Zbog prekograničnog kriminala Hrvatska šalje pomoć južnim dijelovima F BiH

ljubuski.info

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o doniranju pet termovizijskih kamera i 128 kompleta policijske opreme za opremanje policijskih snaga susjedne Bosne i Hercegovine, kao i odluku od doniranju milijun eura za pomoć Albaniji za sanaciju šteta nakon razornog potresa koji je pogodio tu zemlju krajem prošle godine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP RH) zaprimilo je zamolbu za pomoć od granične policije Bosne i Hercegovine (BiH) i Ministarstava unutarnjih poslova triju županija iz Federacije BiH, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta, a koji su posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije BiH, na granici s Republikom Hrvatskom, izvijestila je na sjednici Hrvatske vlade državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP) Zdravka Bušić.

Sukladno dosadašnjoj suradnji dviju država na području kriminaliteta Hrvatska vlada usvojila je prijedlog da se donira pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira.

Riječ je o policijskoj opremi koju je MUP RH krajem prošle godine rashodovao, tako da provedba ove odluke ne zahtijeva nikakve dodatne troškove za držani proračun Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Glas naroda

pranje para opet , riješite vi švercere koji se motaju po granici i riješili ste kriminal , prvo među policijskim službenicima , dok god se ne uvede istraživanje porijekla imovine to se neće riješiti , pola policije radi za plaću ima kući ženu i djecu , i od te se plaće živi ali se i kupuju pa dva tri auta , kuće , stanovi , ma daj

Najgore što će ove kamere biti korištene za lov divljih svinja.nema smisla donirati mafiji opremu za suzbijanje šverca

znači čović u remetinec?

Kud ce sad dicni bravar s mijaca gonjat, je haracio faca, propast ce crna gora

Sta cemo sad Nema auta iz hr na crno, jedino je ceposlav preko mijaca dotrava

Sta je sa bravarom

Dobar je on s Don Mariom, dat ce para da babi vrati dug

Sve je ovo u druge svrhe a vidjet ce se ubrzo. Opet ce im hercegovina.sluzit za cuvanje ledja.

Zbog prekograničnog kriminala Hrvatska šalje pomoć južnim dijelovima F BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari