Ponovo blokirano odlagalište Uborak

ljubuski.info

Nema spavanja za mještane naselja oko Uborka, rekao je to Omer Hujdur, jedan od organizatora mirnih okupljanja ispred odlagališta Uborak komentirajući prosvjede koji su, u subotu 22. veljače, u jutarnjim satima započeli na ovoj lokaciji.

Kako navodi Hujdur, rezultat je to nezadovoljstva, odnosno nereagiranja vlasti na prijedlog od šest ponuđenih lokacija za zamjensko odlagalište.
Tražili smo informacije, nismo ih dobili i ovo je jedini način da iskažemo svoje nezadovoljstvo. Danas smo tu u malo jačem sastavu, i odlučili smo napraviti blokadu i spriječiti kamione koji su jutros namjeravali odložiti otpad, poručio je Hujdur.

Nijaz Hodžić iz udruge građana 'Jer nas se tiče' također je istaknuo svoje nezadovoljstvo i nevjericu nereagiranjem vladajućih i njihovom šutnjom.
Ovo vam je pokazatelj, nitko se nije javio. Nitko ne vidi i ne sluša što mi govorimo. Ne mogu vjerovati da se nitko u ovih 15 dana, koliko čekamo da nam odgovore, nije oglasio, rekao je Hodžić i dodao kako su apelirali i na ministarstva i inspekcije s federalne razine.
Sad čekamo da oni urade svoj dio posla, zaključio je.

Policijske snage su, zbog slanja prekršajnih naloga, uzimale podatke od prosvjednika.

Podsjećamo, iz ove inicijative u više navrata pozivali su odgovorne na brzu reakciju u rješavanju problematike oko odlaganja otpada na regionalnoj Deponiji d.o.o. Mostar.

Okolišna dozvola odlagališta je istekla, a mještani ističu kako ista ugrožava zdravlje svih građana. Njihovi zahtjevi su dobro poznati - zatvaranje i sanacija odlagališta, te njegovo izmještanje.

Iako je stručni tim za iznalaženje nove lokacije, sastavljen od gradskih i kantonalnih vlasti, do sada ponudio šest potencijalnih lokacija, u inicijativi su nezadovoljni, jer nakon tri mjeseca prosvjeda ništa nije konkretno dogovoreno.

Inače, mještani propuštaju autobuse i druga vozila, a pred deponijom su i dalje pripadnici MUP-a HNŽ-a, koji su tu od 4. prosinca prošle godine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari