Oglasila se FUP o istrazi ubojstva Lane Bijedić

ljubuski.info

Nakon što je u MUP-u Zapadnohercegovačke županije otvorena interna istraga o plasiranju neistinitih informacija sa sastanka od 12. veljače, a u kojima se tvrdilo da je Lana Bijedić, počinila samoubojstvo, iz FUP-a, čiji vještaci sudjeluju u istrazi, medijima je poslan službeni stav o njihovoj ulozi u ovom predmetu.

Vještaci Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije u sklopu planiranih aktivnosti, sudjelovali su na radnom sastanku u MUP-u ZHŽ, a koji je bio posvećen istrazi u vezi smrti Lane Bijedić. Tom prilikom vještaci su vrlo detaljno, stručno, uz primjenu svih forenzičkih postulata, elaborirali nalaze provedenih vještačenja, te drugih provedenih aktivnosti. Istovremeno uvažavajući i odrednice specifične za forenzičko kriminalističke istrage, davali su i određene prijedloge i sugestije, svakako sve sa ciljem rasvjetljavanja svih činjenica vezanih za smrt Lane Bijedić, naveli su iz FUP-a.

Također su naveli da se tijekom razgovora i provedenih analiza razgovaralo o nizu značajnih parametara, uključujući i mogućnosti dodatnih aktivnosti u okviru postojeće istrage.

Vještaci nisu, niti im je to u djelokrugu rada spominjali kvalifikaciju djela, odnosno događaja. Tijekom sastanka nije došlo do verbalnog sukoba između vještaka i prisutnih tužitelja, čak štoviše vještaci su ostvarili iznimno kvalitetnu i korektnu komunikaciju, kako sa prisutnim tužiteljima, tako i predstavnicima KMUP-a ŽZH, koji su se vještacima zahvalili na stručnom i profesionalnom radu, kažu iz FUP-a.

Glas naroda

Ko sad laže

Novinari,vidiš da na svaki mogući način nastoje ocrnutiZHŽu.

Ahaa vjerovati ćemo onda vam hadezekani. Pokazali ste da vam se može vjerovati.

Kasno Marko na Kosovo dođe.

Pa jesu li se dogovorili šta joj se desilo ili su samo sastančili uz mezećenje, pokoj joj duši.

Oglasila se FUP o istrazi ubojstva Lane Bijedić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari