U četvrtak srednjoškolsko natjecanje Ponos domovine

ljubuski.info

Udruga Ponos domovine i ove školske godine organizira istoimeno srednjoškolsko natjecanje u kojem sudjeluju učenici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine koji slušaju nastavu na Hrvatskom jeziku te polaznici Hrvatske dopunske nastave iz inozemstva.

Nakon višemjesečnih priprema natjecanje započinje u četvrtak, 13. veljače prvim krugom eliminacijske internet provjere znanja rješavanjem testa od 40 slučajno odabranih pitanja iz objavljenog Kataloga od 555 pitanja.

Najbolji učenici nakon dva kruga eliminacijskog testiranja stječu pravo sudjelovati sa svojim tročlanim ekipama u poluzavršnim natjecanjima koja se održavaju u srednjim školama u Varaždinu, Delnicama, Splitu, Vinkovcima, Sesvetama i Širokom Brijegu. U poluzavršnicama uz teorijsku provjeru znanja učenici se natječu i u 5 sportskih disciplina kako bi opravdali moto natjecanja Znanjem i igrom na Ponos domovini!

Dvije prvoplasirane ekipe iz svake poluzavršnice te ekipa najboljeg učenika na eliminacijskoj provjeri znanja iz iseljeništva sudjeluju u završnom natjecanju koje se održava od 02. do 04. travnja na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Tijekom trodnevnog boravka u Zagrebu sudionici završnog natjecanja izrađuju projektni zadataka koji izlažu pred tročlanom komisijom, rješavaju test od 50 pitanja i natječu se u 6 sportskih disciplina! Uz to tijekom završnice organizirano je za učenike i njihove profesore 2. travnja u Galeriji Zvonimir otvaranje izložbe učeničkih fotografija "Moja domovina", posjet kazalištu i Hrvatskoj radio televiziji te obilazak znamenitostima grada Zagreba. Medalje i plakete Ponos domovine te vrijedne nagrade uručuju se učenicima i njihovim profesorima zadnjeg dana završnog natjecanja na prigodnoj svečanosti.

Ponos domovine tim

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari