Hrvatska zaustavlja svako zapošljavanje s diplomama R. Srpske

ljubuski.info

Ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak izjavila je u nedjelju kako Republika Srpska odbija, na zahtjev Republike Hrvatske, provjeravati diplome koje potječu iz tog BiH entiteta, i zato će biti zaustavljeno zapošljavanje u hrvatskom školstvu s diplomama iz entiteta.

Ministrica Divjak je komentirala provjeru diploma u hrvatskom školstvu, koju od 1.300 ravnatelja hrvatskih škola, nije prošlo njih stotinu.
Poslali smo naputak da nema izgovora da se to provede, različiti su bili izgovori zašto se do sada nije provelo, rekla je, dodavši kako je do sada pronađeno 49 nevjerodostojnih isprava.

Proces još uvijek traje. Osamdeset posto sustava je provjereno, naglasila je ministrica Divjak, rekavši kako je omjer svjedodžbi i diploma pola-pola.

Ministrica znanosti i obrazovanja se ujedno požalila da Republika Srpska odbija provjeravati diplome na zahtjev Republike Hrvatske i zbog toga će, kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u hrvatskom školstvu s diplomama koje potječu iz tog entiteta.
Da je jedna bila bi previše, a pedeset je puno previše, istaknula je ministrica.

U Ministarstvima postoji procedura obavezne provjere diploma, a Divjak smatra da bi se isto trebalo uvesti svugdje - od javnih tijela i poduzeća do svih ostalih.
U početku je to mukotrpan proces. Nisam ni mogla slutiti prije godinu dana da će biti toliko problema. Od same tromosti sustava da se to pokrene, neki ravnatelji nisu to proveli na vrijeme, tražili su izgovore, dodala je

N1

Glas naroda

To će srediti dobročinitelj

kakva je razlika tih diploma od sevinih

Poništit će to HDZ,nedaju oni lako svoju braću

Zavirite malkice u nase zdravstvo a narocito u DZ Ljubuski pa zavirite u sve papire i zaposljavanje!!

Hrvatska zaustavlja svako zapošljavanje s diplomama R. Srpske
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari