Jedino povećanje broja beba zabilježeno u ZHŽ

ljubuski.info

Statistike bilježe iz godine u godinu sve manji broj rođene djece u FBiH što se može okarakterizirati kao jedna od niza posljedica uvijek aktualne političke i gospodarske krize u BiH.

U 2019. godini rođeno je ukupno 17.490 beba na području Federacije BiH, dok je samo godinu ranije rođeno 1.409 beba više, odnosno ukupno 18.899. Godinu ranije, točnije 2017. godine, rođeno je ukupno 19.824 beba.

Pri ovome se mora napomenuti i to kako je u BiH izraženo iseljavanje u posljednje tri godine, a političke napetosti sve više rastu.

Pad od oko 20 posto i više u broju rođenih beba bilježe Unsko-sanska županija, Posavska županija i Bosansko-podrinjska županija za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

Sve ove podatke objavio je ekonomski analitičar Faruk Hadžić, koji upozorava kako su ove posljedice katastrofalne u protekle dvije godine za cjelokupno bh. društvo.

Najveći aktualni pad bilježi Sarajevska županija s 536 beba manje, potom Tuzlanska županija s 509 i Unsko-sanska županija s 416 beba manje u razdobolju 2017. - 2019., zabilježio je Hadžić.

Prema ovim podacima jedino Zapadnohercegovačka županija bilježi rast broja rođenih beba.

Dok se po ko zna koji put u izbornoj godini dižu političke tenzije, narod masovno odlazi iz zemlje.
Što se treba dogoditi da se upali alarm?, zapitao se Faruk Hadžić.

Glas naroda

To je rezultat hdza

jeste nakon 25 godina pada nataliteta rodila se beba više nego prethodne godine

Jedino povećanje broja beba zabilježeno u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari