Zoran Galić novi ravnatelj FUP-a?

ljubuski.info

Proces imenovanja ravnatelja Federalne uprave policije (FUP) sačekat će novu vladu, stav je aktualnog resornog ministra Aljoše Čampare jer, kako kaže, izbor ravnatelja FUP-a ovisi od toga tko će biti novi ministar unutarnjih poslova.

Zakon o unutarnjim poslovima Federacije BiH predviđa da ministar i ravnatelj ne mogu biti iz istog naroda.

Već šest mjeseci Federalna uprava policije nema novog ravnatelja, opet iz političkih razloga, tvrde u Hrvatskoj demokratskoj zajednici Bosne i Hercegovine (HDZ BiH). Dva puta su iz Neovisnog odbora slali požurnicu Vladi Federacije BiH, koja je imenovanje novog ravnatelja nekoliko puta skidala s dnevnog reda. I, nikada nisu dobili odgovor.

Tri imena u optjecaju: Zoran Galić, sadašnji ravnatelj Granične policije, Milan Galić, aktualni policijski komesar Zapadnohercegopvačke županije i Ensad Korman, zamjenik ravnatelja FUP-a.

No, najveće izglede za tu poziciju ima Zoran Galić i upravo je njegova nacionalnost razlog odugovlačenja procesa imenovanja, poručuju iz HDZ-a BiH.
Vlada je tolerirala i da su ravnatelji Federalne porezne uprave, Agencije za državnu službu, inspekcijskih poslova radili četiri godine izvan mandata koji su im dali na privremeno imenovanje od tri mjeseca, tako da je to itekako moguće kad to odgovara najjačoj političkoj snazi koja, u suštini, blokira procese imenovanja kad im ne odgovara. U ovom slučaju to bi trebalo biti imenovanje prvorangiranog Zorana Galića koji je Hrvat i to je, kako sam ja dobio informaciju, osnovi razlog zašto se nije išlo u imenovanje, kaže Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH (HDZ BiH).

Da bi se imenovao novi ravnatelj FUP-a, prvo treba formirati novu Federalnu vladu, uspostaviti resore i onda vidjeti nacionalni sastav, izričit je resorni ministar Aljoša Čampara. Naglašava i da imenovanje ravnatelja FUP-a neće narušiti rad ove insitucije, kojom sada rukovodi zamjenik direktora FUP-a, Ensad Korman.
Nije točno da je Galić sporan, naprotiv, nekoliko je imena koja su proslijeđena prema Ministarstvu. Radi se o tome da treba vidjeti tko će biti ravnatelj Federalne uprave policije, da li netko iz reda hrvatskog, srpskog, bošnjačkog naroda ili iz reda ostalih, kaže Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova Federacije BiH.

Nema sumnje da u pozadini cijelog ovog procesa stoje političke igre i sve ovo se može dovesti u direktnu vezu sa formiranjem Federalne vlade, ističe bivši ravnatelj FUP-a Zlatko Miletić. Poručuje da bi bilo dobro da na poziciju čelnika ove policijske agencije dođe osoba koja nema veze s politikom.

Ako gledate ukupnu raspodjelu, govorim o policijskim mjestima u čitavoj Bosni i Hercegovini, po tom nekom rasporedu zaista bi naredni ravnatelj policije trebao da bude Bošnjak i osoba koja je depolitizirana, koja i po zakonu ne može biti predstavnik bilo koje političke partije, kaže Zlatko Miletić, bivši ravnatelj FUP-a.

Ako bude političke mudrosti, ali i kompromisa, bez trgovina i ucjena - bit će riješeno imenovanje ravnatelja FUP-a, kao i mnoga druga otvorena pitanja koalicijskih partnera u Federaciji BiH, posebno kada je riječ o Izbornom zakonu oko kojeg se još lome koplja i zbog kojeg je cijeli proces formiranja Federalne vlade već 16 mjeseci blokiran.

BHRT

Glas naroda

Zasluženo. Čovjek jedva srednju završio i kasnije je shvatio koliko je bitno obrazovanje pa kupuje fabus i njime nezakonito postaje komesar, zatim preko druga Vinka Dumančića kupuje pravo u Mostaru, pa brzinski kupuje i magisterij i doktorat u RS-u. Sad se odrekao svih diploma i prikazuje samo ovu s pravnog fakulteta iz Mostara.

Pa jeli doktor ili nije?

FUP FUFEFA, tako je birvaktile Sankodan govorio kad je Hajduk igrao...

Biće i Ivan Ševo ministar prosvjete

Jada Bogati!

Sta se ko sada treba cuditi. On je tipicni primjer adz kadrova i drug udbas ga drzi i gure zna se da sebi produzi vijek ili sto vise odgodi neminovni kraj. Uostalom zato stalno podrzava dodika nadajuci se konfliktu i bijegu od zasluzenog. Ali ima boga.

Školovane obrazovan čovjek sportaš bez grijeha zašto ne bi bio predsjednik svega i svačega

Kakve veze ima s njim Helena

Kad moze Mlinarevicka sa srednjom skolom biti veleposlanica Komsiceva kadra onda neka je i Galic pa i ako je kupio fakultet bude ravnatelj,kad mogu njihovi mogu i nasi

Tipično glupo krkansko razmišljanje!

Kako direktor Ose upisuje 1994 sa sumljivo završenom srednjom školom kao magacioner i Alijin zaštitar pravo u Sarajevu i Fabus u Sremskoj kamenici.Posle toga izjašnjava se da je Hrvat i kupuje fakultet u Banjaluci.To je proglašeno nevažeće sad ponovo u Travniku upisuje treću godinu prava On pokreće istrage SIPE protiv Gosp SEVE i Sevina fakulteta koju tužiteljstvo odbacuje Zanimljivo je da ovaj portal bez službene adrese o tome ništa ne piše .

U Hrvatskoj je šef DORH a mason što bi u BiH bilo bolje

Dno dna!!!!

Imamo i mi masona,svi što su se obogatili su NEČIJi.Šoroševci ili masoni ili korumpirani sa kofertama sve su to iste sotone.

Zoran Galić novi ravnatelj FUP-a?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari