Uručene nagrade najboljim sportašima Ljubuškog za 2019. godinu

ljubuski.info

Po već ustaljenom običaju proglašenje najboljih sportaša Ljubuškog među prvim je manifestacijama u obilježavanju Dana grada Ljubuškog, pa je tako bilo i ove godine.

U hotelu Bigeste upriličena je svečanost koja je započela izlaganjem Nikice Šiljega, sportskog novinara, o povijesti sporta u Ljubuškom, a ovom prigodom govorio o počecima i razvoju nogometa u Ljubuškom.

Najbolja mlada sportašica do 18 godine po izboru Povjerenstva je rukometašica Izviđača Marija Brkić, njoj je pokal i priznanje uručio Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuškog.

Najbolji sportaš do 18 godina je rukometaš "Skauta" Matej Mandić, a priznanja mu je uručio David Grbavac, ministar MUP-a ZHŽ i bivši sportski direktor Izviđača.

Najbolja sportašica Ljubuškog u prošloj godini je rukometašica Željana Stojak. Kako Željana igra u Mađarskoj i nije mogla doći na svečanost njenom ocu Rudi pokal i priznanje uručio je Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ZHŽ.

Najbolji sportaš Ljubuškog po treći put uzastopno je rukometaš David Mandić. Ni David zbog obveza u PPD Zagrebu nije mogao nazočiti svečanosti pa je njegovom mlađem bratu Mihaelu nagrade uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ZHŽ.

Najbolji trener u protekloj godini je profesor Zvonko Herceg, koji uspješno vodi ŠR Izviđač, a priznanje i nagradu uručio mu je Nevenko Barbarić, gradonačelnik Ljubuškog.

Najbolji športski klub je Rukometni klub Izviđač CO, aktualni prvak Bosne i Hercegovine, kojem je ovo 21. naslov najbolje momčadi. Nagrade iz ruku gradonačelnika primio je bivši sportski direktor David Grbavac.

U glazbenom dijelu nastupili su učenici Srednje glazbene škole iz Ljubuškog, a članovi Kluba kulture Libuša izveli su kratki zabavni program.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Mala Marija Brkic nema uvjete propisane općinskim pravilnikom jer nema 16 godina. Tako da izbor u ovoj kategoriji nije regularan. Dijete nije krivo nego Slaven Tomic koji je taj podatak prešutio članovima povjerenstva. Druge kandidatkinje, rukometašica i košarkašica su imale uvjete jer obje imaju 16 godina. Po pravilniku od ove godine uvjet za mladog sportaša je 16 do 18 godina. Nikada prije nije bilo tog uvjeta.

Tako dosadan događaj i predvidljiv . Ajmo u milion maraka da ce i dogodine biti isti raspored laureata.

Bit će isti ako budemo nauzgor...

Zvonko ist jajan iz nocne more.

Žalosno je stanje sporta u Ljubuškom, osobito ženskog sporta kada se sva odličja dodjeljuje rukometašima, pogotovo kada se čak i protiv reguliranih propisa nagrada dodjeljuje rukometašici. Gdje se nalaze sve odbojkašice, nogometašice, košarkašice i drugih ženskih sportašica? Zar njihov trud nije spomena vrijedno? Zar njihove uspjehe nisu dostojne nagrađivanja? Članove povjerenstva, koje večina obavlja razne funkcije unutar Izviđaća, očito neznaju za naše vrijedne sportašice. Sramite se!

Pa zato sve cvjeta što Slaven Tomic prdo radi tipični uhljeb Hdz a kao vegeta svugdje ga ima nek netko ko zna kada je i koji fakultet dotični završio ništa ne radi ali dobro živi dok je budala samo oko vlasti

Smjesni likovi dodjeljuju smjesne nagrade jos smjesnijim sportasima.

Smije nam se i Sjeverna Koreja

Zavidi

Sad ce se i ovi nagradjivat dok ne prestanu trenirat ili dok ne rode ko i oni dosadasnji, najveca glupost

Treba nagradit ove što ih nagrađuju ipak su oni najzaslužniji za njihov uspjeh.

Što ste zavidni nagrađenima!? Gdje nastupaju te vrhunske odbojkašice i košarkašice? Ne mogu dobaciti ni do druge lige kamoli prve. Dok god su rukometaši i rukometašice u vrhu premijer lige a ostali sportaši se vrte između 3 lige i lige Herceg Bosne normalno je da rukometaši sve osvoje

Ali trener godine Zvonko Herceg, nek samo kaze koga on trenira. Sve ovo je maslo narcisoida Slavena Tomica, covjek sa 100 diploma a neka pokaze kolegu s fakulteta.

Tomo Dugandžić

dobro sve je to ok, ali treba nagrade davati mladima koji su u ljubuškom i ovdje treniraju, a ima i drugih klubova osim izviđaca, pa ima i nogometaša, judasa i ostalih treba i njima dati nagradu za uspjeh. Ovako uvijek isti dobijaju. Nije fer prema ostalima , uvijek isti predlazu iste za nagradu. Ovo mi lici ko za izbore u MZ uvijek isti.

Nagrade se ne dobivaju za treniranje, već za rezultate u sportu. David Mandić je reprezentativac hrvatske i prvak Hrvatske, Matej Mandić je reprezentativac Hrvatske i prvak BiH, Izviđač je prvak BiH, nitko ni blizu od ostalih Ljubušaka, tako da tu ne može biti prigovora. Rezultati su važni, a Zvonko Herceg je promašaj nema logike, jer čovjek nije trener. To je smućkao Slaven Tomić i ta ekipa vrlih sportski novinara. Mogli su mu dodijeliti priznaje za zasluge u sportu, a nikako da bude trener godine?

e moj srucnjak , pa ovo je nagrada grada i šta sad ko je god otiša i napravia neki rezultat treba mu svake godine davat, ajde bizi, i ovdi se rezultati postizu samo smo mi svi coravi za svoje ovdje , jedino ako se proslave u HR repki onda valjaju. A nista i ovako je sve naopako

Pa koga bi ti struko nagradio? Ajde kad se razumiješ u sport u Ljubuškom.

Eto koliko su dosadni da se nagrađeni nisu udostojili doći preuzeti nagradu. Nego posalju ćaću, babu, mater, brata...

Slaven Tomic podmeće i općini i povjerenstvu *svoje kandidate* i tako sramoti ovu nagradu. Svi koji se danas bave sportom zaslužuju naklon i nagradu, posebno sportovi koji *nemaju podrsku*. Ali ako je pravilnikom predviđeno da nagrađeni mora imati 16 do 18 godina sto onda guras nekoga ko nema 16 godina. Samo štetis u konačnici toj osobi. Ali Slaven nema kapacitet da to shvati. Nadam se da će ovi koji ga imenuju u ova povjerenstva shvatiti da im je bolje da ga maknu i od sebe i od ove vrijedne djece. Vrijeme je da načelniku njegovi savjetnici prenesu istinu i stvarno stanje.

Srećko Trut Centralko Brkić želio je da mu kćer dobije nagradu za sportašicu godine unatoč činjenici da mala ne ispunjava uvjete. To je učinio preko Tomića. Sramota je što je maloj uručena nagrada koja joj ne pripada.

Mario Bjeliš prvak BiH s Izviđačem, najbolji trener Zvonko Herceg?

Sretno Bjelišu u Austriji

Uručene nagrade najboljim sportašima Ljubuškog za 2019. godinu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari