela graditi u ljeto 2018., trebala bi, prema ugovorenom roku, biti završena već za nekoliko mjeseci.

Očekuje se početak izgradnje dionice Buna- tunel Kvanj, a tijekom ove godine i početak radova na dionici Tunel Kvanj- Mostar jug.

I magistralna cesta Stolac- Neum intenzivno se gradi. Ona je već u funkciji od Neuma do mjesta Broćanac, a pri završetku su i radovi na tunelu Žaba. Paralelno s tim gradi se dionica Drenovac- Stolovi iz pravca Stoca, u dužini od 8.9 km. Preostalo je izgraditi dionicu od Broćanca do Prapratnice odnosno do južne strane tunela Žaba u dužini od 3 kilometra, te dvije dionice od tunela Žaba, odnosno mjesta Hutovo do mjesta Cerovica i od Cerovice do Stolova. Te dvije dionice duge su po pet kilometara.

Ako korona virus ne pokvari planove Pelješki most koji će povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje trebao bi biti završen 31. srpnja iduće godine.

Realizacija još jednog važnog infrastrukturnog projekta u Hercegovini je u tijeku- izgradnja južne mostarske zaobilaznice. Prva faza dionica Polog-Miljkovići je praktično već završena, a na proljeće se očekuje početak realizacije druge faze Miljkovići- Rodoč do spoja s magistralnom cestom m17 i autocestom. Realizacijom ovog projekta teretna vozila u tranzitu konačno će moći i morati zaobilaziti Mostar.

Također, treba napomenuti kako se uskoro očekuje i završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji cesta Međugorje- Čapljina, a u planu je i izgradnja brze ceste Mostar-Široki Brijeg- Grude- granica s Hrvatskom.

Za godinu i pol infrastrukturno slika Hercegovine iz temelja će se izmjeniti, a koliko će to značiti za turizam, razvoj gospodarstva i općeniti kvalitetniji život ljudi ne treba posebno isticati.

HMS

Glas naroda

Stvarno je vrlo važno povezati brzom cestom Mostar sa Hrvatskom preko Širokog i Gruda a nema veze što će biti povezan autoputom.Ista hadezeovska bobanova politika koja je od industrijskog centra Ljubuškog napravila selendru i uništila cestu Ljubuški-Mostar

Vala došli kinezi eto i talijani eto korone virusa nestaju mačketine i ćukenja i slipimiši valja kinezima to za pojist

mose se puno brze bizat ovijem novijem putevima

Ljubuški Mostar je u planu 2095

Produzilili su na 2100,navodno radi ovog virusa.

2100 ta, lepa cifra... ko god zivi trenutno na ovom dunjaluku- ne treba se sekirat da će dozivit i taj jad.

Mijenja se infrastrukturna slika Hercegovine i južne Dalmacije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari