Velike razlike u cijenama svadbenih salona

ljubuski.info

Nigdje nema svadbi k'o u Hercegovini. Veselje kojim se slavi sudbonosno "DA" na ovom prostoru je najzanimljivije, često i najraskošnije. Već u Hrvatskoj to nije kao u Hercegovini, da ne pričamo o Njemačkoj. No, i vjenčanja u Hercegovini su sve skuplja.

Cijene su, u zadnjih petnaestak godina skočile, pa čak i za dvadeset maraka po tzv. "stolici".

I dalje je cjenovno najpristupačnije Posušje, koje i sada drži cijene kakve su u cijeloj Hercegovini bile prije 15-tak godina.

Primjerice u svadbenom salonu Bagušić u Posušju za stolicu će te izdvojiti svega 40 KM, što je jako dobra cijena za današnje prilike.

Za tu cijenu dobit ćete mezu koja uključuje pršut, sir, uštipci, francuska salata i feta sir. Nakon toga ide juha, lešo meso, zagrebački i bečki odresci, meso u umaku s gljivama, krumpir, kuhano povrće, riža, pire i, dakako, salata. Treći slijed je pečenje s krumpirom.

Salon koja također ima za mladence pristojnu cijenu je Afrodita na Sretnicama, u kojoj ćete za stolicu izdvojiti 45 KM i imat će te uistinu odličan meni, pričaju mladenci.

U Širokom Brijegu su cijene također ispod 50 KM. Za stolicu u Svadbenim salonima Jabuka i Sunce morat ćete izdvojiti 48 KM.

Jedan od salona u kojem se godinama žene Ljubušaci je svadbeni salon "Ohio", gdje je također povoljnija cijena u odnosu na Mostar. Za standardni meni cijena je ovdje 48 KM, a ona uključuje i ručak koji bude na skupu tijekom dana.

Mostar je godinama cijelu držao oko 50 KM po stolici, no ona je danas znatno viša. U svadbenom salonu Ruža platit ćete 55 KM, dok je stolica u "Ljetnikovcu Radobolja", gdje ćete za 300 i više uzvanika izdvojiti 60 KM, a za manje od 300 čak 65 KM, ili 75 za manje od 250 uzvanika.

Salon koju rezerviraju mnogi dalmatinski parovi je i svadbeni salon Katarina Herceg Etno Selo, u kojoj će te za stolicu izdvojiti 60 KM. Uz Ljetnikovac Radobolju, to je jedan od najluksuznijih salona u Hercegovini.

Brojni Dubrovčani dolaze svoje vjenčanje proslaviti u Neumu. Taj dolazak mnogima napravi uštedu od 4.000 eura. U hotelu Grand u Neumu za stolicu će te izdvojiti 50 KM ako imate 350 i više gostiju, što je jeftinije od "dubrovačkih stolica" pa čak i za 110 KM.

U cijeni od 50 KM u meniju vas očekuju pršut, sir, francuska salata, uštipci, teleća ragu juha, teleći rižoto, dalmatinska pašticada, krokete, janjetina i teletina, krompir i miješana salata. Također u cijenu je uračunata i vjenčana torta, omlet iznenađenja, vinski gulaš i kava.

Ako pak želite nešto posebno drugačije, poput vjenačanja na otvorenom uz bazen Sportskog Centra Circle International u Međugorju, za taj romantični ambijent, izdvojit će te ovisno o meniju od 60 KM pa na više.

Činjenica je jedna. U većini dvorana dočekat će vas meni koji je dosta sličan, no, s obzirom na to da su vjenčanja danas postala prestiž, razliku u cijeni platit će te isključivo za ambijent. Na mladencima je samo hoće li se odlučiti za uštedu ili ne.

Računajući može se vidjeti kako ćete na 300 uzvanika u Posušju svadbu platiti 12.000 maraka, a u Mostaru minimalno 16.500 maraka. Razlika je 4.500 maraka, gotovo pa polugodišnja plaća. Jeste li među mladencima koji računaju, ili među onima koji za ovaj dan ne žale potrošiti, na što i računaju svi oni koji se bave poslovima vezuanima uz svadbe.

hercegovina.info

Glas naroda

Koliko je u Mitula

Isto koliko i u Fragoli

koliko je u Antoneli

Sve se nema, svarovi se prave, da bi poslije sa zenom sa stomakom do zuba il sa malim ditetom mora ic po svatovima i vracat jabuku

Ovo je dobro što dolaze bogati Dalmatinci i prave svadbu kod nas ali bi mi trebali bit puno skromniji i ne pravit kič bez veze.Uvik me je interesovalo gdje ove gazde ulažu dobitak,nešto ne primjećujem da su kod nas?

Koliko je u našem ‘otelu i Antoneli. Šta me briga koliko je u Mostaru

U,Antonele je 55km,a za dijecu 20km.

To je tocno,al mislim da je za dijecu 25km.

Ne piše se dijeca, ovce nepismene.

"dijeci" nije dozvoljen ulaz je ne znaju što je to haha

Aj nek si ti pismen blago tebi ov..e jedan

Normalan svit pravi svatove primjerne materijalnim mogućnostima i ne radi nešto samo zato da bi bio bolji od drugi.To su turski običaji.Većina kad poplati račune je na nuli i mora svatove vraćati.I ovo je jedan od razloga(pored krizmi,pričesti,krštenja,rođendana i drugih gluposti)zašto ljudi odlaze i ne žene se.Ne mogu si to sve priuštiti pa se osjećaju niže vridnin.

E tu si za Turke u pravu, u Njemackoj jedino zastava drukcija.

U Posusju zagrebacki od piletine i becki ,najjeftinije piletina i zato je stolica 40

Ma daj ne lupaj ti si sigurno iz antonele.U Posušju u Bagušića je duplo bolja hrana nego u antoneli.Probaj pa ćeš i sam potvrditi.

Velike razlike u cijenama svadbenih salona
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari