Predstavljen projekt "Rekonstrukcija prometnice i izgradnja pješačke staze"

ljubuski.info

Na danas održanoj Javnoj raspravi na temu "Rekonstrukcija prometnice i izgradnja pješačke staze kod novog gradskog groblja u ulici fra Nikole Ivankovića - Ljubuški " investitora Grada Ljubuškog predstavljen je idejni projekt kojeg je obrazložio Vladimir Čuljak inž.građ.

Riječ je o projektu rekonstrukcije prometnice i izgradnje pješačke staze od spoja sa ul. Hrvatskih kraljeva (R424) do trafostanice neposredno iza novog gradskog groblja u dužini cca L=1100m (ul. Fra Nikole Ivankovića).

Riječ je o prometnici koja spaja prigradsko naselje Pregrađe i novo groblje s užom gradskim jezgrom.

Prije samog predstavljanja rješenja obratio se gradonačelnik Nevenko Barbarić koji je istaknuo kako samo raskrižje sa semaforima u ovom projektu nije rješavamo i ono trenutno ostaje kakvo jest.
Imamo dosta problema tu, nije baš jednostavna priča, sada je urađen projekt rekonstrukcije ove ceste od semafora do gradskog groblja, a ove godine smo u proračun stavili da ćemo u sanaciju ove prometnice uložiti 150 tisuća KM. Sanacija podrazumijeva novu kolničku konstrukciju, nogostupe i rasvjetu. Tih 150 tisuća KM će biti dostatno za otprilike nekih 600-700 metara ove prometnice, rekao je Barbarić i dodao da će se ovim projektom riješiti priključak Pregrađa na ovu cestu.

Dodao je i kako se nada financijskoj pomoći s viših razina.
Namjeravamo i već smo krenuli u proceduru, da ovu prometnicu do spoja s regionalnom cestom dolje na Žabaru prenamijenimo u kategoriju više, u regionalnu cestu, pa se nadam da ćemo imati pomoć od Županijske Direkcije za ceste kod ovog projekta.

Barbarić je istaknuo kako će problem biti i rješavanje imovinskih problema na jednom dijelu ove dionice.
Na prvom dijelu ove dionice, nekih 200-tinjak metara ćemo imati određenih imovinskih pitanja, koja ćemo pokušati nastojati po usvajanju ovog plana rješavati. Ništa se neće dogoditi ako prve godine preskočimo ovih prvih 200 metara pa radimo dalje, ali bilo bi lijepo da radimo od samih semafora, rekao je Barbarić.

Poslušajte cjelovit Barbarićev govor

Radio Ljubuški

Glas naroda

nema se tu šta raspravljat nego svako 5 metara rasvjetni stup,svako 10 šaht i svako 20 ležećeg gudina

... i naravno, molim vas da gudin bude bolje pečen venda zadnji put.

Jesu li to u 10 mj. Izbori za Vladanje općinskim param?

Predstavljen projekt "Rekonstrukcija prometnice i izgradnja pješačke staze"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari